Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD-ROM, Casetofonul de masina si sursa de calculator

Vizitator UFO

Postări Recomandate

Am un casetofon de masina (TEC 501), un CD-ROM (ASUS de 52x) si o sursa de alimentare pt calculatror de 150 W. Casetofonul de masina il folosesc doar ca amplificator audio, are un TDA 2004, iar CD-ROM-ul ca CD Player si le alimentez de la sursa de calculator. Iau semnal audio de la CD-ROM ( de la mufa de casti ) si il aplic direct la potentziometrul de volum al casetofonului.Problema ii ca atunci cand vreau sa ascult la un volum mic, indiferent de cat de tare dau drmul la semnal din CD-ROM, se aud bruiaje de la motoarele CD-ROM-ului si cand dau la volum mare dispar.Cum pot sa scap de zgomotele care se aud din cauza CD-ROM-ului?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

4

• rimache

2

• pegas

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

pai, for starters, CD-ROM-urile de computer nu au sau nu au prea mare bufferul anti-skip impotriva vibratiilor mai mult decit prezente in masina... iti va sari discul de o gramada de ori...

Link spre comentariu

@pegas - Vezi ca alimenteaza de la sursa de calculator asa ca nu foloseste cd-rom-ul in masina....

@UFO - Incearca sa scoti audio din cd-rom pe la mufa din spate (aia cu 4 pini, care vine legata prin fir cu placa audio)

Motorul de la cas auto l-ai decuplat? Poate se aude ala.

Link spre comentariu

eu am avut un CD-rom pe masina si nu era nici un fel de problema (nu bazaia nik si sarea ff rar)sursa care alimenta CD-rom-ul era compusa din doua CI stabilizatoare(de 12V si 5V) patru condens si doua bobine (CI erau montate pe un radiator.totul mergea struna pana a crapat motorasul CD-rom-ului .

Link spre comentariu

nu am vazut postul lui rimache.cred ca UFO scoade sunetul de la mufa din fata a CD-rom-ului cu ajutorul unei casete care o introduce in cassauto (o caseta audio cu mufa jack)

Link spre comentariu

baga niste bobine cu mai multe spire + cond pe alimentarea(electrolotic+ceramic) cd-rom(5 si 12v) iar pe alimentarea casului pune un tor cu sarma mai groasa +condo sa reduca zgomotul,acum nu stiu cu catcumpara un fir audio pt cd-rom(ala de-l infigi in spate,gasesti la magazinele de calculatoare) si o mufa o tai si lipesti firele la potentiometru(pe cas)

Link spre comentariu

stiu ca sunt offtopic si ma scuzati...am avut cdrom in masina 4 luni,alimentarea a fost cu doua stabilizatoare(7812,7805) montate pe radiator si atat...a functionat perfect,l-am dat jos cand am trecut la cass+magazie de cd-uri :rolleyes:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări