Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HC Junior...

feri.visky

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Unitatea aceea este de 8", nu de 5.25. Este simpla fata, dar la 8" se poate intoarce disketa pentru a accesa si fata opusa (se observa gaura pentru index care e oarecum centrala, nu intr-o parte ca la 5.25). Computerul pesupun ca este Junior 80 (sistem de operare CP/M). Dl. Visky, ansamblul este functional? Am si eu o disketa cu jocuri de CP/M de acum mai bine de 30 de ani, sunt curios daca mai poate fi citita :)

Link spre comentariu

Buna

Scuze,nu mi-am deschis ochii.Chiar se vede diferenta.

Unitati de 5,25 mai am cateva(vre-o 3 bucati).Am donat de cativa ani ceva

unitati de 5,25 de toate tipurile.360,720,1,2.Ultima data am donat 2 HDD de 5,25 

si 5 diskete noi(de 5,25) in Brasov.Nu mai stiu cui,dar erau in mod sigur pasionati de

PC-uri vechi.Mai am ceva unitati de 5,25 si 5 diskete noi de 5,25 pe langa urmatoarele

calculatoare.Un 486 IBM de la mama lui.Pe SCSI on board,disketa de 2,88 si magistrala MCA.

Caut o placa de sunet pentru el(sperantele sunt aproape de zero).Am un P1 133 tot IBM.

Bineanteles P2,P3 de toate felurile,nu se mai pun,unt deja prea "noi".Am facut cea mai mare prostie

cand am dezmembrat primul meu PC 386SX 16Mhz.Am si acum procesorul,breloc la chei.

Am promisiuni pentru alt 486,abia astept sa-l vad.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

gaure de index nu era centrata, dar in poza se observa ca discul are doua gauri de index, probabil ca sa-l intorci pe partea cealalta. de regula era o gaura.

HC se vindea la fabrica, inainte de 90, cu o unitate dubla de floppy, costa destul de mult si nu prea lua lumea pentru acasa. plus ca trebuia sa rulezi cp/m si nu basic.

Link spre comentariu
La 03.11.2019 la 10:31, -Atlas- a spus:

B.....Am facut cea mai mare prostie cand am dezmembrat primul meu PC 386SX 16Mhz.....

S-ar putea sa am eu unul. Acum sunt in mutari, deci ar trebui sa-l gasesc. Daca da, si il doriti, va anunt si il trimit.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, yo9hrb a spus:

S-ar putea sa am eu unul. Acum sunt in mutari, deci ar trebui sa-l gasesc. Daca da, si il doriti, va anunt si il trimit.

Buna

Multumesc mult.

Spor la toate

Alex

Link spre comentariu
La 30.10.2019 la 11:02, Hawkuletz a spus:

Unitatea aceea este de 8", nu de 5.25. Este simpla fata, dar la 8" se poate intoarce disketa pentru a accesa si fata opusa (se observa gaura pentru index care e oarecum centrala, nu intr-o parte ca la 5.25). Computerul pesupun ca este Junior 80 (sistem de operare CP/M). Dl. Visky, ansamblul este functional? Am si eu o disketa cu jocuri de CP/M de acum mai bine de 30 de ani, sunt curios daca mai poate fi citita :)

Din păcate nu ştiu, nu-mi aparţine calculatorul. Dar mă pot interesa...

Link spre comentariu

Acu poate ma insel, dar e bine sa refresh-am memoria din cand in cand.

Titlul zice HC Junior. Din ce-mi aduc aminte, poate gresesc a fost HC90, mai era un HC mai gros, cu o placa fixate intr-o baza sub baza calculatorului, care nu mai tin minte e facea si a fost JUNIOR XT primul si probabil ultimul compatibil ibm iesit dupa revolutie si care a trait foarte putin, cateva luni, murind cu primele importuri de 286. Dupa mine nu ar fi existat HC JUNIOR.

Mai stie cineva ceva amanunte ?

Link spre comentariu

De Junior XT am auzit la inceputul lui 1989. Cand eram student, aveau unul la catedra de rezistenta materialelor. Studentii nu aveau acces la el, insa un coleg pasionat reusise sa "traga cu ochiul". Din relatarile lui, calculatorul nu avea HDD, asistentul ce-l folosea avea o disketa butabila pe care tinea fisierele personale dar si un Pascal sau C unde isi facea programelele (niste programe facute de el prin care verifica temele de dimensionare de grinzi ce ni se dadeau spre rezolvare).

Link spre comentariu

Nu cred sa fi existat ceva denumit HC Junior. Au existat Junior-80 (masina CP/M, nu mai stiu daca avea Z80 sau i8080) si Junior-XT - un soi de clona modificata semnificativ a celebrului IBM-PC XT. Modificata semnificativ in sensul ca avea un soi de bus ISA de 16 biti dar incompatibil electric si mecanic cu cel de la AT.

Nu stiu sa fi existat Junior XT cu FDD de 8" (dar nu este imposibil, au fost oameni care au avut FDD de 8" la COBRA). Junior-80 da, avea floppy de 8".

Junior XT avea (optional) HDD MFM. Eu am avut unul in copilarie (1993, cred; cumparat din camin de la Electronica) dotat cu unitate floppy de 5.25"/720KB (oarecum atipica) si HDD ST-225 de 20MB. HDD-ul este similar cu cel din aceasta istorie: http://hawk.ro/stories/everex286/index_ro.html (doar HDD-ul, nu si computerul).    Este posibil sa fi fost mai multe optiuni de HDD (de exemplu 10MB, sau poate chiar si 5MB, la inceput)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări