nico_2010 Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) R7 si R8 au valori cuprinse intre 10k si 1M, iar condensatorul intre 100pF si 2.2uF R7 si R8 si C stabilesc domeniul de frecventa, iar factorul de umplere (pentru semnalul dreptunghiular) este stabilit de raportul dintre R7 si R8. Schema este copia celei din "Circuite integrate CMOS - Manual de utilizare", pag.441, emisa de Microelectronica Editat Octombrie 14, 2019 de nico_2010 Link spre comentariu
Tarabostes Postat Octombrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Am primit coletul cu kit-ul și l-am asamblat numaidecât.Per total la 50 lei sunt mulțumit. 2 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Chiar lucreaza ! ... Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Mişto drăcia, felicitări! Link spre comentariu
Tarabostes Postat Octombrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Mulțumesc tuturor pt. aprecieri.Nici osciloscopul nu e cine știe ce dar sunt mulțumit. Link spre comentariu
csu Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Felicitări! XR2206 este mai bun decât ICL8038. Să îl folosiți cu spor! PS cu mare probabilitate puteți scăpa de acele impurități (spike-uri) din inda sinus și triunghi, modificând tensiunea de alimentare. La mine cel mai curat au funcționat alimentate între 8,3-8,6V. Editat Octombrie 15, 2019 de csu Link spre comentariu
Tarabostes Postat Octombrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Ok.E de luat in calcul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 1 oră în urmă, csu a spus: La mine cel mai curat au funcționat alimentate între 8,3-8,6V. Am lucrat si eu schema cu 2206 dar n-am avut acele spike-uri. O sa verific maine cat i-am dat eu pe alimentare. Din ce retin parca 9V. Posibil si din cauza schemei foarte simpliste in care este pus sa munceasca sa fie de vina. Al meu l-am inhamat intr-o schema comercializata de un magazin online, ca si kit gata asamblat, numai ca eu nu l-am mai prins la vanzare. Am reprodus cablajele si le-am plantat conform schemei lor. Iese un generator bun, daca e lucrat ingrijit si cu piese de calitate. Ramane vesnica problema, incasetarea. Ca un sfat pt schema de mai sus, recomand un etaj de iesire (daca nu are), care sa protejeze integratul in caz de scurt pe iesire sau alte nazbatii ce pot apare accidental pe sonda cu care se injecteaza semnal din generator. Nu stiu acum, dar cand l-am cumparat eu (sa tot fie mai bine de 10 ani), integratul era destul de scump. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Octombrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Eu l-am alimentat la 12 V din sursa.O sa incerc cu 9V din baterie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) E mult de atunci, dar asa imi amintesc ca am folosit un 7809 si un 7909. Am cautat atunci pe net si am gasit sumedenie de scheme, care mai de care mai simpla.Cea de la conex mi s-a parut cea mai elaborata, si intr-adevar a iesit o jucarie bunisoara. Daca o gaseam de cumparat, de gata, ieseam mai ieftin decat ca am ciocanit-o cu mana mea. Nu se mai vindea de mult la ei. Am cumparat integratele si am facut rost de documentatie de la cineva care l-a prins la vanzare. A ramas la stadiul de cablaj functional, nu m-am invrednicit sa bag totul intr-o cutie. De dragul discutiei, cand te vei plictisi de a ta si vei dori altceva, poti sa te inspiri din asta, mai ales pt etajul de iesire. Editat Octombrie 15, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Tarabostes Postat Octombrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Exista cumva și varianta ca să ascult (să pun un difuzor) la ieșirea generatorului?Ce adaptare trebuie să fac? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 (editat) Un mic amplificator cu difuzorul aferent. In afara de faptul ca te va bazai si te va enerva (doar in domeniul audio, functie de ureche), nu stiu la ce-ti va folosi, dar se poate. Editat Octombrie 16, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum