sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Aici m-ai dat gata. Dacă ai sti cita informație greșită circula pe net, inclusiv in documente oficiale (ex datasheet-uri) n-ai mai sari asa. Nu stiu sau mai exact nu vreau sa ma pronunț in situația de fata. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Ti se pare ceva gresit in ce am citat de pe net? Mie personal nu mi se pare. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 3 minute, sesebe a spus: ............. Nu stiu sau mai exact nu vreau sa ma pronunț in situația de fata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 6 ore, sesebe a spus: Care este sensul acestei interventii fiindca fara o pronuntare este ca si cum nu ai vrea sa spui nimic! Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Mi s-a adresat o intrebare iar ceea ce am citat este răspunsul. Mai clar, in situația de fata nu vreau sa ma pronunț. Deja este multă incrincenare si nu vreau sa o amplific spunind si părerea mea, sigur unii nu vor fi de acord cu ea. Editat Octombrie 24, 2019 de sesebe Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Nu vad de ce nu ti-ai spune parerea. Un punct de vedere in plus este folositor. Eu chiar sunt curios de parerea ta. Macar scriemi-o pe privat, ca nu o fac publica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2019 Partajează Postat Octombrie 25, 2019 Ceva interesant THD vs IMD intermodulation-distortion-electronics-world-february-1960.htm Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 25, 2019 Partajează Postat Octombrie 25, 2019 (editat) Nu stiu cati vor gasi interesant articolul pentru ca lipsesc pozele. L-am gasit pe net aici: http://www.rfcafe.com/references/electronics-world/intermodulation-distortion-electronics-world-february-1960.htm Cred ca ai zis ca este interesant prin poza asta: Numai ca trebuie facuta o diferenta intre RF si amplificator audio. In audio nu mai filtram nimic. Citat IM Compared with THD In general, when an amplifier has low intermodulation distortion, it also has low total harmonic distortion (THD). When the IM is high, so is the THD. However, it must be remembered that these two methods of measuring distortion are quite different, so it is logical to expect that the percentage figures for IM and THD will not be the same. The relation between IM and THD in a hypothetical amplifier is shown in Fig. 3. These curves are fairly typical. Note that at low power outputs (up to about 11 watts in this case) the IM distortion is less than the THD, as measured at the extremes of the frequency range to be covered (say 20 or 20,000 cps). At 10 watts output, the IM of this particular amplifier is 1% while the THD is 2%. It is quite accidental that these two figures, which we use as our own standards, occur at the same power level. But observe what happens at the higher power levels. First, the IM goes upward a little more suddenly than does THD. For this reason, many feel that the IM measurement is a much more sensitive indication of amplifier overload. Second, the two distortion curves cross each other so that the value of the IM becomes higher than the value of the THD. Editat Octombrie 25, 2019 de adrian_pic 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2019 Partajează Postat Octombrie 25, 2019 Distorsiunile IMD cresc mai repede decat cele THD probabil acest lucru face o diferentiere obiectiva intre amplificatoare Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 25, 2019 Partajează Postat Octombrie 25, 2019 Acum 4 minute, popa marius a spus: Distorsiunile IMD cresc mai repede decat cele THD probabil acest lucru face o diferentiere obiectiva intre amplificatoare De la o anumita putere in sus. In cazul amplificatorului din articol scrie: Citat Note that at low power outputs (up to about 11 watts in this case) the IM distortion is less than the THD, Deci pana la 11W ai THD > IMD , cum te apropii de puterea maxima se inverseaza treaba. Chiar cazul amplificatorului tau (sper sa nu ma insel) este o confirmare. In articol mai spune ca la 10W este o chestie: THD este de 2 ori mai mare decat IMD. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 25, 2019 Partajează Postat Octombrie 25, 2019 (editat) Am spus ca trebuie sa facem o distinctie clara in RF fata de AF pentru ca in RF se face o filtrare (deci se inlatura "modulatoarea" care in RF are amplitudine mare) pe cand in AF avem suma a doua semnale pe care le vom auzi ambele in difuzor). De aceea se spune ca distorsiunile de IMD le auzim mai tare in difuzor, dar se refera strict la cazul RF. Se vede in poza din articolul tau cum arata forma semnalului original emis si ce se receptioneaza. Multi scriu pe net ca este bine sa nu incurcam RF cu AF. Cand se face testul IMD la un amplificator ar trebui ca amplitudinea celor doua semnale de frecventa diferita care intra in amplificator sa fie proportionale cu amplitudinea acelor frecvente dintr-o melodie. Ca sa fiu mai clar: basul are amplitudine mult mai mare decat ce reda tweeterul. In articol spune asa: Citat Its groupings, using test frequencies of 60 and 6000 cps at a 4:1 ratio (Mi se par mult mai corecti cei din 1960 in a simula realitatea! Astazi unii fac un ghiveci de RF + AF la masuratori ca sa le iasa lor rezultate bombastice) Daca punem cele amplitudini egale nu prea mi se pare corect pentru domeniul Audio. Multe poze arata asa de pe net: ori in Audio f1 are amplitudine mai mare decat f2. Eu zic ca 2f1-f2 avand amplitudine mai mica decat f1 abia il voi percepe in audio, 2f2-f1 .... noi astia care nu mai suntem tineri nu-l mai auzim. Mai departe deja amplitudinea scade si mai mult deci eu ... neglijez ( nu-s maestru Celibidache ). P.S. Scuze daca lipsesc litere, dar .... nu am alta tastatura si nici rabdare sa tastez mai rar. Editat Octombrie 25, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 26, 2019 Partajează Postat Octombrie 26, 2019 (editat) Si eu sunt inginer dar in alta meserie, electronica si tuburile ma intereseaza in special, ma mistue de cand eram adolescent. Am salvari pe tema diferitelor amplificatoare de cel putin 10 ani de pe acest forum si interesant cum unele afirmatii de atunci azi de la aceasi protagonisti care atunci le ridicau in slavi atunci azi le contesta vehement. E un progres....negativ. Amplificatoarele pe tuburi vor regresa, e un viitor negru din pacate, sunt scumpe si nu se mai produc noutati in domeniu."iN VECI POMENIREA LOR" Bunul simt e esential pe un forum dar sa fie clar moderatorii nu sunt dumnezei! Interese comerciale vor fi tot timpul si e OK daca si ce promoveza sunt ok cel mai bun sa castige. Va intreb unde e d-l Lazaroiu? Chiar nu va intereseaza? Scurt intreb , pentru determinarea IMD care sunt cele 2 frecvente utilizate si care e raportul tensiunilor dintre ele? In rest.... Editat Octombrie 26, 2019 de mila 1 Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Octombrie 26, 2019 Partajează Postat Octombrie 26, 2019 Aici, foarte pe scurt... https://zone.ni.com/reference/en-XX/help/373398C-01/svaconcepts/svimd/ Iar aici cu ceva considerente; https://sound-au.com/articles/intermodulation2.htm Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 26, 2019 Partajează Postat Octombrie 26, 2019 Acum 16 ore, adrian_pic a spus: Nu stiu cati vor gasi interesant articolul pentru ca lipsesc pozele. L-am gasit pe net aici: La pag. 66. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 26, 2019 Partajează Postat Octombrie 26, 2019 Acum 27 minute, mila a spus: Scurt intreb , pentru determinarea IMD care sunt cele 2 frecvente utilizate si care e raportul tensiunilor dintre ele? In rest.... In articolul pus de Popa Marius scrie: Citat In measuring IM distortion it is common to apply to the equipment under test a large low-frequency signal along with a small high-frequency signal. The usual ratio between the two amplitudes is 4 to 1 (12 db). Low frequencies in common use are 40 cps, 60 cps, 100 cps, and 150 cps; high frequencies in common use are 3000 cps, 4000 cps, 6000 cps, and 15,000 cps Deci raportul de 4:1 (amplitudinea semnalului de joasa frecventa de 4 ori mai mare decat semnalul de frecventa mare) si frecventele uzuale sunt (pentru joase) 40,60, 100 si 150 Hz (cps = cycle per second) si 3k,4k, 6k si 15k (pentru inalte). Pe net (am pus poza si mai sus) ambele amplitudini ale celor doua semnal sunt egale: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum