dem3ntor Postat Octombrie 9, 2019 Partajează Postat Octombrie 9, 2019 salut. vreau sa cuplez un montaj receptor bluetooth, cu USB si sd la un amplificator cu 7294. Cum modului de bluetooth nu scoate semnal suficient am cumparat un preamplificator cu ne5532p, stereo. Problema este ca atunci cand introduc preamplificatorul in circuit imi introduce un zgomot de fond mare. Modului il alimentez de la o infasurare de 10v cc, si apoi un 7805. Zgomotul este un soi de tiuit cu intreruperi ... Am incercat tot felul de combinatii cu masa, cu alimentarea de pe alta sursa. Cand dezlipesc firele de la intrarea preului, nu am zgomot deloc. Daca introduc semnal de la telefon in pre, sunetul este perfect. Ce as putea sa ii mai fac? Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 9, 2019 Partajează Postat Octombrie 9, 2019 Alimentare separata si izolata galvanic pentru acel modul bluetooth. Adica o alimentare separata numai pentru el si o alta la fel de separata si izolata pentru preu ( cu alte cuvinte cate un traf pentru fiecare ). Se rezolva garantat ( experienta proprie ). Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 aia, plus respectarea cu strictete a regulilor expuse la sectiunea legaturile electrice in amplificatoare. E o problema grea, dar rezolvabila. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Octombrie 10, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2019 adaptorul l-am alimentat din alta sursa, azi voi incerca si alimentarea separata a preului, Dar, in mod ciudat: adaptorul acesta este dintr-o boxa portabila cu bt. Boxa avea un singur traf cu 2 infasurari, 2x20v si 1x10v. Din 1x10 alimenta acest adaptor printr-un 7805 si un preu de microfon. NU ERA NICI-UN ZGOMOT...masa era comuna si atat... Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Deci fiecare consumator cu traful lui separat, garantat se rezolva, stiu ce zic pentru ca sunt patit, si pe mine zgomotul ala "digital" ma enerva la culme pana am descoperit rezolvarea. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Sigur problema se poate rezolva si fara traf suplimentar , sau macar imbunatati pina la un nivel tolerabil dar este dificil prin discutii pe un forum fara a avea macar o schita si poze detaliate la dispozitie. Tine de experienta persoanei si in unele cazuri se poate doar experimental. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Modulele BT ieftine de pe eBay au un fasait mai tot timpul. Este partea digitala suprapusa peste cea analogica. Alteori este un anumit nivel CC prezent la iesirea DAC-ului din modul. Separarea completa (alimentare) si/sau folosirea unui ground lift ajuta in cazul cu CC la iesire. Sau izolarea cu un traf 1:1, dar nu tot provenienta eBay, caci banda de frecventa nu e prea larga. Editat Octombrie 10, 2019 de Thunderer 1 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Ground lift nu ajuta, am testat eu in fel si chip fara succes, zgomotul ala persista. Am investigat si varianta cu traf de izolatie pe semnal, este ok conceptual vorbind, insa asa cum zici si tu, nu cu traf de pe ebay datorita benzii reduse, si un traf de izolatie bun este foarte scump ( nejustificat pentru un modul de cativa dolari de pe ebay ). Varianta cu traf separat de alimentare pentru fiecare subansamblu, este cea mai eficienta din cele ieftine. Adica modul bluetooth cu traf+punte+cond filtrare ale lui. Preu/corector cu traf+punte+cond filtrare ale lui. Protectii cu traf+punte+filtrare ale lui. Amplificator final cu traf+punte+filtrare ale lui. Etc... Poate parea o risipa nejustificabila, dar nu ai de ales. Editat Octombrie 10, 2019 de Marian Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 E de mentionat ca este preferabil sa iei semnal direct de la iesirea DAC-ului din modul. Daca vine cu un 8002, il bypass-ezi. Ala e sursa de zgomot in orice caz. La iesirea DAC 99% ai un nivel CC, mai mic sau mai mare. Depinde de modul. O poza cu modulul era utila. Eu am lucrat cu 3 module, poate unul e ca al OP. NB: Am renuntat de mult sa le mai folosesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum