Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KEF CARA

costy2011

Postări Recomandate

3 hours ago, Alphsoo said:

Fs scade daca creste Mmd.

Da. Dar cum se modifica Mmd doar adaugand niste grame acolo? Adica cat conteaza. Mai ales ca relatia Fs este invers proportionala cu radical de Mmd (in fine Mms + aer). 

Link spre comentariu

Se dezechilibreaza dinamic membrana. Calculati de curiozitate acceleratia membranei. Plus ca se modifica rigiditatea membranei. Toate acestea favorizeaza cone-break-up.

Link spre comentariu

Am facut niste calcule rapide, si masa aerului miscat este de ordinul a 15 grame (un woofer de 8"). Asa ca 3-5 grame acolo schimba multe.

Mai sus am gresit, e radical din Mms, nu din Mmd. Mms = Mmd + masa aer.

Link spre comentariu

Un gram este enorm in termeni de adeziv. acolo poate fi vorba despre cateva fractiuni de gram.

Dar tot ca un kkt o sa arate si oricum se va schimba sunetul. Acum, cat ii pasa detinatorului de acest lucru, este o optiune personala.

Link spre comentariu

Pt. itiatorul topicului:

Foloseste aracet diluat precum in video prezentat mai sus.Este cel mai bun compromis, cu maxim  0.1 grame aracet vei repara respectivele membrane. 
In plus aracetul este usor elastic si  va modifica cel mai putin propietatile celulozei. E pacat sa experimentezi pe niste difuzoare de la kef cacaturi precum siliconul sau alte minuni care vor ingreuna, descentra inutil membrana. Btw orice adeziv ce se dizolva in apa inclusiv vopselele acrilice/siliconuri pe baza de apa vor fi absorbite prin capilaritatea celulozei si vor mari semnificativ greutatea membranei .

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu

Solutia cu aracet sau lac,  compromite difuzorul. Se descentreaza, isi schimba masa, isi schimba rigiditatea cu consecinte in redarea frecventelor. Cea mai buna solutie este schimbarea difuzorului. 

Acum depinde si de ureche.

Link spre comentariu
La 07.10.2019 la 21:02, costy2011 a spus:

Va multumesc  tuturor pentru interesul acordat si pentru raspunsurile pertinente insa de schimbat difuzoarele nu se pune problema ,se gasesc greu si sunt foarte scumpe.sunt de acord ca dupa reparatie sunetul se va schimba si nu in bine.ma gandeam daca reusesc sa fac rost de conuri din hartie si sa le inlocuiesc,cu putin noroc poate chiar de mine.problema este ca nu stiu ce materiale sa folosesc si pasii pe care trebuie sa-i urmez.boxele au avut plase dar tot pisica le-a distrus.

Bustercat nu se lasa si se catara peste tot.in final o sa-mi iau jucariile si o sa ma mut in alta camera .

In weekend sper daca am timp sa ma ocup de difuzor si o sa incarc niste poze cu el.Pana atunci boxele stau cu fata la perete.

Multumesc tuturor.

Nu ai specificat exact modelul dar daca este vorba de boxele de aici , care seamana foarte bine cu fragmentul din poza, se pare ca nu-s chiar asa de scumpe.

Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca ar trebui lasate asa, daca nu vrei sa le vinzi. Afecteaza sunetul defectul? Daca nu, nu vad motivul sa te apuci sa le carpesti. Nu par in asa hal afectate, incat sa necesite reparative iminenta, altfel sa se strice mai tare..

Link spre comentariu
Acum 9 ore, sesebe a spus:

Nu ai specificat exact modelul dar daca este vorba de boxele de aici , care seamana foarte bine cu fragmentul din poza, se pare ca nu-s chiar asa de scumpe.

Da ,modelul acela este.

Exista o gaura mai mare (3-4 mm) si mai multe mici 1mm.suspensia a fost doar agatata nu gaurita.va dati seama ca boxa pierde compresie deci si calitatea sunetului are de suferit.o sa incerc cu aracet.

mai rau de atat,ce se poate intampla?

cele de inalte se aud superb dupa ce le-am schimbat ferrofluid-ul.

Editat de costy2011
Link spre comentariu

Aracetul este cea mai proasta solutie ,fiind pe baza de apa ,la uscare se strange si descentreaza difuzorul.Sunt in comert lipiciuri gen prenadez ,in tub ,dar cu o consistenta mai lichida  ex Moment etc .Se maseaza  cat mai bine din 2 parti membrana  ca sa se aplatizeze deformarile si pui pe spate  lipici ,intinzi subtire , dupa 1 ora pui pe fata .

Link spre comentariu

In cazul acesta,o sa dau un telefon la un atelier de reparatii difuzoare,poate un binevoitor ma indruma spre un material cu care pot sa carpesc ceea ce a stricat pisica.daca aflu un raspuns,o sa va anunt.nu doresc nimanui dar nu se stie niciodata.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Усилитель a spus:

Aracetul este cea mai proasta solutie ,fiind pe baza de apa ,la uscare se strange si descentreaza difuzorul.Sunt in comert lipiciuri gen prenadez ,in tub ,dar cu o consistenta mai lichida  ex Moment etc .Se maseaza  cat mai bine din 2 parti membrana  ca sa se aplatizeze deformarile si pui pe spate  lipici ,intinzi subtire , dupa 1 ora pui pe fata .

Subscriu și eu acest lucru, în acest caz, se pretează mai bine prenadezul sau un alt tip de adeziv, lipici, care după întărire să aibă proprietăți elastice.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Shambala a spus:

Plasele mele inainte de finalizare.  Distanta intre plasa si difuzoare este aleasa mai mare decat lungimea gherutelor strecurate printre ochiuri.

https://imgur.com/qNnq881

Nu arata rau,prefer plasele din material textil.trebuie neaparat sa ma

ocup de ramele din lemn.totusi sunt sanse ca pisica,daca repeta operatia si plasele sunt din metal risca sa isi rupa ghearele.

Link spre comentariu

Daca isi rupe ghearele poate nu le mai baga a doua oara.

Daca schimbi plasele cu altele tot din material textil trebuie sa renunti la mite daca vrei sa nu continue opera inceputa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări