Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor - Timisoara

78ATI

Postări Recomandate

Salutare tuturor!Am nevoie de o mana de ajutor! Am cateva controlere "suspectate ca fiind defecte"...ma poate ajuta careva dintre dvs (din Timisoara sau imprejurimi, sau de ce nu de oriunde in tara se poate trimite prin posta) cu o verificare? Poate cineva are un programator mai bun si ar putea sa ma ajute, contra cost bineinteles. As dorii sa stiu daca acestea sunt defecte, si eventual sa le resetez/sterg, pentru a putea fi reprogramate. Mentionez ca este vorba de 2 tipuri: PIC16F88 respectiv PIC18F1320.Va multumesc, si astept un raspuns!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 78ATI

7

• puiu

3

• sofian

2

• Zerro

1

Top autori în acest subiect

@Sofian, credeti ca ar trebuii sa achizitionez acest programator? In ritmul acesta am sa ajung sa imi cumpar placa de dezvoltare. Zau ca se aplica "lenesul mai mult alearga..."Are cineva acest programator? Pot sa apelez pentru stergerea/verificarea a 4 microcontrolere?

Link spre comentariu

Nu cred ca ar fi o problema foarte mare, atata timp cat este de vointa! As putea sa va trimit "piesele incriminate"...printr-un mod oarecare (posta/curier rapid) iar dvs sa le retrimiteti cu plata serviciului si transport prin ramburs.Momentan nu am reusit sa gasesc pe cineva in TM, asa ca as incerca aceasta varianta de verificare, inainte de a mai comanda alte piese. Asta desigur daca sunteti dispus sa ma ajutati!

Link spre comentariu

Am observat ca in momentul introducerii acestor PIC-uri in soclul programatorului, acesta se comporta ca si cum ar fi un scurt circuit intre Vdd si Vss. Am masurat cu multimetrul intradevar rezistenta dintre acestea este foarte mica.

Link spre comentariu

In general daca e scurt intre VSS si VDD PIC-ul e dus. Mi s-a intamplat si mie de cateva ori si nu am reusit sa determin exact cauza. Posibil overvoltage. Dar rezistenta trebuie sa fie ~0ohm. Ce inseamna foarte mica la tine ?

Link spre comentariu

Intradevar rezistenta la cel de al doilea PIC este foarte mica. Eu sunt din Deva si te pot ajuta si PICSTAR si cu ICD2 dar cred ca nu merita sa stici bani pe transport daca sunt duse pe partea de alimentare.

Link spre comentariu

Intradevar rezistenta la cel de al doilea PIC este foarte mica. Eu sunt din Deva si te pot ajuta si PICSTAR si cu ICD2 dar cred ca nu merita sa stici bani pe transport daca sunt duse pe partea de alimentare.

Interesant este ca nu le-am facut nimic! Sincer nu stiu de ce cred ca "fac parte dintr-un lot super suspect"...nu le-am scris decat de 2-4 ori! si adios!In fine am comandat din alta sursa 18F1320, dureaza 10 zile...asa ca ma voi urca pe pereti!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări