Toader Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Acum 2 ore, Shambala a spus: Probabil eu sunt - sau am devenit - mai pretentios, dar am ascultat mai multe incinte VTP cu Ciarre si nu m-au dat deloc pe spate. Am ascultat si cu Visaton si cu PAudio - dezamagitor, din cauza difurilor proaste. Singurul difuzor bun de la PAudio - in sensul de sunet placut a fost S10-64W. De la Visaton a fost B200, dar nu l-am ascultat in VTP-uri ci in niste incinte inchise. Cineva facuse vtp-uri cu el dar nu i-a placut si cand am ajuns si eu sa le ascult deja mutase difurile in alte cuti. Un dif bun, totusi (dupa parerea mea). Ce am ascultat si m-a dat pe spate au fost niste Lowther-e, e drept ca nu de 10" ci de 6 sau 7". Daca doar Lowther v-au satisfacut, inseamna ca sunteti foarte pretentios, dar idee ca unele difuzoare sunt proaste nu o cred .Mai repede cred ca nu erau in incinta potrivita.Ne puewti spune ce difuzoare?Eu am folosit BM8 CXA si a iesit in VTP un sunet, mai ales basul foarte bun.Dar conteaza filtrul enor la varianta asta Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Sau poate Lowther are un proces de fabricatie si control de calitate mai bun decat tailandezii de la phaudio. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 @shambala, - in general trebuie sa alegi solutia potrivita pentru ceea ce iti doresti! - nu e bine sa pleci cu prejudecati asupra unui produs daca nu-i poti folosi capacitatile si calitatile la maximum!. Ori asta presupune sa ceri mai mult de la utilizator decat de la un difuzor, mai ales ca utilizatorul il alege si nu invers; - poate ca ai dreptate (???) si difuzoarele amintite sunt proaste. Ma intreb cum rezista pe piata PAudio cu difuzoare proaste si este cel mai mare producator din lume? Daca PAudio este o firma relativ noua Ciare rezista cu difuzoarele sale pentru car auto, pro sau home din 1951! - nu stiu ce se astepta sa obtina acea persoana de la B200, dar, pentru a avea cel mai mare castig la joase ( avand in vedere ca B200 este un BL ), personal nu cred ca bagand difuzorul intr-o lada putea obtine vreun castig la joase si per total. - ca ai adus vorba de Lowther, compania si primele difuzoare au fost concepute tot de P.Voigt. Poate ne informezi in ce incinta era difuzorul Lowther ascultat, avand in vedere ca si cele mai moderne, produse in zilele noastre, au particularitati care le faccomplet nepotrivite pentru unele tipuri de incinte. Imi place sa cred ca userii forumului sunt interesati sa invete ceva din experienta fiecaruia, si, mi se pare potrivit sa facem afirmatii sustinute de experienta concreta si mai putin de subiectivism din care nu invatam nimic. Ce anume va intelege un novice din : Sau poate Lowther are un proces de fabricatie si control de calitate mai bun decat tailandezii de la phaudio. ??? O minima informare l-ar fi ferit pe userul H de o astfel de afirmatie! Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) @ Toader - sunt pretentios. Dar ce rost are sa dai pe doua Ciare noi aproape cat pe niste Lowther sh ? Cu riscurile de rigoare, este adevarat. Am scris ca si S10-64W si B200 mi-au placut cum suna. Cu adevarat proaste (ca sunet) le consider pe HP10 si niste MR-uri de la Visaton LE - ii datorez scuze d-lui Toader. Am gresit cand am scris ca "la aproape acelasi pret cu Ciare noi se pot lua difuzoare Lowther sh". Nu este asa, diferenta este de 2 sau chiar de 3 ori, depinde cum ai norocul. Aici se discuta despre VTP-uri asa ca toate difuzoarele despre care am scris au fost ascultate in VTP-uri. Cu exceptia acelui B200 de la Visaton. Pe care eu tot intr-un horn l-as pune. Cred ca Haralambie stie f bine cum se scrie; consider formularea sa o ironie. Editat Octombrie 14, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Acum 24 minute, VTP a spus: - poate ca ai dreptate (???) si difuzoarele amintite sunt proaste. Ma intreb cum rezista pe piata PAudio cu difuzoare proaste si este cel mai mare producator din lume? Daca PAudio este o firma relativ noua Ciare rezista cu difuzoarele sale pentru car auto, pro sau home din 1951! Ce anume va intelege un novice din : Sau poate Lowther are un proces de fabricatie si control de calitate mai bun decat tailandezii de la phaudio. ??? O minima informare l-ar fi ferit pe userul H de o astfel de afirmatie! Domnule VTP, nu pot sa neg ca nu-mi place modul in care redactati, probabil de asta ati si publicat intr-o revista modesta romaneasca. Totusi sa nu ne hazardam, dar phaudio nu este nicidecum un producator asa mare cum ar vrea unii ingineri sa credem (aici nu ma refer la dvs). Iar Ciare nu a rezistat asa cum sustineti, drept dovada ei sunt sub tutela B&C ca si cei de la 18sound. Cat despre verucile iesite de phaudio, nu doresc sa zic prea multe. Editat Octombrie 11, 2019 de Haralambie Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Acum 4 ore, Shambala a spus: @ Toader - sunt pretentios. Dar ce rost are sa dai pe doua Ciare noi aproape cat pe niste Lowther sh ? Cu riscurile de rigoare, este adevarat. Am scris ca si S10-64W si B200 mi-au placut cum suna. Cu adevarat proaste (ca sunet) le consider pe HP10 si niste MR-uri de la Visaton Aici se discuta despre VTP-uri asa ca toate difuzoarele despre care am scris au fost ascultate in VTP-uri. Cu exceptia acelui B200 de la Visaton. Pe care eu tot intr-un horn l-as pune. Cred ca Haralambie stie f bine cum se scrie; consider formularea sa o ironie. Lowther tot in cutie VTP era ascultat?Stiu de pe net si de la altii ca suna bine doar in proiectele de incinta facute de Lowther special ptre ele.Cineva le-a ascultat in incinta bas reflex cred si a spus ca sunt dezastru.Omul e cu experienta Editat Octombrie 11, 2019 de Toader Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Da, Lowther erau in cutii ce mi s-au parut hornuri VTP. Luate cu totul sh si aduse din Anglia, de cineva care asculta muzica si nu sunete (adica meloman, nu audiofil). Editat Octombrie 11, 2019 de Shambala Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Ce ar mai fi de zis???????????????????? Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 No comment.Lowther suna bine.Asa am auzit.Dar mai sunt si altii.De gustibus non disputandum Link spre comentariu
electronicguest Postat Octombrie 13, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Putem face teorii si comentarii la infinit. Nu mai deviati subiectul la alte tipuri de difuzoare ca nu ma intereseaza. Astea sunt difuzoarele disponibile pentru acest proiect. Made in China, made in USA, made in Groenlanda, made in Afganistan, nu prea conteaza. Aceste difuzoare sunt scoase dintr-un cabinet de bass de 8 x 10. Cabinetul de bass era atacat cu un head Ampeg STV-4 PRO (1200W in bridge) si sunau perfect. Coborau foarte jos in frecventa si raspundeau perfect la puteri mari. Din cauza ca era incomod sa cari o astfel de magaoaie in tara prin concerte s-a renuntat la el in favoarea unuia mai mic de numai 4 x 10. De peste 10 ani le tin prin casa si le tot mut de colo colo. Altele nu am. Merita sa incerc o astfel de constructie. Nu-mi place cum suna, schimb difuzoarele. Simplu. Am destule drivere de calitate si hornuri sa incerc in ansamblul final. Concret, unde gasesc un mod de calcul, cu un singur difuzor, pentru acest tip de VTP-uri ? http://www.copcea.ro/files/tehnium/revista/0601.pdf Aici este prezentata o incinta, dar are date fixe. M-ar interesa un model interactiv de calcul, ceva care poate fi modelat. Si labirintul din interior ceva mai complex. Editat Octombrie 13, 2019 de electronicguest Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Incinta VTP este cea mai toleranta la greseli de executie a parametrilor incintei.Eu folosesc Ciare HW204 in incinta de la coaxialul P-Audio BM8CXA pentru ca am primit pe gratis incintele si am fost curios de cum suna.Suna foarte bine.Si nu o spun eu.Toti care au trecut pe la mine au spus ca suna foarte ok.Asa ca poti lejer sa faci incinta VTP ptr difuzorul de 10 inch dinTehnium.Daca ai fii din zona Timisoarei te-as invita sa vezi cum suna cu un amplif SE de doar 9 watt cu EL 34.Suna mai bine ca Accuphase E-206. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) D-le electronicguest - nu ai inteles nimic din ceea ce am scris eu. Poate nu ai citit tot, sau nu ai fost atent. Nu am spus sa schimbi difuzoarele. Singura idee pe care am prezentat-o a fost aceea ca in incinte de auditie, si in special in hornuri orice difuzor "scoate tot ce e mai rau" din el. Ati ascultat acele Eminence in incinte de bas. Ei bine, in hornuri nu veti mai asculta bas ci predominat medii. Cum suna oare mediile superioare - in conditii de casa, adica total neprocesate din acele Eminence-uri? Asta era singura intebare pe care o sugeram. Colegii s-au legat de atentionarea ca mie nu-mi plac mediile oferite de multe difuzoare in incinte de tip horn, si au deviat putin discutia spre alte difuzoare - scuzele noastre. Dar atentionarea era pt dvs, caci dvs veti asculta acele VTP-uri. Diferentele de sunet intre difuri "placute" si "neplacute" sunt atat de mari incat eventualele mici nepotriviri dimensionale ale calculului cutiilor devin nesemnificative. Veti vedea (auzi). Si inca ceva - scriati ca aveti numeroase drivere si hornuri pt ele. Oare cum s-ar putea integra in VTP-uri ? Editat Octombrie 14, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Acum 12 ore, electronicguest a spus: Aceste difuzoare sunt scoase dintr-un cabinet de bass de 8 x 10. Cabinetul de bass era atacat cu un head Ampeg STV-4 PRO (1200W in bridge) si sunau perfect. Coborau foarte jos in frecventa si raspundeau perfect la puteri mari. Adica ati stricat un lucru bine facut ca sa pastrati amintire niste difuzoare. Nu pot intelege. Oricum traductoarele pentru chitara bas nu sunt facute pentru a fi liniare. Link spre comentariu
electronicguest Postat Octombrie 14, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Poate nu am fost destul de explicit. Urmaresc sa construiesc un VTP doar cu un singur difuzor. Difuzorul prezentat in imaginile din postarile de mai sus. Doresc raspuns doar in frecvente joase. Peste acest VTP voi pune suplimentar, o alta incinta sau 2 incinte cu drivere+hornuri sau tweetere, doar pentru frecvente medii/inalte. Acum e clar ? Vad ca se tot posteaza offtopic. Nu ma intereseaza alte subicte, sunt interesat doar de un mod de calcul sau un model matematic prelucrabil, pentru simularea acestui tip de incinte. Nimic in plus, nimic in minus. Exista sau nu ? Daca pot intra in posesia acestor informatii solicitate e OK, daca nu, ma retrag din discutiile acestui proiect. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) Da, abia acum este clar. Cred ca ar fi trebuit sa folositi un alt titlu pt subiect - "Horn de joase tip VTP cu difuzoare de 10". Editat Octombrie 14, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate