VTP Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 - fiecare difuzor "suna" in felul sau, dar se iveste o problema: cu exceptia difuzoarelor BL care lucreaza singure in incinta, cand ai doua sau mai multe cai, nu poti face o evaluare sigura decat in incinta de lucru, alaturi de celelalte difuzoare cu care va lucra. La timbrul final al incintei participa toate componentele ei: difuzoare, retele de separare ( in special prin punctele de inflexiune alese ) si incinta propriu zisa ( prin frecventa de rezonanta a componentelor ei; - daca ascultati un difuzor oarecare in aer liber veti opbserva ca difuzoarele cu Qts mic par sa nu aiba bas, iar cele cu Qts apropiat de 1 par sa reproduca basul fara a avea nevoie de ajutorul unei incinte; - aprecierea sunetului emis de un difuzor este pur subiectiva, deci pretul, reviewul, brandul sau producatorul nu poate garanta calitatea sonora a unui produs; - in general, materialul membranei influenteaza timbrul difuzorului ca naturalete, astfel ca nu intotdeauna o membrana din materiale deosebite, extrem de moderne, nu ajunge sa depaseasca "vechile" calitati ale membranei celulozice ( si acum este cea mai raspandita si cea mai bine cotata! ) 1 Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Cine vrea sa faca VTP, le urez sporMerita din plin.Rezultatele sunt surprinzatoare.Eu le amplific cu un SE cu EL34 de 9 watt si mai mult de jumate din volum nu pot asculta si nu din cauza distorsiunilor ci a presiunii sonore.Le recomand difuzoare Ciare.Raportul pret calitate e imbatabil.Eu am cu HW 204care nu se mai fabrica plus tweeter HW264 in incinta bookshelf dar au scos o noua serie de difuzoare asemanatoare cu Focal.Am renuntat la bookshelf in favoarea VTP cu aceleasi difuzoare.Diferenta a fost imensa.Mie trebuie sa-mi vina o bucata de HWG 130 plus doua bucati FXI2.15 ptr un proiect de boxa bluetooth.Spor t tuturor pasionatilor. http://www.ciare.com/Products/catid/9204/eid/9913/fxi2-15 http://www.ciare.com/Products/catid/9204/eid/10408/hwg130 Unul din difuzoarele lor care merita din plin e HW 176.Eu am HW135 pereche care nu se mai fabrica si suna super de bine ptr banii dati si dimensiunile lui. http://www.ciare.com/Products/catid/9386/eid/8517/hw176 Am mai avut VTP cu coaxial profesiona P-Audio BM 8CXA.A avut cel mai controlat bas auzit de mine si coerenta deosebita.Am mai auzi cu Fostex FE 206 si iarasi a sunat foarte ok, dar cand am dat de Ciare, am ramas la aceasta marca.Au difuzoare chiar deosedite.Sper sa nu fie luat de reclama, dar nu s-a mai vorbit de mult de VTP si experienta unora ajuta altora.Datorita domnului VTP si revistei Tehnium am ales aceasta incinta.Experiente bune am avut si cu Ciare PH 250, un difuzor de banda larga, doar ca iese incinta prea mare. Editat Octombrie 10, 2019 de Toader Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Da-ne și un desen dacă zici că se aude atât de bine. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Pai proiectul ptr incinta VTP il gasesti in revista Tehnium.Vezi ca este un topic dedicat incintelor VTP dar e mai vechi Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 http://www.copcea.ro/files/tehnium/revista/0601.pdf http://www.copcea.ro/files/tehnium/revista/0604ip.pdf Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Ca idee generala, boxele bookshelf sunt la multe capitole inferioare incintelor standfloor.Am incercat practic, mai ales solutia VTP.Rezultatele sunt net in favoarea incintelor standfloor.Am ascultat si mai multe modele de incinta incinte bookshelf de firma gen Quadral, Epos, Yamaha, Dynaudio, de la cateva sute de euro pana la incinte de la Quadral de 10 000 de euro.Nu va zgarciti daca vreti calitate.Incintele standfloor, daca au spatiu adecvat sunt net superioare Editat Octombrie 10, 2019 de Toader Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Cu o intelegere pentru domnul VTP, dansul specifica ca proiectele Ciare publicate in revista Tehnium sunt original publicate de catre Ciare. Dumnealui ofera in plus o "traducere" cu indicatii de constructie daca pot zice asa. Marea mea curiozitate este, daca dansul a si facut unul dintre aceste proiecte. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Da.Le-a facut, dar nu cred ca pe toate publicate in Tehnium, dar marea majoritate le-a facut.Stiu ca cu P-Audio BM8 CXA, BM12 CXA plus mai mute proiecte personale cu diferite Ciare.Dar, ca si mine si-a dat seama ca difuzoarele pot mai mult in alt fel de incinta.Adica in VTP.Cautati in paginile din urma si veti gasi multi posesori de VTP. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 http://rutcho.com/speaker_drivers/coral_8f60/coral_8f60.html Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Acum 3 ore, Haralambie a spus: Cu o intelegere pentru domnul VTP, dansul specifica ca proiectele Ciare publicate in revista Tehnium sunt original publicate de catre Ciare. Dumnealui ofera in plus o "traducere" cu indicatii de constructie daca pot zice asa. Marea mea curiozitate este, daca dansul a si facut unul dintre aceste proiecte. Anglo-saxonii au o zicere: "Curiosity killed the cat!" TOATE variantele de VTP pe care le-am prezentat in Tehnium au fost experimentate de mine in una sau mai multe variante. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Probabil eu sunt - sau am devenit - mai pretentios, dar am ascultat mai multe incinte VTP cu Ciarre si nu m-au dat deloc pe spate. Am ascultat si cu Visaton si cu PAudio - dezamagitor, din cauza difurilor proaste. Singurul difuzor bun de la PAudio - in sensul de sunet placut a fost S10-64W. De la Visaton a fost B200, dar nu l-am ascultat in VTP-uri ci in niste incinte inchise. Cineva facuse vtp-uri cu el dar nu i-a placut si cand am ajuns si eu sa le ascult deja mutase difurile in alte cuti. Un dif bun, totusi (dupa parerea mea). Ce am ascultat si m-a dat pe spate au fost niste Lowther-e, e drept ca nu de 10" ci de 6 sau 7". Editat Octombrie 11, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Daca incinta nu are juma' de metru cub si difuzor de 30cm, e o gluma, de cele mai multe ori. Compromisul e prea mare si cam costisitor de rezolvat practic. Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Acum 29 minute, PCB a spus: Daca incinta nu are juma' de metru cub si difuzor de 30cm, e o gluma, de cele mai multe ori. Compromisul e prea mare si cam costisitor de rezolvat practic. Ptr difuzor de 30 cm iti trebuie camera.N-ai idee ce bine suna un difuzor de 8 inch, chiar si de 5,5 intr-o camera normala.Sau poate ai camera imensa.Ai experimentat pe pielea ta mai multe variante de difuzoare si care ar fii alea? Link spre comentariu
Postări Recomandate