Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer home-made

Vizitator boygenius

Postări Recomandate

Vizitator I0nutC

sandu ai inteles gresit, ice_shadow a explicat bine... si sa sti ca am citit intr-un articol acum mai multi ani ca unii cercetatori de la... nu mai stiu firma... au spus ca daca tubul de bass reflex este curbat(ca un cot) se aude mai bine :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

5

• tendon

5

• bogdan69

2

• Sandu_alex_999

2

Top autori în acest subiect

sandu ai inteles gresit, ice_shadow a explicat bine... si sa sti ca am citit intr-un articol acum mai multi ani ca unii cercetatori de la... nu mai stiu firma... au spus ca daca tubul de bass reflex este curbat(ca un cot) se aude mai bine

Pai si in ce sens se aude mai bine? argumenteaza intotdeauna cand susutii ceva, dupa ce spui de ce, am sa-ti spun si eu cate ceva.
Link spre comentariu

Iara incepeti sa discutati discutii ?Uitati, va mai spun si eu o regula: difuzorul ( se aplica si pt port evident ) trebuie pus la minim jumate din diametrul sau fata de peretii incintei. la difuzor nu mai tin minte explicatia, dar la port cica se face asa ca sa nu apara nu stiu eu ce rezonante. Dar avand in vedere ca o sa avem rezonante la frecventa de acordaj a incintei care depinde in intensitate ( spl ) de diamentrul tubului, eu zic ca nu prea are rost sa ne luam dupa regula asta.Eu spun ca atat timp cat tie iti place, fa cum vrei/sti tu; nu te opreste nimeni. Daca ai timp de experimente cu atat mai bine.O intrebare pt toti: daca un cercetator spune ca portul de bassreflex suna cel mai bine daca prin el vezi magnetul difuzorului, are ca diametru exact diametrul magnetului , si trebuie pozitionat concentric cu difuzorul, asa o sa arate toate incintele facute de voi ? :smt006

Link spre comentariu
Vizitator vacea

apropo de cercetatori , eu am pus odata difuzorul telefonului meu motorola in dreptul unui horn pt driver si aveam spl mare pe medii , concluzia : Daca vreti sa aveti un telefon care sa urle mai tare montati=i si un horn in dreptul difuzorului :supz: :supz:

Link spre comentariu

mie mi-a venit ideea cand ii vedeam pe toti ca faceau un horn din palma :smt003 in dreptul "difului" si cand am demontat un horn de pe tweeter si l-am pus in dreptu "difului" de la telefon si am bagat un ton miau tiuit timpanele instantaneu :supz: :supz: :supz:

Link spre comentariu
Vizitator vacea

acum depinde si din ce material e facut hornul si de puterea telefonului , motorola al meu e cam slabut....dar oricum ... se simte diferenta :partyman:

Link spre comentariu

Era vorba de un Nokia si de un horn micut din plastic diferenta era mare oricum :rock: .... si acum hai sa inchidem subiectu ca suntem de mult inafara subiectului si ii stricam baiatului topicu :weedman: :weedman:

Link spre comentariu

mie mi-a venit ideea cand ii vedeam pe toti ca faceau un horn din palma :smt003 in dreptul "difului" si cand am demontat un horn de pe tweeter si l-am pus in dreptu "difului" de la telefon si am bagat un ton miau tiuit timpanele instantaneu :supz: :supz: :supz:

Un ton "miau" de pisica? Sau mi-au tiuit urechile, ca eu nu am inteles!
Link spre comentariu

Eu nu te-am facut greu de cap. Nu e frumos sa sari imediat. Eu nu te-am facut pe tine, am intervenit mai mult in gluma pentru ca exprimarea a iesit haioasa. Daca era greseala de tipar puteai sa o corectezi, nu?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări