Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oxigen pentru Bucuresti

Postări Recomandate

Acum 1 oră, elmar a spus:

Nu înțeleg de unde ai ajuns tu, la cele înșirate mai sus!?

..........................................................

Te pomnesti ca n-ai trecut prin ce au trecut marea majoritate a romanilor!  Sau poate ai avut tot ce ti-a trebuit, nefiind obligat sa stai la cozile interminabile! Sa stii ca marea majoritate a romanilor, n-au trait asa de bine ca tine! Intreaba si alti colegi ,cum au trait in acele vremuri!

E ultima mea interventie la postarile tale!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 14 minute, DjLeco a spus:

Corect!

Pentru ca nu mai gasesc brifcor, nu trebuia sa vina americanu' sa-si etaleze el pe ale lui coca-coclita!

Tot ce a fost produs intern a trebuit stirpit, sa dispara ca se le aduca pe ale lor!

Pe vremuri beam citronada, aia de era in aparatul ala de la cofetarii, produs 100% Romanesc, si mincam ciocolata Ambasador sau Mocca, tot Romanesti.

Stiu.... pentru ciocolata aceam vaste plantații de cacao, cu producții record. La fel și plantații de cafea, pardon.... de cicoare... 

Poți să îmi răspunzi la o întrebare? Față de 1989 ți-a crescut nivelul de trai? 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Aici nu pot sa raspund, nu-s bautor de cafea dar cicoarea cu lapte mi-a placut!

Cacao, beam d-ala chinezesc cu pescarusul pe cutia metalica "sea gull".

Probabil ca acum daca s-ar planta cacao si cafea, ar creste si la noi, la ce clima avem...

Hai, sa ai spor!

Te saluta pioniereste "comunistul postac de serviciu".

2.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 17 ore, elmar a spus:

Țările care au reușit să ajungă sus ...au avut oameni, care au tras/luptat doar pentru interesul tării lor!

Da si tu niste exemple de oameni care au tras/luptat doar pentru interesul tarii lor. 

Tu tot ce stii despre capitalism este ce ti-au bagat in cap comunistii. Esti paralel total cu realitatea. De ce nu te uiti si tu la niste canale de prin vest ca sa te mai apropii de realitate. 

Tu vorbesti de marirea salarului de parca asta se face cu o sedinta de partid. Bre, cum sunt muncitorii de la Dacia Pitesti sunt o gramada in Vest. Ei nici nu se gandesc sa le mai mareasca salarul, ei doar vor sa nu se inchida fabrica. Fata de romani aia au sindicate puternice, ies in strada si se bat cu politia, blocheaza autostrazi. Da tu si icar cititi carti de economie si va uitati la filme care va prezinte doar franturi din realitate si aveti pretentia ca stiti ce este de facut. Tu sau icar ati participat la o manifestatie, ati incasat bastoane sau gaze lacrimogene? NU!! Voi vreti insa sa va fie mai bine dar nu faceti decat sa tastati la tastatura aberatii. Tu te-ai pus vreodata in pilea unui patron? Ai idee ca ala inchide fabrica, decat sa dea un pas inapoi? Tu crezi ca este asa usor sa strangi de oua un patron? De asta iti zic ca tu esti paralel cu realitatea si nu ai vazut decat o jumatate din imaginea intreaga. E normal, ca bugetar nu te intereseaza imaginea de ansamblu, ci filme special facute sa te indeparteze de la realitate. Nu ai sa poti vreodata sa intelegi realitatea cat iti lipseste jumatate din imagine (cea a patronilor si felul lor de a face afaceri). Tu atat ai in cap: patronii sunt dusmanii tai! 

Ti-am dat un exercitiu: cum faci sa maresti salariile celor de la Dacia Pitesti tinand cont de concurenta fabricii din Tanger. Ai venit cu vreo solutie? NU! De ce? Pentru ca solutia nu se gaseste nici in cartile de economie si nici in filmul pe care il venerezi. Este usor sa o arzi cu cerc vicios si alte tampenii, greu este sa vii cu solutii viabile! Macar ai bunul simt si nu mai polua forumul cu demagogii. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, gauss a spus:

Eu cred ca ar trebui sa se voteze in tara in care votantul are rezidenta fiscala . Asa e in lumea civilizata . Ma rog , parere personala . 

Nu stiu unde este asa. Daca ai dubla cetatenie ai drept de vot in ambele tari. Chiar daca esti doar rezident, esti invitat in Vest sa participi la toate alegerile. Romanii in schimb nu se implica si nu se duc pentru ca fiind duminica au alte "activitati". :rade:

Link spre comentariu
Acum 6 ore, doru3160 a spus:

Culmea e ca sunt (indivizi cu tenta rosie) care cred ca salariile la noi, vor putea fi comparabile cu cele din vest, in conditiile in care noi, ca tara, nu mai facem nici cuie. Da, vom putea sa ne batem pt salarii mari, cand vom avea propria industrie, propria putere economica. Cata vreme strainul vine la noi sa faca productie, implicit profit, e firesc sa nu ofere aceeasi salarizare ca in tara lui, pt ca in asemenea conditii ar sta acasa la el, si ar hrani oamenii lui. Nu ar mai merita efortul sa mute productia in terte tari. El(dansul) vine la noi, dupa ce noi, cu propriile manute, am distrus tot ce-am avut, fara discernamant, am devenit piata de desfacere si de asemenea am devenit ofertanti de forta de munca ieftina. Cei ce cred ca doar din clanta si discursuri sforaitoare vor creste veniturile romanilor, ii sfatuiesc sa aiba in continuare vise umede pe tema asta.

LIKE!!!

Pune dom'le mana pe cartea de economie si uita-te la filmul venerat de elmar  si icar ca acolo este miezul din fanta care ne va mari salariile!!! :rade:

Link spre comentariu
Acum 6 ore, elmar a spus:

... ai ajuns într-un mediu unde ți-a permis s-o iei de la capăt și să ajungi la o viață normală!Dacă rămâneai aici ...crezi că aveai aceeași soartă!?

Am ajuns într-un mediu caruia a trebuit sa ma adaptez si pe care nu-l pot schimba. În tara ati avut sansa unica de a crea mediul dorit de la zero. Ce ati facut cu ea?

Link spre comentariu
Acum 6 ore, VAX a spus:

Nenorocirile le-au produs cozile de topor, dar nici ceilalti nu sunt de calitate. Romanii sunt cel mai dezbinat popor, usor de calarit de straini. Nu-i intereseaza nimic din ce ar apartine comunitatii, doar ce este al lor. S-au uitat pasivi cum se distrugeau fabricile, una cate una, fara sa cracneasca. Mentalitatea asta pleaca de la sclavagismul in care a trait majoritatea populatiei (in special in mediul rural). Le-ar fi trebuit cateva secole de industrializare si de trai in mediul urban, ca sa se schimbe cat de cat.

Sa stii ca de fapt multe acte - de fapt mai toate!- prin care s-a praduit tara asta, acte fara de care praduirea nu numai ca nu ar fi fost niciodata posibila, dar acte care constituiau in fapt praduirea in sine, au fost semnate de fapt de catre unii care tocmai ca au trait prin mediu urban si au scoli mari. Si erau taman dintre aia ce cu mana pe Constitutie sau pe Biblie au depus un juramant in fata oilor in timp ce-si ascuteau dintii, ca vor pazi oile si stana de... lupi!

Care semnatari de praduiri nu numai ca nu erau si nu sunt prosti, dar sunt niste ciobani-lupi din stana atat de isteti incat dupa ce timp de decenii au facut asta, in ultimii ani au reusit sa si convinga oile  care se autodeclara ca fiind patrioate, ca semnaturile pe acele acte nu ar fi ale lor sau ca semnaturile nu ar fi avand nicio importanta, si ca vinovati ar fi nu ei care au semnat actele de praduire ci vinovati ar fi unii asa... de cat mai departe posibil de stana asta si care sigur nu au cum sa fie atinsi de catre oi, incat astfel sa se linisteasca apele iar oile sa alerge precum cainii prosti dupa pisica ce le-a fost aratata de catre lupii aflati in stana: Oculta, strainii, si mai ales pinguinii din Antarctica sunt vinovatii!

Este tare interesant ca nivelul intelectual ovin se afla la nivelul la care respectiva patrupeda isi imagineaza ca de exemplu o fabrica ar putea fi luata sa... in sacosa , cand de fapt praduirea consta, se face si este necesar sa se faca exclusiv cu niste simple stampile si semnaturi ale reprezentantilor legali ai turmei deoarece proprietatea de drept se face si se consfinteste cu si numai prin acele acte si nicidecum altfel.

Faptul ca respectivii au reusit sa praduiasca din greu devine azi o simpla bagatela fata de marea reusita prin care azi oile au ajuns sa fie indreptate a cauta vinovatii doar printre pinguinii din Antarctica si niciodata aici langa ele in stana lor, la fel cum furtul e ceva simplu ce poate face orice analfabet dar numai niste baieti foaaaarte destepti pot reusi performanta de a pradui din greu fara a ajuge la puscarie, fara a li se confisca averile si mai ales facand oile sa creada ca altii ar fi facut-o si nu ei, ba parduitorii dandu-se si a fi taman persecutati pe nedrept!!

Tocma' se intoarce acum guvernarea cu 360 de grade si deci unii vor trebui sa se mute cu firmele sugatoare la mulgatoarea celuilalt partid-cioban din stana. Si azi pot s-o faca linistiti de vreme ce oile se uita de zor cu binoclul doar catre Antarctica unde au fost invatate ca s-ar afla lupii...

Exceptie fac zonele in care in modul traditional romanesc prada a fost impartita frateste intre ciobanii-lupi, de exemplu in niste orase mari in care  -tot de exemplu- renovarile scolilor la preturi super-umflate au fost impartite frateste intre ciobani de la putere si ciobani din opozitie, ca dovada ca in ajunul centenarului se poate sa fim din nou uniti precum ciobanul vrancean si cu cel ungurean!

Altfel poti sa fii sigur ca nici Bancorexul in anii '90, nici IPRS-ul in anii 2000 si nici insula Belina acum in mileniul trei nu au fost praduite de catre pinguinii din Antarctica  care le-ar fi furat ascunzandu-le in punga de un leu asa cum este azi educata turma de oi sa creada,  dar care oi mereu se autodeclara ca dand p'afara umflate fiind de patriotism autentic pascut prin zona si de mare grija pentru stana lor, si caror oi le place acum ca in sfarsit pot sa caute lupii  aiurea si cat mai departe de stana lor doar pentru confortul lor mental, ca astfel sa se poata preface ca le pasa si ca chiar ii cauta si incat sa nu aiba cumva surpriza neplacuta de a-i si gasi , pentru ca a-i gasi chiar aici in stana lor reprezinta un mare risc istoric de vreme ce problema mare va fi fiind atunci "noi atunci ce am pazit?" si "azi ce facem cu ei?", iar gasirea lor ca find taman ciobanii din stana ar da foarte urat la dosarul de cadre al istoriei poporului ovin.

Solutia aceasta cu cautatul lupilor aiurea printre pingunii din Antarctica este deci si cea preferata acum de catre oi pentru ca este cea mai comoda, cea mai placuta si cea mai sigura de rezultate, toate oile stiu deja dinainte ca aceasta cautare prin afara stanii si mai ales foarte departe de stana e o prefacatorie ce nu va avea nicio finalitate (dar se prefac ca ar fi o treaba serioasa) si deci intreaga stana va iesi basma curata, complet cinstita, patrioata, fruntasa pe ramura ovinelor si cu un dosar de cadre imaculat din care sa para ca in Ro nu exista si nu au existat vreodata ciobani-lupi proveniti din poporul ovin ci toti lupii au fost doar niste pinguini din Antarctica pe care azi nu-i mai poate trage nimeni d emaneca si care acu' 30 de ani ar fi sarit gardul imprejmuitor al stani, insfacand cate o fabrica si plecand inapoi cu ea in Antarctica!

Ceea ce -dar nimeni negandindu-se azi la asta- nu va face decat sa incurajeze noi si noi praduiri pe viitor, pentru ca e slaba speranta ca lupii sa stea deoparte de prada  devreme ce insasi prada prefera sa dea vina pe pinguini!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări