Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Franz, nu mai citesc nimic decit carti vechi, nu ma uit la televizor, (e pe post de monitor de filme de pe PC) mi s-a scirbit. Imi vad linsitit de ale mele, voi merge sa votez cu cine cred eu de cuvinta (desi nu prea am pe cine) toti, o apa si un pamint in diverse "ambalaje". Ma bucur ca PSD si-a luat un mare sut in cur, DAR SI MAI MULT M-AS BUCURA SA VAD CA TOATE JIGODIILE DE ACOLO INFUNDA PUSCARIILE DUPA CE LE SINT CONFISCATE AVERILE ILICITE, mi-e teama de prostia oamenilor gen "cumpanasu presedinte", mi-e teama de "ponta reloaded", pe scurt MI-E SCIRBA! Le-as lua dreptul de vot pensionarilor (fara exceptiii), sint cea mai usoara patura sociala de manipulat electoral, (il "momesti" cu inca citeva zeci de lei pe talonul de pensie si te voteaza), puscariasilor, asistatilor sociali. Nu aduci beneficii tarii (taxe impozite), nu ai drepturi politico-administrative! Ba chiar si diasporei i-as lua dreptul de vot, nu platesti taxe si impozite aici in RO, nu tragi cu mine in tara noastra, JET, nu decizi tu pentru mine, chiar daca ai decide in favoarea tarii! Stiu, o sa-mi sariti unii in cap ca-s comunist, ca-s dictator, ca etc. Ia opriti un pensionar, doi, zece, o suta pe strada, random, si intrebati-i, cind era mai bine pentru oameni, pe vremea lui Ceausescu sau acum! O sa ramineti mirati de ce veti auzi. Si daca nu ei sint aceia care au trait ambele regimuri, atunci nu mai este altcineva. Duminica frumoasa, ma duc la "mol" (mall). Pentru ca doar atit mai avem in locul IMEB, al fabricilor si al uzinelor distruse de jigodiile de la putere! Stanley bet si pacanele nu servesc. Sa m-ajute D-zeu sa nu am nevoie nici de "catena", ca pe o lungime de 100 metri stradali nu gasesti decit farmacii, case de pariuri, banci si pacanele, la blocurile comuniste cu parter unde exista spatii comerciale. Editat Octombrie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 1 oră, GEO 53 BN a spus: Colegu' @elmar ! Ai uitat ce bine o duceam pe vremea lui ceasca? Crezi ca daca ceasca ar fi reusit sa inabuseasca revolutia, acum am fi dus-o mai bine decit inainte? Nici pomeneala! Probabil ca acum am fi fost nevoiti sa stam la cozi interminabile, ca si inainte de '89, sau am fi fost nevoiti sa mincam la cantinele de cartier. Cantine de cartier erau spre sfirsitul anilor '70 si inceputul anilor '80 cind ,in magazine, nu gaseai mare lucru. O data pe luna mergeam la magazinul unde eram arondati sa ne luam cel , 0,5 l de ulei, de persoana, 1kg de faina alba, 1kg de faina de malai. Ai uitat ,probabil, ce bine era cind alergai de la un magazin la altul ca sa prinzi o piine, o punga cu coada de vita cu legume si stavrizii pe care tii dadea obligatoriu. Poate ca pe la voi a fost altfel, dar in ardeal , lucrurile stateau altfel. Nici sapun nu se gasea, in schimb gaseam pungi cu ''detergent'' de fapt soda de rufe cu ceva parfum. Ala era binele de atunci! Ce zici de luarile de electricitate ,apa calda, caldura si de programul TV de doua ore, jumatate din timp fiind alocate telejurnalelor. Probabil ca ai uitat sau te faci ca ai uitat! Nu înțeleg de unde ai ajuns tu, la cele înșirate mai sus!? Da acum e bine !? Când unii au salarii de sute de ori cît salariul minim (salariu minim, obținut de majoritatea celor care muncesc la privat)Când unii sunt putred de bogați iar alții(mulți) n-au nici după ce bea apă!?Când prăpastia dintre bogați și săraci e uriașă!? Acum e și mai dureroasă această discrepanță dintre oameni ... mai dureroasă ,ca oricând în comunism! Atunci toți eram la fel...și n-aveam la cine căsca gura ca proștii! Știu că vei spune că doar cine a muncit, are!...nimic mai fals!Mulți au muncit și n-au făcut decât să se îmbolnăvească și să umble prin spitale ...iar alții n-au ridicat un pai ...au devenit peste noapte ”moștenitori” de averi, case,palate!(unii și le-a cumpărat ”din banii de meditații”...dacă nu știai!?) Da ...numai de o societate corectă și dreaptă nu se poate vorbi acum! Acum 1 oră, franzm a spus: Am ajuns în vest cu doua genti cu haine si am muncit pentru tot ce-am obtinut. N-am primit nimic cadou. Nici macar locul de munca. Asta e ca povestea aia, a unui milonar, care și-a făcut primul milion, cu dolarul câștigat ,muncind ca hamal la docuri! Așa e...poate că ai dreptate ...dar, ai ajuns într-un mediu unde ți-a permis s-o iei de la capăt și să ajungi la o viață normală!Dacă rămâneai aici ...crezi că aveai aceeași soartă!? Nu ...pentru că orice bunăstare dintr-o parte a lumii ...trebuie să aibă și un revers în altă parte a lumii!Așa e această lume...e nedreaptă !( pentru majotatea oamenilor) Iar cei care se văd cu ”sacii în căruță” ...știu doar să dea ”sfaturi savante” care n-au nici o acoperire în realitate!E doar zămizlirea minții lor ...de oameni sătui și aroganți ! Dovedind încă o dată că sunt desprinși de realitate ...și nici nu vor să afle acea realitate .... se multumesc să trăiască cu ideia că ei sunt ”cei mai buni” ...iar restul, ”sunt niște proști ne sătui”! Editat Octombrie 13, 2019 de elmar Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 1 oră, franzm a spus: Românii si-au facut-o cu mâna lor. Cu o sârguinta demna de o cauza mai buna. Nenorocirile le-au produs cozile de topor, dar nici ceilalti nu sunt de calitate. Romanii sunt cel mai dezbinat popor, usor de calarit de straini. Nu-i intereseaza nimic din ce ar apartine comunitatii, doar ce este al lor. S-au uitat pasivi cum se distrugeau fabricile, una cate una, fara sa cracneasca. Mentalitatea asta pleaca de la sclavagismul in care a trait majoritatea populatiei (in special in mediul rural). Le-ar fi trebuit cateva secole de industrializare si de trai in mediul urban, ca sa se schimbe cat de cat. Am fost internat (spitalul CFR Craiova) in luna august pentru o operatie si in salon (cu zece paturi) era un tigan, care cam facea viraje cu noi. Zicea ca ei au fost sclavi in trecut si ca de aia trebuie sa li se creeze privilegii in prezent (locuri speciale la facultati, sunt lasati sa fure, etc). I-am explicat ca romanii de la tara erau mai sclavi ca tiganii, ca munceau in dijma la boieri, erau analfabeti, locuiau in case din pamant sau in bordei, etc. Editat Octombrie 13, 2019 de VAX Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) 1 oră în urmă, VAX a spus: Nenorocirile le-au produs cozile de topor, dar nici ceilalti nu sunt de calitate. Romanii sunt cel mai dezbinat popor, usor de calarit de straini. Nu-i intereseaza nimic din ce ar apartine comunitatii, doar ce este al lor. S-au uitat pasivi cum se distrugeau fabricile, una cate una, fara sa cracneasca. Mentalitatea asta pleaca de la sclavagismul in care a trait majoritatea populatiei (in special in mediul rural). Le-ar fi trebuit cateva secole de industrializare si de trai in mediul urban, ca sa se schimbe cat de cat. Am fost internat (spitalul CFR Craiova) in luna august pentru o operatie si in salon (cu zece paturi) era un tigan, care cam facea viraje cu noi. Zicea ca ei au fost sclavi in trecut si ca de aia trebuie sa li se creeze privilegii in prezent (locuri speciale la facultati, sunt lasati sa fure, etc). I-am explicat ca romanii de la tara erau mai sclavi ca tiganii, ca munceau in dijma la boieri, erau analfabeti, locuiau in case din pamant sau in bordei, etc. LIKE! 1 oră în urmă, elmar a spus: Nu înțeleg de unde ai ajuns tu, la cele înșirate mai sus!? Da cum e bine !? Când unii au salarii de sute de ori ca salariul minim (salariu minim, obținut de majoritatea celor care muncesc la privat)Când unii sunt putred de bogați iar alții(mulți) n-au nici după ce bea apă!?Când prăpastia dintre bogați și săraci e uriașă!? Acum e și mai dureroasă această discrepanță dintre oameni ...ca oricând în comunism! Atunci toți eram la fel...și n-aveam la cine căsca gura ca proștii! Știu că vei spune că doar cine a muncit, are!...nimic mai fals!Mulți au muncit și n-au făcut decât să se îmbolnăvească și să umble prin spitale ...iar alții n-au ridicat un pai ...au devenit peste noapte ”moștenitori” de averi, case,palate!(unii și le-a cumpărat ”din banii de meditații”...dacă nu știai!?) Da ...numai de o societate corectă și dreaptă nu se poate vorbi acum! Asta e ca povestea aia, a unui milonar, care și-a făcut primul milion, cu dolarul câștigat ,muncind ca hamal la docuri! Așa e...poate că ai dreptate ...dar, ai ajuns într-un mediu unde ți-a permis s-o iei de la capăt și să ajungi la o viață normală!Dacă rămâneai aici ...crezi că aveai aceeași soartă!? Nu ...pentru că orice bunăstare dintr-o parte a lumii ...trebuie să aibă și un revers în altă parte a lumii!Așa e această lume...e nedreaptă !( pentru majotatea oamenilor) Iar cei care se văd cu ”sacii în căruță” ...știu doar să dea ”sfaturi savante” care n-au nici o acoperire în realitate!E doar zămizlirea minții lor ...de oameni sătui și aroganți ! Dovedind încă o dată că sunt desprinși de realitate ...și nici nu vor să afle acea realitate .... se multumesc să trăiască cu ideia că ei sunt ”cei mai buni” ...iar restul, ”sunt niște proști ne sătui”! LIKE! Editat Octombrie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) " Stiu, o sa-mi sariti unii in cap ca-s comunist, ca-s dictator, ca etc." De acord cum te-ai caracterizat ! De ce te crezi așa ? Pentru că citești sau ai citit doar Arici Pogonici , nimic care să te dezvolte intelectual . Vezi că cei din diaspora au cetățenie română , deci drept de vot , tot ăia trimit bani in țară , bani care sunt cheltuiți in România . Ai măcar o informație de suma banilor trimiși în țară de diaspora ? Sper ca ăla mic al tău să nu ia de bune prostiile pe care o să i le spui spui tu , o să ajungeți să vă certați cand va înțelege ce inepții ii spui . Știi ce este interesant la tine ? Tu ești ipocrit dar nu îți dai seama de asta , probabil că nici nu ai habar ce înseamnă ipocrit , toată viața ai facut tot felul de combinații , vorbești de taxe si impozite , de capitalistul rău , dar si tu esti la fel , nu imi spune că umblai tu la nunți si paranghelii cu facturierul după tine , cred că nici nu știi să scrii să calculezi o factură . Revenim la aerul din București ?? Editat Octombrie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Du-te ba si fa viotubeamp. Nu-ti pierde timpu' p-aici. Da, banii din diaspora sint cheltuiti in tara tot pe bunuri venite de afara, in marketuri/supermarketuri/mol-uri, ce nu apartin romanilor si Romaniei, pacanele si interese obscure. Amaritul de taran se chinue sa vinda marar si patrunjel din gradina de la el cu 1 lei, si prostimea si snobii cumpara din supermarketuri la 1,5-2 lei, ca "e mai bune". Mai avem ceva romanesc de cumparat in tara asta? Editat Octombrie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Chiar acum, DjLeco a spus: Du-te ba si fa viotubeamp. Nu-ti pierde timpu' p-aici. Nu îl pierd, combat inepții, ești șprițuit? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Vad ca ati intrat tare in politica! Faust, cred ca exagerezi de dragul exagerarii. Tara asta a ajuns asa, din cauza populimii, care a votat cei trei trandafiri, ani la rind, doar pentru ca PSD le-a dat niste pomeni electorale. Desi sustin ca diaspora ar trebui sa aiba drept la vor, nu neaparat pentru ca nu sunt taxati aici sau pentru ca aduc bani in tara, ci pentru ca sunt romani si au drepturi ca toti romanii, nu stiu daca e musai sa faca asta! Nu cred ca diaspora trebuie sa decida daca Basescu e mai bun decit Geoana ori ca Johannis e mai patriot decit Ponta. Dar, Faust, nu cred ca injuria este un argument. E parerea omului, esti de acord cu ea sau nu si, cam...atit! Eventual aduci contraargumente, ale tale, fara injurii. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Eu cred ca ar trebui sa se voteze in tara in care votantul are rezidenta fiscala . Asa e in lumea civilizata . Ma rog , parere personala . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Au fost dese situațiile în care banii veniți de afară au reglat o balanță prost înclinată. Am câțiva prieteni care au plecat afară doar pentru un sistem medical decent, profesional și fără de șpagă, chiar dacă în țară aveau o situație bună. Își permiteau să meargă la un spital privat, dar nu concepeau să plătească bani aiurea pentru un sistem reformat și rasformat de n ori degeaba, la fel și cel de învățământ. Sunt oameni care nu mai pot accepta mocirla asta socială și politică. Au plecat în lume fără să se considere sclavi, ci pur și simplu pentru o viață decentă într-un mediu la fel de decent. Alții au plecat de sărăcie pentru că în zonele lor lipsesc investițiile. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 12 minute, icar a spus: Vad ca ati intrat tare in politica! Faust, cred ca exagerezi de dragul exagerarii. Tara asta a ajuns asa, din cauza populimii, care a votat cei trei trandafiri, ani la rind, doar pentru ca PSD le-a dat niste pomeni electorale. Desi sustin ca diaspora ar trebui sa aiba drept la vor, nu neaparat pentru ca nu sunt taxati aici sau pentru ca aduc bani in tara, ci pentru ca sunt romani si au drepturi ca toti romanii, nu stiu daca e musai sa faca asta! Nu cred ca diaspora trebuie sa decida daca Basescu e mai bun decit Geoana ori ca Johannis e mai patriot decit Ponta. Dar, Faust, nu cred ca injuria este un argument. E parerea omului, esti de acord cu ea sau nu si, cam...atit! Eventual aduci contraargumente, ale tale, fara injurii. Care înjurie? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 16 minute, DjLeco a spus: Du-te ba si fa viotubeamp. Nu-ti pierde timpu' p-aici. Da, banii din diaspora sint cheltuiti in tara tot pe bunuri venite de afara, in marketuri/supermarketuri/mol-uripartin romanilor si Romaniei, pacanele si interese obscure. Amaritul de taran se chinue sa vinda marar si patrunjel din gradina de la el cu 1 lei, si prostimea si snobii cumpara din supermarketuri la 1,5-2 lei, ca "e mai bune". Mai avem ceva romanesc de cumparat in tara asta? Știi cit încasează statul taxă obligatorie pentru un aparat de păcănele? Aduci vorba de produse importate, păi puteai să produci ceva competitiv cu mormanul de fiare care reprezenta industria românească? De unde bani pentru tehnologii sau cine îți vinde tehnologie? Își face singur concurență? Legat de legume, fructe românești. Producătorii romani ca să fie competitivi apelează la semințe din Turcia, Olanda, cei mai mulți, așa că din piață poți cumpăra ardei gras, roșii sau dovlecei, toate având același gust, adică..... nici un gust. Ieri am făcut o ciorbă de pește, am vrut să cumpăr leuștean din piață, de la "țărani", numai că nu am găsit, am găsit o plantă verde fără nici un miros. Asa că m-am dus la Selgros, pentru că am mai cumpărat, acolo găsesc mereu leuștean verde, în folie, din Italia, leuștean care în momentul când îl scoți din folie.... îți umple casa cu miros de leuștean. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 1 oră, Faust2018 a spus: ești șprițuit? Deloc, aseara la club am baut 2 fanta de portocale, toata noaptea. Ma cinstesti?!? Pai au pus botul la vrajeala cu seminte "denaturate stiiiiiintific", beleaua e ca nici clima nu ii mai ajuta, deh tevile de irigatii le-au furat si le-au vindut la "fer". Vio, trebuie sa recunoastem ca NE-AM FACUT-O CU MINA NOASTRA", sa acceptam greseala si sa incercam sa corectam. Atit timp cit apare unul la televizor, cumpanasu, de se vrea presedintele tarii pe spinarea amaritelor alea de la Caracal, iar PROSTIMEA din tara il ridica in slavi, nu mai avem sanse de vindecare. De aia spus ca pensionarii bye bye drept de vot, diaspora asemeni, si as pune minim 10 clase obligatoriu ca sa ai drept de vot. Apropos de el, stii pe cine are in spate, nu? Sa nu zici ca e "fotosop"! Televiziunea este CEA MAI INFECTA MASINARIE DE PROPAGANDA! Adu-ti aminte de ili$secu la TVR, de rroman & co si de proastele de muieri care l-au votat pe rroman doar pentru ca era "barbat frumos". Hai, te las, ma duc "la mol" sa ajut bugetul statului (ala paralel). Editat Octombrie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 5 minute, DjLeco a spus: Deloc, aseara la club am baut 2 fanta de portocale. Ma cinstesti?!? Nu. Ești tu cinstit..... Cum de ai băut o bautură sub brand american și nu Brifcor? Editat Octombrie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 1 oră, icar a spus: Vad ca ati intrat tare in politica! Faust, cred ca exagerezi de dragul exagerarii. Tara asta a ajuns asa, din cauza populimii, care a votat cei trei trandafiri, ani la rind, doar pentru ca PSD le-a dat niste pomeni electorale. Desi sustin ca diaspora ar trebui sa aiba drept la vor, nu neaparat pentru ca nu sunt taxati aici sau pentru ca aduc bani in tara, ci pentru ca sunt romani si au drepturi ca toti romanii, nu stiu daca e musai sa faca asta! Nu cred ca diaspora trebuie sa decida daca Basescu e mai bun decit Geoana ori ca Johannis e mai patriot decit Ponta. Dar, Faust, nu cred ca injuria este un argument. E parerea omului, esti de acord cu ea sau nu si, cam...atit! Eventual aduci contraargumente, ale tale, fara injurii. Corect! 1 oră în urmă, Faust2018 a spus: Nu. Ești tu cinstit..... Cum de ai băut o bautură sub brand american și nu Brifcor? Pentru ca nu mai gasesc brifcor, nu trebuia sa vina americanu' sa-si etaleze pe a lui coca-coclita?!? Tot ce a fost produs intern a trebuit stirpit, sa dispara ca se le aduca ei pe ale lor! Romania a ajuns tara de desfacere pentru produsele lor, produse pe care la ei in tara nu le vind asa usor ca aici, ca acolo nu tine vrajeala. Ai mincat ciocolata Toblerone la viata ta, maninca una de la noi din magazin, vezi ce gust de 2 lei are, n-are NICIO legatura cu Toblerone pe care il mincam in anii 80. Pe vremuri beam citronada, aia de era in aparatul ala de la cofetarii, produs 100% Romanesc, si mincam ciocolata Ambasador sau Mocca, tot Romanesti. Editat Octombrie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate