doru3160 Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 30 minute, elmar a spus: Am avut un mare ”ajutor”extern pentru a distruge tot ce am avut! Asta-i doar o scuza. Acum 31 minute, elmar a spus: Tot ce se face la noi, trebuie să fie o ”afacere trăsnet” pentru ei ...investiție mică (într-o mită) și profit uriaș!E ”noua rețetă”(de 30ani) a afacerilor din acestă zonă! Iar dacă noi suntem niște fataliști(ca-n miorița) și ne așteptăm sfârșitul liniștiți ?...ne merităm soarta! Gresit.Tot ce se face peste tot trebuie sa fie o afacere trasnet...asta e esenta. Ca de asta toti au deschis fabrici in China. In sfarsit, ai inteles situatia...da, ne meritam soarta. Poti sa faci greva ca in Germania, dar diferenta este ca neamtul in Germania, e la el acasa, nu pleaca, pe cand daca tu faci greva aici in fabrica neamtului(sau frantuzului) iti va spune politicos, bai elmar, ia mai du-te-n lupa mea cu greva ta, eu mut fabrica in alta parte. Si tu ramai cu greva, el cu fabrica. Altfel poate sa anunte psd-ul umflarea salariilor si pensiilor cat vrea (de regula in preajma alegerilor daca nu te-ai prins pana acum).E ca si cum ti-as da eu un cec fara acoperire de 1mld de lei.Te fac fericit pe moment, pana iti dai pantalonii jos, pe urma, o sa constati ca nu te poti bucura de suma aia, dar in 4 ani o sa uiti si tura viitoare te voi mai pacali odata, cu alta fila de cec fara acoperire. Intre timp, tu latra la capitalistii verosi ca nu-ti dau pomana.Si ca sa nu-ti iesi din forma, iti intretin spalarea creierului(atat cat a mai ramas) prin intermediul televiziunilor. Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Păi dacă tu(și alții ca tine, de aici și de aiurea)) ti-ai vede de treaba ta și nu le-ai mai pune palma în dos capitaliștilor ...poate nici eu n-aș avea dece să mă mai strofoc!NU!? P.S Ai să-ți dau o veste proastă...vestul capitalist...tinde spre comunism(neomarxism). Pe când noi...ca de obicei, știm să ”luptăm” contra curentului...până ne va da cineva o scatoalcă peste ”lubeniță”! Noi știm să fim mai catolici decât Papa...mai ales atunci când nu e cazul! Editat Octombrie 13, 2019 de elmar Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Vezi ca esti prost? Scuza-ma ca-ti spun pe nume, dar de unde pana unde ai tras tu concluzia ca le tin palma si nu-mi vad de treaba? Pe tine in nici un caz nu incerc sa te conving de ceva anume, dar m-am ferit sa fac aprecieri/referiri la persoana. In schimb, nu pot sa ma abtin, cand vad ca nici tu nu te poti abtine, si sa porti o discutie in mod obiectiv. Editat Octombrie 13, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Da ...te scuz dragă! Nu mă cert cu toți ”deștepții”! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 28 minute, elmar a spus: N-o aduce ”automat” ...dar, ne scoate din cercul vicios al sărăciei! Asta ar trebuie s-o stii și tu...că prin vest grevele sunt greve...și când se cere un salariu ...nimeni nu mai mișcă în front! Ia să faci asta în Deutschland,Franța sau altă țară vestică ...și să vezi cum ți-o iei în freeză rău de tot! Din cercul vicios al saraciei te scoate mentalitatea. Si o politica pe masura. Grevele sunt fix vax. Servesc în primul rând functionarilor sindicali si au avut ca urmare directa transferul activitatilor productive înspre rasarit. În sindicate nu-s organizati nici macar jumatate din angajati (în Germania). Eu nu sunt membru de sindicat si lucrez într-o firma neafiliata. Asa ca nici nu se pune problema de greve organizate de sindicacat. Totusi am trecut mult mai bine prin diversele crize decât cei cu grevele. Înainte am lucrat într-o firma unde sindicatele aveau o mare influenta si datorita ponderii mari a palmasilor turci si greci (adevarate "exemple" de harnicie si constiinciozitate) si a actiunilor acestora, s-a ajuns la închiderea unei fabrici ce putea fi usor reorientata. Sa-i fi vazut cum umblau sa-i omoare pe liderii lor dupa ce s-au prins ca vor ramâne pe drumuri. Degeaba tot dati vina pe "ajutorul extern". Românii si-au facut-o cu mâna lor. Cu o sârguinta demna de o cauza mai buna. Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 4 minute, franzm a spus: Din cercul vicios al saraciei te scoate mentalitatea. Mă lași cu chestiile astea filozofice!?Care țin la ăia care sunt cu stomacul plin ...și altă treabă nu au...decât, să enunțe astfel de prostii! Dacă tu ai dus-o bine ...ne afiliat,un caz izolat...înseamnă că toți o duc la fel? Editat Octombrie 13, 2019 de elmar Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Bate vantul si aduce destul oxigen la Bucuresti. La Bucuresti sunt putine piete alimentare cu legume ieftine, cu preturile ca la Craiova. Trebuie sa cumperi totul de la supermarket, la pret umflat cu pompa. Mancare nesanatoasa si scumpa. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 51 minute, elmar a spus: Mă lași cu chestiile astea filozofice!?Care țin la ăia care sunt cu stomacul plin ...și altă treabă nu au...decât, să enunțe astfel de prostii! Dacă tu ai dus-o bine ...ne afiliat,un caz izolat...înseamnă că toți o duc la fel? Am ajuns în vest cu doua genti cu haine si am muncit pentru tot ce-am obtinut. N-am primit nimic cadou. Nici macar locul de munca. N-am profitat de greve, privatizari, actiuni si altele ci am acceptat orice fel de munca ca sa-mi întretin familia si sa-mi platesc scolile. Haideti sa ne vedem de oxigenul cel de toate zilele.... Editat Octombrie 13, 2019 de franzm Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) 1 oră în urmă, elmar a spus: Mă lași cu chestiile astea filozofice!?Care țin la ăia care sunt cu stomacul plin ...și altă treabă nu au...decât, să enunțe astfel de prostii! Dacă tu ai dus-o bine ...ne afiliat,un caz izolat...înseamnă că toți o duc la fel? Colegu' @elmar ! Ai uitat ce bine o duceam pe vremea lui ceasca? Crezi ca daca ceasca ar fi reusit sa inabuseasca revolutia, acum am fi dus-o mai bine decit inainte? Nici pomeneala! Probabil ca acum am fi fost nevoiti sa stam la cozi interminabile, ca si inainte de '89, sau am fi fost nevoiti sa mincam la cantinele de cartier. Cantine de cartier erau spre sfirsitul anilor '70 si inceputul anilor '80 cind ,in magazine, nu gaseai mare lucru. O data pe luna mergeam la magazinul unde eram arondati sa ne luam cel , 0,5 l de ulei, de persoana, 1kg de faina alba, 1kg de faina de malai. Ai uitat ,probabil, ce bine era cind alergai de la un magazin la altul ca sa prinzi o piine, o punga cu coada de vita cu legume si stavrizii pe care tii dadea obligatoriu. Poate ca pe la voi a fost altfel, dar in ardeal , lucrurile stateau altfel. Nici sapun nu se gasea, in schimb gaseam pungi, rar ce-i drept cu ''detergent'' de fapt soda de rufe cu ceva parfum. Ala era binele de atunci! Ce zici de luarile de electricitate ,apa calda, caldura si de programul TV de doua ore, jumatate din timp fiind alocate telejurnalelor. Probabil ca ai uitat sau te faci ca ai uitat! Editat Octombrie 13, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 16 ore, elmar a spus: Vezi dacă n-ai curajul de a urmări acel video cu mintea deschisă!? Așa se întâmplă ...nu înțelegi, decât ce-ți convine ție!Dacă nu ai putut să vizionezi acel clip ...înseamnă că ai o problemă! Omul spune că dacă muncim ieftin...nu vom avea în veci productivitatea care ne-am dori-o ...și de aici, nu vom avea în veci salariile celor de la care ”luăm lumină” ! E un cerc vicios aici ...muncești ieftin nu poți produce decât ieftin...și de aici și productivitatea scăzută! Ca să ieșim din acest cerc vicios trebuie să ne luptăm să obținem salarii cinstite...altfel ...noi ne vom face că muncim și patronii se vor face că ne plătesc! Într-un fel, lor (patronilor) le place acestă stare de fapt ...pentru că ei ,oricum se aleg cu ceva profit ...folosind muncă ieftină ...și vânzând produse ieftine de calitate slabă!(acum, văd și ei în ce situație au ajuns ...că nu mai au oameni pe care să-i jupoie pe un salariu de sclav) Acestă situație nu trebuie să mai continue...ori sunt în stare să producă calitativ ...și să plătească pe măsură ...ori, să se lase de meserie! Chinezii au intrat în acest joc ...care o să-i aducă în stadiul de colaps cât de curând! Deja, ei, au început să facă ceva în acest sens...încep să-și înpună produsele lor ( calitate bună,competitivă cu prețuri pe măsură) pe piețele celor bogați ...de aici, și conflictul pe care îl au acum cu SUA! Noi suntem prea mici ...ca să putem face ceva în acest război. Din păcate ...nu avem sânge în instalație sau suntem subminați de proprii cetățeni îndoctrinați cu ideii ...anti &anti orice, care nu convin stăpânilor lor! Un exemplu ești chiar tu ...și dacă ai fi singurul , ar fi ok!Dar... Noi suntem doar niște yesmani ...și nu îndrăznim să ieșim din ordinile date de stăpânii noștrii! Deci ,nu suntem capabili să ieșim din cercul sărăciei în care ne-au băgat...bogații Europei și ai lumii!Pentru ei, trebuie să rămânem doar o piată de desfacere și donatoare de sclavi ...dacă se poate ,cât mai deștepți și bine pregătiți! Dacă îndrăznim să călcăm alături de cărarea pe care ne-au trasat-o ...sunt asmuțiți imediat câinii, puși de pază, de ei ...prin posturile cheie din această țară ! Culmea că acești ”câini” sunt susținuți de populație ...asta, dovedind de fapt, cât de manipulabili și șantajabili am putut deveni! Oare chiar nu mai e nimeni în țara asta care să fie patriot și care să se lupte pentru bunăstarea acestei tări!? Oare asta să fie soarta acestei țări ...să aibă parte doar de profitori și trădători!? Țările care au reușit să ajungă sus ...au avut oameni, care au tras/luptat doar pentru interesul tării lor! Exceleeeent! Nu exista acest interes din pacate... Cei aproape 30 ani de dupa 1989, au demosntrat asta, indiferent cine s-a perindat pe la putere! Pina cind nu se depolitizea institutile statului, in speta TOT ce tine de justitie, magistratura & co, pina cind nu se infiinteaza un organism gen IRS la Americani https://en.wikipedia.org/wiki/Internal_Revenue_Service care sa te caute si in gaura curului pentru averi nejustificabile, pina cind toti dar absolut toti penalii tarii nu sint anchetati, judecati rapid (nu tegiversari pina se "presctriu fapte"), condamnati si confiscate toate bunurile lor si rudelor de grad 1 si 2 (averi puse pe nume de frati/surori/copii), pina cind nu se va MODIFICA DUR constitutia tarii si aplicate DUR legile, fara nicio preferinta, santaje, interese personale, pina cind NU va mai exista IMUNITATE PARLAMENTARA/PREZIDENTIALA (pai in fata legii sintem TOTI EGALI), pina cind MAFIA PSD, PNL, ALDE si traseismul politic nu vor fi stirpite, pina cind legile (multe trebuiesc revizuite) nu vor fi aplicate la singe, pina aia, aia si ailalta nu vor fi rezolvate, DEGEABA, absolut degeaba ne bucuram ca va fi mai bine ... Astia sint precum cancerul cu metastaze, il stirpesti aici, apare in alta parte si asa incontinuu de 30 ani. 80% din clasa politica actuala trebuie desfintata/stirpita pentru ca minim 85% din cei 80% (aproximativ) sint CORUPTI si PENALI pina in maduva oaselor. Editat Octombrie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Leco, ai citit ce scrie în linkul pus de tine referitor la reducerea bugetului respectivei institutii? Oare cine si de ce a facut-o? Si la ei ca peste tot, cine-mparte, parte-si face. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 (editat) Acum 6 ore, GEO 53 BN a spus: Nu trebuie sa fii de acord cu ce-am scris. Uita-te la TV si o sa vezi citi oameni buni de munca astepta sa primeasca ajutorul social. De unde crezi ca vin acesti bani? Iti spun tot eu! De la romanii care muncesc pina la sar ochii din cap, nu de la putorile bune de munca, care asteapta, cu limba scoasa, ziua in care vor primi ajutorul social, ca dupa aceea sa mearga la birtul din sat, lasind o mare parte din bani acolo. Statul nu face bani, ci doar administreaza(prost) acesti bani, luati din buzunarul celor ce muncesc. Daca dependentii de ajutor social, sint imbiati sa se angajeze undeva, o dau cotita, motivind ca sint bolnavi si nu pot sa munceasca. Dupa ce incaseaza ajutorul social, sa-i vezi cit de sprinteni sint , cind merg la birt. Crezi cumva, ca cel ce munceste, pina-i sar ochii din cap ,vede cu ochi buni pe cei ce taie frunze la ciini? Nici pomeneala! Sigur e constient ca o parte din banii de ajutor social, provin din buzunarul lui. Dupa '89 unii(destul de multi) s-au pensionat pe motiv de boala, multi dintre ei fiind buni de munca. Cind au ajuns la virsta de pensionare au observat cu stupoare, ca pensia ne este atit de mare cum au crezut c-o sa fie. Sa-i vezi acum cit sint de ofticati. Au crezut ca o sa impuste doi iepuri dintr-un foc. Biiig LIKE, domnule! I lay my hat down! Acum 4 ore, doru3160 a spus: Culmea e ca sunt (indivizi cu tenta rosie) care cred ca salariile la noi, vor putea fi comparabile cu cele din vest, in conditiile in care noi, ca tara, nu mai facem nici cuie. Da, vom putea sa ne batem pt salarii mari, cand vom avea propria industrie, propria putere economica. Cata vreme strainul vine la noi sa faca productie, implicit profit, e firesc sa nu ofere aceeasi salarizare ca in tara lui, pt ca in asemenea conditii ar sta acasa la el, si ar hrani oamenii lui. Nu ar mai merita efortul sa mute productia in terte tari. El(dansul) vine la noi, dupa ce noi, cu propriile manute, am distrus tot ce-am avut, fara discernamant, am devenit piata de desfacere si de asemenea am devenit ofertanti de forta de munca ieftina. Cei ce cred ca doar din clanta si discursuri sforaitoare vor creste veniturile romanilor, ii sfatuiesc sa aiba in continuare vise umede pe tema asta. Excelent! BIG LIKE! Editat Octombrie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 3 ore, elmar a spus: N-o aduce ”automat” ...dar, ne scoate din cercul vicios al sărăciei! Asta ar trebuie s-o stii și tu...că prin vest grevele sunt greve...și când se cere un salariu ...nimeni nu mai mișcă în front! La noi...numai trădători cu două fețe ...și care își vând colegii ...pentru câțiva leuți promiși în plus! Ia să faci asta în Deutschland,Franța sau altă țară vestică ...și să vezi cum ți-o iei în freeză rău de tot! Foarte adevarat! Acum 3 ore, elmar a spus: Am avut un mare ”ajutor”extern pentru a distruge tot ce am avut! Bineînțeles, că și noi am avut niște lideri(de fabrici, de țară) niște hapsâni dornici de înavuțire rapidă! Vesticii s-au folosit de ăștia ...și le-a ieșit! Acum, întradevăr nu mai facem nimic ...și nici nu se vrea să mai facem ceva producție ...fără ca profiturile să nu meargă în buzunarele ”boss-ilor”! Tot ce se face la noi, trebuie să fie o ”afacere trăsnet” pentru ei ...investiție mică (într-o mită) și profit uriaș!E ”noua rețetă”(de 30ani) a afacerilor din acestă zonă! Iar dacă noi suntem niște fataliști(ca-n miorița) și ne așteptăm sfârșitul liniștiți ?...ne merităm soarta! Sad but true! Si nu e metallica ci e realitatea! Contrazice careva scrierea lui Elmar? Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 1 oră, elmar a spus: P.S Ai să-ți dau o veste proastă...vestul capitalist...tinde spre comunism(neomarxism). Ce legatura are marxismul cu comunismul? Marxism leninismul are legatura cu comunismul. Adica filozofia lui Marx imbunatatita de Lenin Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Acum 5 minute, DjLeco a spus: Foarte adevarat! Sad but true! Si nu e metallica ci e realitatea! Contrazice careva scrierea lui Elmar? N`o contrazice nimeni, este realitatea stiuta, cunoscuta si facuta cunoscuta de ani de zile insaaa... ciini latra... ursul bese! si treaba merge mai departe! Link spre comentariu
Postări Recomandate