raidaru Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Salutare, ma confrunt cu o problema de vreo jumatate de an, a inceput sa curenteze apa. Mentionez ca nu am impamantare la priza dar vreo 3 ani de zile boilerul nu a curentat deloc. Oare s-a fisurat rezistenta din boiler de curenteaza? Are rost sa fac o impamantare provizorie doar pentru a vedea daca se remediaza problema sau nu? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 (editat) Are rost oricum . O impamantare , despre ea vorbesc . Daca n - ar fi provizorie , ci definitiva si bine construita , ar fi O.K . La cele bine construite , sare siguranta din tablou . Atunci cand este nevoie , bineinteles ... In cazul dvs . , se pare ca ar fi . Editat Octombrie 3, 2019 de gauss Link spre comentariu
raidaru Postat Octombrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Acum 5 minute, gauss a spus: Are rost oricum . O impamantare , despre ea vorbesc . Daca n - ar fi provizorie , ci definitiva si bine construita , ar fi O.K . Da, clar ca ar fi bine, dar o impamantare la toata casa nu se face asa usor,trebuie timp, momentan doresc sa depanez problema cu boilerul, sa nu cumpar altul nou si sa curenteze si ala. De aceea am postat sa vad poate s-a mai lovit cineva de astfel de problema. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 (editat) Puteti constata imediat ce si cum . Boilerul are surub de impamantare . Mai departe nu va spun , ca ar trebui sa se ocupe un electrician . Eventual autorizat . Ideea ca un boiler nou va curenta si acela e un pic hazardata , sa nu spun altfel . Oricum , n - ar fi din cauze imputabile boilerului , montat corect . Apropo , scrie prin instructiunile boilerului dvs . ca ar trebui impamantat ( legat la pamant , in sens electric ) ? P.S. - ceva diferentiale montate prin tablou ( macar pe circuitul prizelor ) v - ar fi scutit de neplacerile apei care curenteaza . Si de cea calda , furnizata de boiler ... Editat Octombrie 3, 2019 de gauss Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Acum 52 minute, raidaru a spus: Oare s-a fisurat rezistenta din boiler de curenteaza? Da! Schimbati de urgenta rezistenta de incalzire a boilerului! O impamantare individuala a boilerului combinata cu introducerea pe circuitul de alimentare a unei sigurante diferentiale de 30mA/16A asigura protectia impotriva electrocutarii!...Spor! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 (editat) Poate aparea o scurgere de curent si in alte locuri ... , la rigleta unde vine legata rezistenta , la conductori etc . O fisura la rezistenta ( nu imposibila , de altfel ) , mai exact la teaca exterioara , ar fi dus la fierberea si " prajirea " elementului rezistiv . Urmata de intrerupere . Vaporii de apa nu se prea inteleg cu elementul rezistiv incandescent . Ca simptomul ( inteleg ) e de juma ' de an . Nici macar n - am intrebat ce se intampla daca se inverseaza stecherul in priza . Zic si eu , din inchipuiri . N - am nici un habar de electric , boiler n - am vazut decat pe navele fluviale cu aburi , si cateva sute pe care le - am montat la centrale de incalzire si apa calda menajera . Fiindca , da , sunt ( unele ) si mixte . Adica si agent termic , si electrice . Chiar trifazate , unele . Editat Octombrie 3, 2019 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Poţi face rapid o împământare absolut suficientă doar pentru boiler şi maşina de spălat, dacă imediat în afara băii bagi în pământ o bucată de circa 1 metru de platbandă, teu sau ţeavă galvanizate, sau efectiv îngropi un tambur de inox recuperat de la o maşină de spălat dezmembrată şi de la el tragi un fir de cupru masiv cu secţiune 2,5 mmp în baie printr-o gaură în zid, sau chiar printr-o fereastră de aerisire a băii în cel mai rău caz.Boilerul şi maşina de spălat au obligatoriu nevoie de împământare, fiindcă poţi fi electrocutat mortal în cazul străpungerii izolaţiei rezistenţei de încălzire, în condiţiile în care ambele aparate funcţionează în mediu cu umezeală şi omul are contact direct cu părţile lor metalice.Închipuie-ţi că faci duş şi chiar atunci crapă rezistenţa boilerului.....moarte instantă. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 ..........moarte instanta. Sigur nu-i un film cu Jean-Claude Van Damme? Am numai o intrebare: cita minte ii trebuie meseriasului care a instalat boilerul de a acceptat sa-l instaleze fara o priza de pamint buna? Din cauza asta se cere ca instalarea sa fie facuta de un electrician autorizat care sa dea si cu subsemnatul la finalul instalarii. Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 (editat) Aww, voi nu l-ati vazut pe pakistanezul ala care aprindea becul inchizand circuitul cu un fir lipit de crestet si cu celalalt pus in....gura?!?! Sau e doar o pacaleala gen "free energy" cu un CD si 3 magneti?!? Lasand glumele deoparte, pericolul "vine" din faptul ca mediul umed reduce considerabil rezistentele, permitand trecerea unui curent periculos de mare. De-asta am preferat sa instalez masina de spalat IN AFARA BAII, cu toate complicatiile care mi le-au cauzat instalarea scurgerii si a conductei de alimentare cu apa... Incalzitorul de apa (impropriu numit "boiler", to boil=a fierbe, iar in engleza originara, cuvantul e folosit pentru "cazan"), ar trebui si el sa fie amplasat intr-un loc cat mai uscat. Si eu va recomand: 1 Impamantare, cel putin dupa sfatul colegului Validae; ar fi foarte bine daca ati putea instala si o siguranta diferentiala, viata nu are pret! (mai dificil cu impamantarea daca locuiti la bloc, dar in tabloul de sigurante ar trebui sa existe un conductor de impamantare!) 2 Verificat/inlocuit rezistenta daca e compromisa izolatia (poate surveni fara pierderea etanseitatii tecii, deci fara distrugerea spiralei incalzitoare). 3 Verificare generala si temeinica a izolarii cablajului, eventual dispozitivului termostatic - destule aparate au un termostat cu traductor de presiune, acesta fiind simplu si ieftin. 4 Sa aveti in vedere, mai ales daca nu reusiti sa remediati clar si sigur problema izolatiei, inlocuirea aparatului... Succes! Editat Octombrie 3, 2019 de blazeu Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Daca-i faci impamantare si pui o singuranta diferentiala sigur aceasta nu va sta cuplata....asa ca primul lucru care trebuie sa-l faci este sa schimbi rezistenta. Link spre comentariu
raidaru Postat Octombrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Multumesc tuturor pentru pareri si sugestii, am gasit o impamantare langa casa chiar sub geamul de la baie, am sa trag un fir de cupru de 2.5 pana la priza care alimenteaza boilerul. Instalatia electrica a fost schimbata acum cativa ani, cea veche a fost anulata iar cea noua(aplicata) a fost facuta fara impamantare....... Un site de unde as putea sa cumpar o resistenta electrica la boiler imi puteti recomanda? Brandul este Chaffoteaux, este facut sau distribuit de Ariston din cate am citit eu pe net. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 (editat) Dacă nu puneţi modelul boilerului nu are nimeni cum să ştie ce rezistenţă foloseşte.....bănuiesc că există mai multe tipuri de Chaffoteaux, măcar ca şi capacitate, deci şi putere a rezistenţei.Un site unde se pot găsi componente (sunt multe pe net):https://www.potcontrol.ro/piese-boilere-electrice-ariston-bosch-eldom-tesy Editat Octombrie 4, 2019 de validae Link spre comentariu
dan_b11 Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Instalatie facuta de cativa ani, FARA impamantare.. no comment. Oare cat a fost economia de bani? 50-100 ron Daca mai trebuie sa apelati la un electrician pe viitor, cred ca ar trebui sa apelati la altul. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Probabilitate mare sa fie una ca asta:https://www.emag.ro/rezistenta-de-cu-cu-flansa-cu-surub-pentru-boiler-art-rf112a-1500-w-lungime-280-mm-arm-25/pd/DWFFW1BBM/?cmpid=86929&gclid=Cj0KCQjwuNbsBR.... Link spre comentariu
raidaru Postat Octombrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2019 modelul boilerului este acesta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum