Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trotinetele electrice...... pericol în trafic

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Consider că cei care folosesc trotinetele electrice, pe carosabil, sunt un real pericol, în primul rind își pun viata în pericol cei care le folosesc, unii nu au o protecție minimă, o cască, să nu mai vorbim că unii nu au habar de regulile de circulație. 

Până acum am avut două incidente, unu în această dimineață. 

Primul incident a fost acum aproximativ o lună de zile, un zurbagiu "alerga" la mai mult de 70.. 80 cm de  trotuar, cu viteză destul de mare, cred că avea cam 40km/h, l-am observat pe trotinist și m-am dus mai în stinga cu mașina, dar.... la nici 25m kamikaze virează stinga în fața mea, brusc, din senin, am frinat brus  cu grindul că cel din spatele meu o să îmi facă mașina muci, mașină care are doar trei luni, am avut noroc.... 

Trotinistul kamikaze și-a văzut de drumul lui..... 

Azi de dimineață, stau la semafor, fumam și ascultam la radio, cind... bum... în portiera din stinga, unu cu o trotineta cu roți mari a luat contact cu asfaltul, cum.... nu am habar, acest kamikaze se strecura printre rindurile de mașini, l-am întrebat " ai găsit bade ce cautai pe jos?" idiotul mi-a tras o privire plină de ură  apoi și-a cerut scuze, am avut noroc că nu mi-a zgiriat mașina, citiva l-au înjurat copios. 

Eu aș interzice cu desăvârșire circulația acestor trotinete pe partea carosabilă, unii își pun viața în pericol, sunt instabile, circulă ca idioții cu viteză, dacă idiotul cade în fața unei mașini care are 20..30km/h ii face oasele terci. 

Se mai liniștite  lumea cu scuterele, acum au apărut acești kamikaze  electrificati. 

Ce părere aveți despre aceste trotinete? Ar trebui interzise pe carosabil? Unele mai pricopsite ating și 60km/h! 

Să nu mai vorbim că dacă un kamikaze îți lovește mașina, o zgârie.... nu prea ai ce să îi faci, că nu are RCA la trotineta. 

Ăsta este idiotul suprem, și se mândrește cu asta.... 

Editat de viobio
Link spre comentariu

In Ploiesti circula pe trotuare , alaturi de biciclisti , placi etc . ... Am mai scris in alt topic , mai cade cate unu' ... , unii destul de rau . Pe masura vitezei . Si - o sa mai cada , cat voi fi pe  - acolo , sa - i vad . Cum cad , nu altceva ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 15 minute, sesebe a spus:

Nu poti face asta.

Ar insemna sa te opui progresului (sau ce-o fi el).

In schimb ar trebui sa nu ai voie sa te deplasezi pe carosabil cu orice mijloc de locomotie diferit de propriele picioare fara sa ai un fel de carnet de conducere obtinut numai cu proba teoretica.

Corect.... să facă cursuri, măcar să cunoască regulile de circulație, cei care au permis auto sau pentru moto, nu au nevoie de așa ceva, cunosc deja regulile de circulație, dar ce faci dacă te "tamponează" unu? Are RCA? Nu! În plus ar trebui să aibe viteza limitată la 20..25km/h, ai văzut în acele clipuri cum aleargă zmeul ăla, poate nebunul are și permis auto, dar.... el se da cu trotineta cu peste 60km/h, că e cool. 

Cum au fost interzise ATV-urile, pot fi interzise și trotinetele electrice pe carosabil, să se plimbe cu ele pe piste de biciclete sau pe cimp. 

Acum 8 minute, gauss a spus:

In Ploiesti circula pe trotuare , alaturi de biciclisti , placi etc . ... Am mai scris in alt topic , mai cade cate unu' ... , unii destul de rau . Pe masura vitezei . Si - o sa mai cada , cat voi fi pe  - acolo , sa - i vad . Cum cad , nu altceva .

Sunt foarte instabile, îți pierzi echilibrul repede, m-am dat și eu cu una, nu se compară cu o bicicletă. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Eu zic ca astea sunt mult mai periculoase:

XB4MQSJUVBACNEWDUUESFLQUFE.jpg

si astea chiar prind viteza. Prin vest circula fara probleme pe strada. 

Prin vest persoanele cu handicap locomotor au carut electric cu baterii si au dreptul sa circule pe carosabil pe unde circula masinile. Nu cred ca merg nici cu 20km/h si totusi masinile merg in spatele lor cu vietza I-a, nimeni nu claxoneaza si totul este ok. La noi ar fi luati la bataie in secunda 1 daca merg pe carosabil. 

Image associée

Link spre comentariu

Daca te " ajuta " cineva , vreun pieton nemultumit , sa zicem , sunt si mai instabile . Ca trotuarul e pentru circulat pe jos , adica cu ce ti  - a dat Dumnezeu - picioarele , nu pista de Karting . Mai sunt cate unii si sub influenta - alcool , prafuri etc . Daca ma loveste unu' si mor , sau raman schilod , pateste ceva ? Nu . Asa ca am grija sa fie etica si echitate . Si nu sunt singurul , am vazut la altii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 3 minute, adrian_pic a spus:

La noi ar fi luati la bataie in secunda 1 daca merg pe carosabil. 

Avem si noi in targ cateva masinute electrice pt persoane cu handicap. Nu-am auzit nici macar un claxon la adresa lor, de restul ce sa mai zic? Ai vazut cu ochii tai asemenea scena, sau e doar fictiune? Si apoi sa nu amestecam mere cu pere.Una e sa protejezi un om cu handicap, care foloseste de nevoie acel mijloc de transport, pt ca nu are alternativa, si altceva e sa feresti toti taunii care isi cumpara o trotineta si se dau zmei pe strada.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, doru3160 a spus:

Ai vazut cu ochii tai asemenea scena, sau e doar fictiune? 

Da, asta am vazut cu ochii mei. Nu-i dintr-un link de la un cacat de ziar on line care nu verifica informatia. 

Bine sa nu crezi ca daca nu claxoneaza, cei mai brunegrii nu-i zic in mintea lor de mama. 

Eu in Iasi nu am vazut niciodata caruturi din astea electrice care sa ruleze pe carosabil. In maxim 5 minute era facut varza de participantii la trafic. Suntem cunoscuti ca foarte agresivi in trafic (noi iesenii) - adica iti intra in fata fara sa semnalizeze. Si cand mai multi bucuresteni mi-au zis asta (in capitala este trafic si chiar trebuie sa te strecori) banuiesc ca a fost in urma unei comparatii. 

Faza completa a fost asa: eu in autobuz, era nenea cu carutul in fata, coloana in spate ... ca la inmormantare ca era ceva trafic si nu se putea depasi intrand pe contra sens. A mers soferul asa pana cand din sens opus un alt autobuz i-a facut semn cu farurile ca poate intra in depasire (ceea ce a si facut autobuzul).  

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 6 minute, gauss a spus:

Esenta societatii actuale este discriminarea pozitiva . Se pot da exemple , dar le stim cu totii . Cu cat reprezinti o categorie mai mica de cetateni , cu atat ai mai multe drepturi ! Si nu sunt neutre , ci le altereaza pe cele ale majoritatii . 

Hai sa ne facem si noi categoria de cetateni de pe elforum :reytre sa tragem si noi ceva pe turta noastra. 

Link spre comentariu

Legislatia scrie clar, trotinetele trebuie limitate la 30? parca, altfel e nevoie de carnet!

ASa ca da, daca garcea te vede cu unu, poate sa iti faca viata mai grea.

Ajunge sa te sicaneze o data sau de 2 ori si iti piere cheful de grozavii ziua in amiaza mare prin trafic.

Asa e si cu bicicleta, dar iti spun o treaba, dupa ce cazi o data zdravan, ca ai fost viteaz, a doua oara te mai gandesti.

Idioti vor fi tot timpul, uite, acu lcurez la 5 minute de mers pe jos de casa.

MErg eu pe trotuar, in dreapta trotuarului pista de biciclete.

Aud o sonerie specifica bicicleta din spate, mi se pare ca e in spatele meu dar nici nu ma intorc pt ca imi zic in sinea mea ca sigur e pe pista si nu aud eu bine.

Cand colo omu ma claxona sa ma trag. Pista evident era libera.

Nu stiu ce era in capul lui, dar eu mi-am vazut de mersu agale, n-are decat sa ma ocoleasca pe unde poate, apoi m-am oprit in dreptul unui pom, ca sa blochez complet trotuarul.

S-o uitat cu o fata de bou la mine, a descoperit pista si s-a dus mai departe....

Str viilor, pt cine e din Cluj. Ce era in capul lui efectiv nu stiu.

Dar repet, cretini dinastia de merc cu 40 pe banda a doua, care nu se asigura, care nu stiu parca vor fi intotdeauna.

Nu bicicleta e de vina, nu trotineta, nu masina, ci piesa dintre scaun si volan/ghidon.

Link spre comentariu
Chiar acum, sesebe a spus:

Vezi, aici tu ai gresit. Ce cautai in autobuz? Nu stii ca sportul se face carind apa pe jos nu cu autobuzul?

Ma era hybrid autobuzul, deci aveam voie! 

Era am lung traseul sa merg pe jos (40-45 de minute de mers pe jos pana la destinatie). Oricum a decalat cu cateva minute punctulitatea autobuzului acel incident. A fost ajuns din spate de un al doilea autobuz de pe acelasi traseu ceea ce nu-i ok. 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, adrian_pic a spus:

Hai sa ne facem si noi categoria de cetateni de pe elforum :reytre sa tragem si noi ceva pe turta noastra. 

Pai suntem vreo 50.000 , din ce am inteles ! Nu stiu daca se pune ... , multi , incarcam bugetu' ! Si oricum nu avem binecuvantarea de la U.E. Fara aia , nici soarele nu rasare , si poti fi " luat " de statu' de drept !

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări