Mircea Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 De ceva vreme tot simulez filtre fie pe internet, fie dupa foi Excel (facute de mine) cu formule gasite prin carti/internet, fie in LTSpice. Toate bune dar rezultatele sunt diferite. Asa ca as mai da o sansa LTSpice daca as stii cum sa simulez un difuzor. Aveti idee cum se face? Multumesc! Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 "Toate bune dar rezultatele sunt diferite. " asa este , apoi sa nu mai zic ca teoria si practica au putina distanta intre ele.......parerea mea este ca simularea nu se merita ,pt ca da rezultate teoretice , corect ar fi de facut simulare si controlat practic daca corespunde cu realitatea ,care simulare e mai reusita , etc ; asa am fi mai "orientati " Link spre comentariu
ain Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 Poti incepe de aici: https://circuitdigest.com/electronic-circuits/simulate-speaker-with-equivalent-rlc-circuit Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 (editat) Toate cele bune! Oricat am fi de pregatiti intotdeauna LTspice ne intrece, trebuie doar sa intelegem ce si cum se face. Am folosit mai multe modele pentru difuzoare, am simulat boxe cu eliminarea rezonantei difuzoarelor si adaptate pentru tuburi OT sau tranzistori. Am gasit si referinte pentru modele de incinte cu difuzoare si radiatia lor, dar practic nu se ofera. In alta ordine de idei, ca sa nu va micsorez placerea de a obtine propriile rezultate va atasez ceva interesant pentru inceput. Spor! @gsabac Loudspeaker.lib MidRange.asy parlante.lib Tweeter.asy Woofer.asy WooferTest.asc Editat Septembrie 30, 2019 de gsabac Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 30, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2019 Multumesc pentru toate raspunsurile. @gsabac, ca de obicei, va depasiti :). Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 1, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2019 Am reusit sa fac un model care simuleaza foarte aproape impedanta/Hz data in graficul producatorului. Inca o data multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum