Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Model LTSpice pentru un difuzor

Mircea

Postări Recomandate

De ceva vreme tot simulez filtre fie pe internet, fie dupa foi Excel (facute de mine) cu formule gasite prin carti/internet, fie in LTSpice. 

Toate bune dar rezultatele sunt diferite. 

Asa ca as mai da o sansa LTSpice daca as stii cum sa simulez un difuzor. Aveti idee cum se face? 

Multumesc! 

Link spre comentariu

"Toate bune dar rezultatele sunt diferite. "  asa este , apoi sa nu mai zic ca teoria si practica au putina distanta intre ele.......parerea mea este ca simularea nu se merita ,pt ca da rezultate teoretice , corect ar fi de facut simulare si controlat practic daca corespunde cu realitatea ,care simulare e mai reusita , etc   ; asa am fi mai "orientati "

Link spre comentariu

Toate cele bune!

Oricat am fi de pregatiti intotdeauna LTspice ne intrece, trebuie doar sa intelegem ce si cum se face.

Am folosit mai multe modele pentru difuzoare, am simulat boxe cu eliminarea rezonantei difuzoarelor si adaptate pentru tuburi OT sau tranzistori.

Am gasit si referinte pentru modele de incinte cu difuzoare si radiatia lor, dar practic nu se ofera. In alta ordine de idei, ca sa nu va micsorez placerea de a obtine propriile rezultate va atasez ceva interesant pentru inceput.

Spor!

@gsabac

Loudspeaker.lib MidRange.asy parlante.lib Tweeter.asy Woofer.asy WooferTest.asc

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări