T.Sorin Postat Septembrie 29, 2019 Partajează Postat Septembrie 29, 2019 (editat) Seara buna, Mi-am construit si eu o automatizare pt un boiler electric de 150 L cu ajutorul unei prize Smart de la TP-Link si un releu extern Ict de la Schneider de 25A cu bobina controlata in 220-240V AC. Pentru a nu forta cablajul prizei sa suporte curentul necesar fnctionarii boilerului priza actioneaza ca un intrerupator pentru releu si el comanda rezistenta de 2000w=2kw. Priza e smart conexiune la wifi se poate controla de oriunde din lume prin 4g sau local prin wifi cu ajutorul aplicatiei Kasa, ma rog asta mai putin conteaza.... Ideea este ca ieri cand am montat releul si testat toate bune si ok. Astazi cand a cuplat releul tot bazaie ca un transformator ... e destul de deranjant intr-o debara.... unde se afla tabloul electric si restul. Ciudat dupa cum precizam este ca la primele 5-6 anclansari nu a facut asa.... dar acum bobina parca e trafo... intrebarea mea este : ESTE NORMAL SA SE AUDA ASA ? - cred ca daca o mai tine asail duc inapoi ... am dat si 120 lei pe el... ca de domne e Schneider.... Editat Septembrie 29, 2019 de T.Sorin Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 29, 2019 Partajează Postat Septembrie 29, 2019 Aţi verificat să nu fie cumva slăbită clema în şina de prindere şi vibraţia să fie amplificată de acest lucru ? Dacă ţineţi mâna pe releu, se simte vibraţia ? Alimentaţi bobina releului direct din reţea (excluzând priza telecomandată)şi vedeţi dacă face la fel.Poate priza are releu static şi acesta modifică cumva forma de undă a tensiunii de alimentare, iar bobinei ,,nu-i place,, asta.E doar o supoziţie... Link spre comentariu
catalin85 Postat Septembrie 29, 2019 Partajează Postat Septembrie 29, 2019 Am mai intalnit aceasta problema la Schneider.Incercati cu un releu de la Hager si nu o sa mai aveti aceasta problema Link spre comentariu
T.Sorin Postat Septembrie 30, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2019 (editat) La 29.09.2019 la 21:30, validae a spus: Aţi verificat să nu fie cumva slăbită clema în şina de prindere şi vibraţia să fie amplificată de acest lucru ? - Acest raspuns mi-a atras atentia ... eu am confectionat sina aceea prin indoire la dimensiunile standard special pt o siguranta ( de dimensiunea numai a releului) - si intr-adevar tot umbland la liniile de alimentare am slabit-o ... astfel acum de dimineata lecturand raspunsul dumneavoastra am impins tabla sinei astfel incat sa se realizeze o prindere cat mai rigida ... 95% din zgomot a disparut. Acum indoită, placuta va fi mai dificil de scos de pe ea la o demontare... dar dat fiind faptul ca nu doresc acest lucru nu prea conteaza ... important sa nu se mai auda. Din siguranta 1p+n a boilerului din tablou pleaca linie de alimentare ce se divide pe intrarea de jos releu si se continua in priza aparenta iar prin partea superioara a releului iese linia de alimentare a boilerului cu firul de impamantare conectat in priza aparenta. In priza PT se introduce priza smart ce controleaza bobina releului. Conexiunea se realizeaza prin wifi la router si controlul din aplicatia android Kasa prin wifi pe local sau 4g global. Se pot seta intervale orare de functionare cat si consumul in timp real .... pt ca priza smart nu alimenteaza in linie directa boilerul noi nu putem vedea in cazul instalatiei mele decat consumul bobinei releului. Totusi pt ca se contorizeaza orele de functionare putem afla consumul lunar ... a fost necesara aceasta automatizare pentru ca pe timp de zi eu las boilerul sa se incalzeasca cu ajutorul panourilor solare cu tuburi vidate iar surplusul de energiei i-l ofer electric. Cum ies de la serviciu la 16:00 si vreau sa fac baie cand ajung ... adeseori oprind boilerul manual de cu seara si a 2-a zi fiind innorat nu puteam realiza acest lucru. Acum prin control de la distanta sper sa fie mai ok totul. Multumiri din suflet domnule @validae pt ajutor si idee. Editat Septembrie 30, 2019 de validae Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 Cu plăcere, era păcat să vă pierdeţi timpul căutând un defect inexistent.O anumită vibraţie există la absolut orice contactor, dar modul de fixare şi natura suportului poate amplifica mult zgomotul..... Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 Vad ca a disparut postarea mea in care atrageam atentia asupra neregulilor din lucrarea sus-prezentata.Daca pana si asta deranjeaza,atunci ma dau batut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum