Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curățare spună poliuretanică de pe haine

Postări Recomandate

La mine e doar curiozitate, lasam materialul in plan secund...a incercat cineva sa vada daca acetona dizolva spuma proaspata? Intreb pt ca eu am incercat prima data, eram intr-un colectiv in care majoritatea erau femei, si acetona a fost prima optiune fara rezultat. Materialul era o stofa de calitate, nici macar nu s-a decolorat, deci nici un efect. Din pacate nici pt spuma n-a avut nici un defect.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ei si tu acum, nu ai folosit acetona de concentratia potrivita. Trebuia sa folosesti concentratie de peste 150%.

Acum pe bune, acetona pt unghii e foarte diluata (habar n-am cu ce). Cea de uz industrial are este concentrata dizolva mai bine multe chestii dar nici eu nu cred ca dizolva spuma poliuretanica. Poliuretanul este foarte stabil chimic.

Link spre comentariu

Eu mă întreb cum este posibil să nu se fi gândit nimeni dintre producători , la muncitorul care lucrează cu spumă poliuretanică,la consecințele neatenției în manipulare a acestui produs atât de rezistent la disoluție....

Nu credeam că există produse chimice fără  "antidot" 

Editat de trasorv
Link spre comentariu

S - au gandit . Numai ca sunt oarece probleme . Spuma uscata , dupa ce a polimerizat , e inerta chimic . Macar in acceptiunea curenta . Stabila ( si ) mecanic , foarte adeziva , rezistenta la UV , agenti de mediu etc . Ca asa a fost gandita . Mijloace de atac ... , probabil putine . Si mai e alta problema . Sa nu fie periculoase , toxice , agresive . Fata de reglementari , mediu , oameni etc . Asta e ordinea " corecta " , cel putin in viziunea U.E . Ca ei asta fac , emana reglementari ( era sa scriu noxe ... ) . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Prin tarile cu mai multa apa calda exista costume de unica folosinta , foarte subtiri , din PE sau PP . Vin la set , cu manusi , masca , ochelari etc . Sunt de protectie , aplicabilitatea lor e larga . Ultima data le  - am vazut in cazul Caracal , avantajul e ca daca e foarte cald , se poate vedea ce moda se mai poarta la lenjeria intima .

Link spre comentariu

Pai si nu asa trebuie ? ... Ca ( pentru pulime ) a trai in Romania e (si) o forma de masochism ( social , cultural , politic , economic , interuman  etc . ) . De - aia n - au prins la noi costumele ...

P.S. - ghinioanele se pot preveni cu pancarte sau tablitze afisate la loc vizibil cu inscriptia " Se lucreaza " . Sau alte inscriptii , la fel de ignorate . " Pericol de ... " , " Nu cuplati " , " Atentie zona cu Dorel " , etc .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Chiar am vazut la un client . Ma rog , nu e conforma cu protectia muncii , dar a facut - o la sugestia mea . In firmele private se poate afisa orice si oriunde , cat timp nu contravine reglementarilor .  Daca as fi o fire ( mai ) mercantila , ar fi trebuit sa o brevetez la OSIM . Glumim , desigur . Exceptand prezenta lui Dorel ... , cateodata nu e o gluma ( buna ) . Clientul de care zic a avut ocazia sa constate ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări