Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curățare spună poliuretanică de pe haine

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Matrialul oricum e compromis...iti spune unul care a aruncat o pereche de pantaloni de calitate, pt ca spuma a cazut cumva lateral pe picior pe la genunchi, si s-a frecat cu halatul una de alta de s-a facut numai bine, pana am observat.Acetona a fost prima cea mai la indemana, dupa care am luat-o cu benzen, toluen si nu mai stiu ce chimisflituri am avut atunci la indemana. Nimic n-a mers, asa ca i-am aruncat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
1 oră în urmă, trasorv a spus:

Alternativa ar fi să aștept răspunsul salvator 

E chiar atat de indispensabila haina aceea?  M-am patat de multe ori cu spuma, chiar si proaspata.

Am intervenit imediat cu solutia de curatat pistolul  dar tot a ramas pata. Toate celelalte solutii de curatare a spumei intarite sunt eficiente pentru suprafetele neabsorbante, exclus materialele textile. 

Link spre comentariu

Oricum ar fi ( cruda , uscata ) pata ramane . Ma rog , m - as bucura sa nu fie asa . Nu cred ca exista solvent dedicat si in acelasi timp inert pentru tesatura etc . In fibra textila oricum raman resturi , mai ales daca a polimerizat ( s - a uscat ) , fie si din motiv de retentie mecanica .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 7 minute, gauss a spus:

In fibra textila oricum raman resturi , mai ales daca a polimerizat ( s - a uscat ) ,

Cand e ''umeda'' ca sa spun asa, e si mai pacatos de inlaturat, pt ca se intinde si atat, adica prin frecare, intra si mai adanc in tesatura. Asta e, zeama de foarfec scrie pe haina respectiva...cel putin asta i-am dat eu, dupa care i-am aratat ghena de gunoi.Odata ce ai aruncat obiectul, numai in astfel de discutii iti mai aduci aminte ce-ai patit.

Link spre comentariu

Daca tot e de povestit ... , un muncitor de pe vremea cand lucram instalatii s - a ambitionat la un tub cu spuma din cele mari , fiindca stutzul de injectare nu functiona . A crapat ( semnificativ ) in zona respectiva ... , ma ia si acum cu frig cand imi aduc aminte . O camera intreaga a fost improscata ... , locuita , cu mobila si toate cele in ea . 

Link spre comentariu

De atunci tin minte si poate folosi si altora, daca ai avut ghinionul sa pice accidental spuma pe imbracaminte sau orice alt obiect, dar ai avut in acelasi timp norocul sa observi evenimentul, fa tot posibilul sa n-o misti, las-o sa expandeze si pe urma se desprinde ca o ciuperca, cu sanse mari sa nu fie intrata in fibra/suport.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări