Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pat din lemn de NUC

ahegyes

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Foarte frumoasa realizare! Are o singura hiba.Nu exista sustinere pentru scandurile de su saltea.In timp acestea vor face "burta".Am patit-o si eu,in tinerete,cu um pat din lemn de brad.

Link spre comentariu

Eu as fi pus pe role picioarele, unde poate sa fuga? E si usor de mutat, mai ales ca e de doua persoane si e cam aiurea sa inghesui o persoana la perete. Daca ai role, doar tragi patul când te culci, sa se poata da jos usor din pat, pe ambele parti.

Am si eu un pat lat, care are si al cincilea picior, pe mijloc pe undeva, care mi se pare ok pentru echilibrare, desi am cam facut haz de el initial. Am vrut sa-l pun pe role si pe sine, pe al meu initial, dar nu am gasit niste picioare mai robuste si putin inalte sa pot face modificarea. Fiind la mansarda, ar fi putut elibera spatiu in camera, el fiind impins "sub acoperis".

O alta sugestie e sa lasi mai mult spatiu intre scanduri, si sa le fixezi, sa nu se stranga, altfel risti sa acumulezi umezeala sub saltea.

Link spre comentariu

Multumesc pentru aprecieri si pentru sugestii. Doresc sa dau cateva raspunsuri la cele scrise mai sus. Picioarele chiar daca nu sunt foarte groase sunt robuste. Lemnul de nuc este mult mai rigid decat lemnul de brad. Se poate topai bine merci - no problem. E adevarat ca e cam inalt patul dar asa l-am dorit.

In ceea ce priveste scandurile care tin salteaua - da nu au sustinere suplimentara pe mijloc,  dar nici nu e nevoie. Inainte de patul acesta am avut alt pat, tot DIY de la care am refolosit scandurile. Aceleasi scanduri, in aceleasi condtii au fost folosite timp de 11 ani si nu s-au curbat, nu au facut burta. Sunt scanduri de 22mm grosime. In legatura cu umezeala - tot asa, aceleasi scanduri, timp de 11 ani, no problem.

Role - ok - asta este o chestiune de gusturi, conditii, etc....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Frumoasă lucrare. Pare un pic cam înaltă, ce înălțime are? În general se folosește 76 cm.

Te-ai gândit să faci colțuri rotunjite?

Scaunul mi se pare si mai fain, are distribuție uniformă pentru șezut?

Link spre comentariu

Masa are 80cm inaltime. Pare inalta pentru ca picioarele sunt subtiri. Colturile rotunjite.....da, se poate face si asa.

NU stiu ce intelegi prin distributie uniforma pe sezut. Sezutul e facut dupa un sablon a lui San Maloof. De fapt scaunul este o reinterpretare a unui sacun al lui Maloof. Am sa fac un articiol si cu scaunul.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări