Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se calculeaza un back horn ?

Vizitator

Postări Recomandate

Daca mai este de interes, am gasit, prin biblioteca, cautind altceva, cartea "Montaje acustice pentru difuzoare", in care sunt citeva pagini dedicate incintelor cu pilnie.

Atasez aici pozele dupa acele pagini. Nu cred ca incalc drepurile de autor, nu obtin nici un profit. Daca moderatorii considera altumva, se poate sterge.

20191012_151710e.jpg

20191012_151730e.jpg

20191012_151743e.jpg

20191012_151800e.jpg

20191012_151816e.jpg

Vad ca se poate citi bine.

Link spre comentariu

interesant, sa speram ca ramane. Chiar ma gandeam cum sa calculez lungimea ca sa fie in faza cu miscarea inspre inainte a difuzorului. prima chestie e ca poti face un calcul doar pentru o frecventa, a doua ar fi ca fie si in faza (verificat cu lumanarea) diful si gaura nu redau acelasi sunet, va fi o diferenta de o semiperioada cel putin.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, VAX a spus:

Am atasat o palnie de la un megafon (fabricat RSR - casat la pompieri) la un microfon dinamic. I-a crescut mult sensibilitatea si era directiv.

Si cu ce ne ajuta asta? Putea fi si un ibric pentru cafea.

Link spre comentariu

Era un exemplu de utilizare a unei palnii la captarea sunetului la distanta. In timpul ww1 nu exista radar si se utilizau palnii cu un militar ca asculta la ele, pentru localizarea directiei din care venea sunetul avioanelor. Cand era innorat si nu era vizibilitate directa.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, VAX a spus:

Era un exemplu de utilizare a unei palnii la captarea sunetului la distanta. In timpul ww1 nu exista radar si se utilizau palnii cu un militar ca asculta la ele, pentru localizarea directiei din care venea sunetul avioanelor. Cand era innorat si nu era vizibilitate directa.

:95 Fiecare de ce-i arde. Avioane...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări