Vizitator interlopul Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) Buna ziua! As dori sa realizez si eu o placuta asemanatoare dar nu inteleg cum a calculat ce rezistenta sa puna la acele LED-uri. Teoretic din cate am invatat la scoala legarea se face in paralel ca in cazul in care se strica un LED celelalte sa functioneze. Am cumparat si eu 100 LED-uri de pe Aliexpress dar nu stiu la ce tensiune sa le alimentez. Multumesc pentru timpul acordat. Editat Septembrie 26, 2019 de interlopul am uitat sa mentionez ca alimentarea este de 12V de la masina Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) Fiind alimentate din instalaţia de 12/24V tip auto, ledurile se vor lega mixt (serie/paralel).Adică faci şiruri de câte 7 leduri roşii înseriate, plus câte o rezistenţă de limitare de circa 220 Ohmi, apoi legi 8 şiruri din astea în paralel (toate plusurile la un loc, minusurile la fel).Pentru cele albastre se leagă doar câte 3-4 leduri în serie şi o rezistenţă de 220 Ohmi şi toate grupurile legate în paralel ca şi cele roşii.Adaug un link cu o schemă sugestivă.În cazul plăcuţei din imagine ar fi necesare cam12 şiruri (string în schemă) a câte 3 leduri albastre şi 8 şiruri a câte 7 leduri roşii. Editat Septembrie 26, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator interlopul Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Va multumesc pentru raspuns! LED-urile albastre consuma mai mult curent din cate am inteles? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Nu consumă mai mult, au cădere de tensiune mai mare (circa 3V) şi de aceea nu poţi înseria prea multe la 12V că atunci nu se mai aprind cum trebuie sau chiar deloc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum