Stavarache.i Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Buna ziua. Va rog niste recomandari de led bun si puternic pentru a fi folosit la o lanterna alimentata de doi acumulatori 18650 6800 mah 4,2 volti pe litiu. Lanterna este una solida, metalica, si vreau sa scot din ea maximum, adica undeva la 1000 lumeni reali sau cat mai multi posibili din aceasta sursa de curent. Astept sugestiile si sfaturile voastre. Multumesc ! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Ce folosește lanterna în mod curent, bec clasic sau leduri ? Dacă reflectorul e conceput pentru bec cu incandescență, va fi foarte greu de folosit un led în locul lui.Asta din cauza unghiului de dispersie al luminii în cele două cazuri.O poză cu lanterna ar fi edificatoare... Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Acumulatori 18650 6800mAh 4.3V pe litiu nu exista. In capsula 18650 cei mai mari sint undeva pe la 3400 - 3800mAh. Nu exista sigur mai sus de 4000mAh. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Septembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Salut. Lanterna este cu led, dar un led foarte prost ce nu lumineaza mai mult de 50 m. Lanterna este asta. Acum 2 minute, sesebe a spus: Acumulatori 18650 6800mAh 4.3V pe litiu nu exista. In capsula 18650 cei mai mari sint undeva pe la 3400 - 3800mAh. Nu exista sigur mai sus de 4000mAh. Eu am spus ce scrie pe acumulator. Mint ei, mint si eu Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) Cunosc modelul, problema e că nu poți pune chiar orice tip de led oricât de puternic, fiindcă driverul existent limitează curentul maxim permis, iar alt aspect limitativ e dat de radiatorul existent.Se poate însă alege un led identic ca format, dar de mai mare eficacitate, în locul celui ,,no name,, existent acolo.Tipul exact de led depinde mult și de preferințele personale, unii preferă lumina albă ,,rece,, iar alții una mai gălbuie sau ,,caldă,,.Chiar folosind aceleși circuit driver, dar punând un led ,,de firmă,, serios, se vor vedea clar diferențe în luminozitatea și ,,bătaia ,, maximă a spotului.Ca și modele, puteți căuta leduri Cree, Lumiled, Luxeon....luați eventual legătura cu colegul @Dxxx pentru lămuriri suplimentare. Referitor la capacitățile declarate pe acumulatorii cu care vin echipate aceste lanterne....sunt complet deplasate.Dacă doriți o autonomie mare folosiți elemenți recuperați din baterii de laptop, nu mai vechi de 2-3 ani.Aceia sunt marcați cu capacități reale și nu cu glume de marketing... Editat Septembrie 26, 2019 de validae Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Septembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) De cautat am mai cautat leduri, dar nu stiam la ce valori sa ma limitez pentru cei doi acumulatori. Problema este ca leduri cree nu am gasit in Romania, doar o lista nu anumite modele. Editat Septembrie 26, 2019 de Stavarache.i Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) O poză cu ledul existent se poate ? Poate mai am vreun Cree prin cutii, văd că sunteți craiovean...știu că mai am vreo două din tipurile XRE și XPE (primul și al patrulea din imagini) Editat Septembrie 26, 2019 de validae Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Septembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Tot asa este si ledul lanternei cu bulb mic pe suport de aluminiu. Intre timp m-am decis, o returnez. Nu cred ca merita mai mult. Multumesc pentru timpul acordat ideilor dumneavoastra. Asadar se poate inchide. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Acumulatorul original ce vine cu lanterna desi scrie pe el 5600 - 6800 mAh nu are mai mult de 800-900mAh. Am masurat vreo 6 din diferite lanterne si mai mult de 650mAh nu am gasit. Acum 19 minute, Stavarache.i a spus: Tot asa este si ledul lanternei cu bulb mic pe suport de aluminiu. Intre timp m-am decis, o returnez. Nu cred ca merita mai mult. Multumesc pentru timpul acordat ideilor dumneavoastra. Asadar se poate inchide. Foarte bine faci. La lanternele de genul asta , daca nu esti multumit de felul cum merg original ai mult de investit daca vrei sa le imbunatatesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum