xdanx Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Rog ajutor daca stie cineva o schema amplificator 2.1 cat mai calitativa si max 10w. Vreau s-o folosesc la un scaun de gaming. Scaunul are 2 difuzoare medii-inalte si un bas. Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/sanyo/STK400-270.pdf Link spre comentariu
xdanx Postat Septembrie 25, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2019 STK -urile vad ca nu prea se gasesc. Poate o schema care a si facut-o cineva, testata. Link spre comentariu
alf Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 https://xtronic.org/circuit/amplifier/audio-power-amplifier-subwoofer-ne5532-tda2030/ Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Dar din cauza ca TDA2030 nu se mai produce de multi ani iar ceea ce-i pe piata sint falsuri ciaina, eu iti recomand sa utilizezi LM1875 care are parametri ceva mai buni si este pin la pin compatibil. 1 Link spre comentariu
xdanx Postat Septembrie 25, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2019 este un pic cam puternica pentru un scaun de gaming. Cred ca as renunta la un TDA sau LM1875 pentru ca nu vreau la subwoofer putere dubla. Sau asa se face de obicei? Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 faina realizarea cu TDA. nu cred ca este o problema sa faci amplificarea pe partea de BASS cu un singur IC, desi la toate 2.1 pe care le-am vazut asa era facut cu IC in punte. tine insa cont ca ai potentiometru de volum pe BASS si poti regla de acolo cat de tare sa se auda. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Puterea nu ar trebui sa te sperie. Eu ascult in casa cu amplificator de 120W ->200W peak folosind o putere medie de sub 1W. Asta iti asigura o gama dinamica fara distorsiuni mult mai mare. 2 Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Puterea e in functie de alimentarea si impedanta boxelor. Cel mai simplu e cu un integrat de amplificator cu 4 canale ce merge cu sursa simpla de alimentare, de exemplu TDA7385. Link spre comentariu
xdanx Postat Septembrie 25, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2019 banuiesc ca sunt multe astfel de integrate pe care as putea sa le folosesc. Am apelat la acest forum ca sa gasesc o schema (integrat) cu un sunet cat de cat mai bun, de ce nu foarte bun. Amplificatorul care este acum la scaun are brum si suna de ma zgarie la urechi. Asa a mers de nou. Eu il am cred ca de 15 ani, nou arat intrun mare fel, acum arata oribil si oricum l-am facut bucati. Trebuie retapitat si m-am gandit sa-i modific si amplificarea cred ca si difuzoarele. Postez poze cu el nou ca sa vedeti ca merita sa-l aduc la viata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 ar trebui sa vezi de ce alimentare dispui deja Link spre comentariu
xdanx Postat Septembrie 25, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2019 scaunul avea pe langa un traf extern de 12v/1.6a si o baterie acumulator. O sa schimb si asta Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Acum 5 minute, cocochannel a spus: ar trebui sa vezi de ce alimentare dispui deja Bine punctat! Link spre comentariu
xdanx Postat Septembrie 25, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2019 amplificatorul din scaun este facut cu TDA7379. Are 10%THD Link spre comentariu
matzah Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 (editat) Nu, TDA-ul n-are 10% THD. TDA-ul impins peste limita si folosit ca generator de semnal dreptunghiular ca sa dea bine in datasheet cu watti multi si restul alora... da... are 10% THD Toate amplificatoarele pot avea asa 10% THD. Mergi cu el la jumate din cei 4x13W de datasheet, vei avea absolut lejer sub 1%. De-ar vedea bietul TDA o alimentare mai tapana in sarcina si ceva difuzoare mai acatarii, eventual ceva mai sensibile - nu s-ar mai face asa de ras. Presupunand ca traful ala alimenta acest TDA, cei 12V si 1.6A spun restul povestii impreuna cu randamentul unei clase AB. Editat Septembrie 25, 2019 de matzah Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum