Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amintiri despre George Dan Oprescu - o viata dedicata radioelectronicii

lulu

Postări Recomandate

Si eu am citeva carti de-ale maestrului  G.D. Oprescu, pe care am reusit sa pun mina, in librarii. Am cumparat aproape toate  cartile de electronica, pe care, am reusit sa le gasesc in librarii. Tin la ele ca la ochii din cap. In '68 am cumparat prima carte de electronica.

Am construit multe montaje  din cartile achizitionate de-a lungul timpului. Am sperat, ca fiul meu, va mosteni pasiunea pentru electronica. N-a fost sa fie! A optat pentru programare.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
La 29.09.2019 la 18:27, +_Florin_+ a spus:

.....................

......................

Aspectele ce țin de viața particulară a domniei sale nu știu cât sunt de relevante vizavi de activitatea profesională. 

Personal nu cred că pasiunea pentru  electronica te împiedică să ai o familie și prieteni, fiecare trăiește cum îi place. Că tot veni vorba ...

Nu sint relevante vis a vis de activitatea profesionala, dar e bine ca aceste aspecte sa fie facute cunost tinerilor pasionati, pentru a-si rezerva timp si pentru intemeierea unei familii! Prin anii 80 am cunoscut pe cineva in Bucuresti, mare pasionat si constructor de audio, traia din colaborari cu diverse institutii de cultura plus nunti, botezuri etc! dar fara familie, nu stiu sa fi primit pe cineva in vizita in uscatoria (mare, ce-i drept) unui imobil in care locuia si lucra!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

Nu sint relevante vis a vis de activitatea profesionala, dar e bine ca aceste aspecte sa fie facute cunost tinerilor pasionati, pentru a-si rezerva timp si pentru intemeierea unei familii! 

........

Eu sunt un "traditionalist", consider că familia e pe primul plan, inainte de tot și de toate.

Pasiunea pentru electronică si auto (cazul meu) mi-o satisfac in timpul liber (atât cât am) fără a afecta viața de familie sau jobul.

Ai mei îmi cunosc pasiunile si le înțeleg, deseori se oferă să mă "ajute"  când tai vreo placă de textolit sau mă tavalesc pe sub mașină:rade:.

Maestrul GDO a avut altă "vizuine" vis-a-vis de viață și asta a fost optiunea domniei sale. 

Il respect ca electronist, ca dascăl care (prin intermediul cărților publicate) m-a învățat multe ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

În numărul unu al revistei Pro Radio Antic, Andrei Ciontu Radioamatorul boem: G. D. Oprescu, pagina 12, scrie, foarte pe scurt, despre GDO.

Cred că, pe baza informaţiilor din acest topic, ar merita reluată tema în numărul 19 al revistei. Ar trebui alcătuită o listă cu toate titlurile cărţilor lui şi "scan-uri" de calitate ale coperţilor...

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu-l judecam, doar spunem ca nu este cel mai bun exemplu pentru tineri! pistolul de lipit nu te impiedica sa ai o familie!

si fie vorba intre noi, familistii tipici au lasat mai mult in urma decit montaje simple cu 1-3 tranzistoare! Contributia majora lui GD Oprescu eu o vad in faptul ca a publicat in epoca potrivita si a reusit sa atraga multi tineri spre electronica! Si asta a insemnat mare lucru pentru noi, tinerii de atunci!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Mie imi placea stilul sau si cum reusea sa transmita "microbul" cu sfaturile sale combinate cu informatii tehnice. Am construit acel radioreceptor, am mai spus, tip superheterodina in ultrascurte cu tranzistoare cu germaniu care a functionat ani intregi. Tot in acea carte avea si o varianta cu tuburi. Dumnezeu sa-l ierte!

Editat de gica70
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am citit cu placere si interes cartile Domnului George Dan Oprescu. Caz singular intre alte carti de electronica, majoritatea schemelor aveau tolerante acceptate foarte mari, de genul R1 2.2KOhm-10Kohm. Pentru un copil de 12 ani dintr-un oras de provincie care avea acces la componente doar demontate din aparate de radio vechi schemele care acceptau o plaja larga de tolerante pentru componente era singura sansa sa pot realiza cate un montaj.

Stie cineva amanunte legate de accidentul Dlui Oprescu. Peste tot scrie "un stupid accident de autovehicul" dar era domnul Oprescu sofer or pasager in autovehicolul respectiv sau era poate pieton in momentul accidentului. Stie cineva ?

Editat de George D.
Link spre comentariu

Ce importanță mai are după 22 de ani dacă a fost pieton sau nu? Mâine o să întrebați ce s-a întâmplat cu casa și cu bunurile domniei sale?

Mai bine îl lăsați să se odihnească în pace și să-i apreciați muncă și publicațiile.

Doar pentru atâta lucru v-ați înregistrat pe Elforum cu respectivul username?

Link spre comentariu
3 hours ago, Stefan said:

Ce importanță mai are după 22 de ani dacă a fost pieton sau nu? Mâine o să întrebați ce s-a întâmplat cu casa și cu bunurile domniei sale?

Mai bine îl lăsați să se odihnească în pace și să-i apreciați muncă și publicațiile.

Doar pentru atâta lucru v-ați înregistrat pe Elforum cu respectivul username?

Stefan, chiar ma cheama George si numele de familie incepe cu litera D, asa sunt inregistrat si pe alte site-uri, daca voiam sa fac o paralela cu Dl. Oprescu (intamplator a doua litera a numelui meu de familie e "o", puteam sa ma inregistrez ca GDO, cine stie. Exista un forum al electronistilor pe facebook unde sunt inregistrat cu numele si prenumele complet. Nu mai faceti presupuneri daca nu ma cunoasteti, e legat si de faptul ca presupuneti care o sa fie a doua intrebare. Daca nu stiti sau nu vreti sa raspundeti e ok dar e dreptul altor participanti sa intrebe ce cred de cuviinta.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, George D. a spus:

Stefan, chiar ma cheama George si numele de familie incepe cu litera D, asa sunt inregistrat si pe alte site-uri, daca voiam sa fac o paralela cu Dl. Oprescu (intamplator a doua litera a numelui meu de familie e "o", puteam sa ma inregistrez ca GDO, cine stie. Exista un forum al electronistilor pe facebook unde sunt inregistrat cu numele si prenumele complet. Nu mai faceti presupuneri daca nu ma cunoasteti, e legat si de faptul ca presupuneti care o sa fie a doua intrebare. Daca nu stiti sau nu vreti sa raspundeti e ok dar e dreptul altor participanti sa intrebe ce cred de cuviinta.

E sef si trebuie sa stie mai multe! Daca o fi adevarat, se pare ca niste tigani au pus mana pe acea avere, ma refer la notitele sale, la aparatele si sculele sale.De locuinta, cam tot asa..

Link spre comentariu

Întrebarea era în ce împrejurări G.D. Oprescu a pierit în accident, ca şofer, pasager sau pieton.

Un coleg de forum a scris mai demult că ,,a murit călcat de o maşină,,.Nu ştiu cât de documentat a fost, dar nu am citit nicăieri că G.D. Oprescu ar fi condus sau posedat un autoturism.

Despre viaţa şi realizările sale tehnice am mai citit şi pe aici:

http://nini.qsl.ro/node/735

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări