Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amintiri despre George Dan Oprescu - o viata dedicata radioelectronicii

lulu

Postări Recomandate

Cu tot respectul pentru GDO si materialele publicate in Tehnium, cind alegi sa duci o viata solitara, fara familie si fara oameni foarte apropiati pe care sa-i primesti in casa ta, atunci cind esti la fatidicul moment al despartirii de viata, o cam faci singur...

"In rest, a dus o viata solitara nefiind niciodata familist. A trait singur in “bojdeuca” lui de pe strada Silvestru din Bucuresti, toata locuinta lui fiind un fel de laborator si biblioteca in care n-a admis imixtiunea nimanui".

Interesant ca nici revista Tehnium care a continuat sa apara si dupa anul 2000, (chiar daca intr-o organizare diferita si cu alt design cit si mult mai neinteresanta tehnic), nimeni n-a scris nimic...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Și eu am în original o parte dintre cărțile maestrului GDO, îmi lipsesc doar "Instrumente muzicale electronice" și "Mici automatizări". GDO a mai scris, din câte îmi amintesc, și capitolul de montaje practice din "Radiorecepția de

la A la Z".

WP-20190929-002.jpg

Editat de iuli10
Link spre comentariu
Acum 4 ore, okean a spus:

George D. Oprescu o amintire placuta...primul " Super " realizat cu succes de mine in anii 70' dupa cartea :

aparate-de-radio-cu-tranzistoare-1968-large.jpg

Geoge D. Oprescu - O viata pentru o idee !

Si pentru mine a fost prima carte de electronica pe care am avut-o (adusa de tatal meu, din partea colegilor de la serviciu) si primele montaje realizate au fost tot din acesta carte! pe de alta parte, nu stiu daca viata in singuratate aleasa de dumnealui este un exemplu de urmat, dar fiecare isi alege felul in care traieste!

Link spre comentariu

Și în cazul meu, primele cărți de electronică au fost "Hi-FI abc", "Caleidoscop de electronică", "Radiorecepția A-Z" 

Am învățat multe si am realizat practic o groază de montaje prezentate în acele cărți.

Pot spune că GDO si-a pus amprenta asupra mea, în perioada de debut.

......................

Aspectele ce țin de viața particulară a domniei sale nu știu cât sunt de relevante vizavi de activitatea profesională. 

Personal nu cred că pasiunea pentru  electronica te împiedică să ai o familie și prieteni, fiecare trăiește cum îi place. Că tot veni vorba ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări