grosu99 Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 (editat) Vreau sa intreb ce fir metalic are cablul telefonic (bifilar) militar,cel pe tamburi ? Se poate utiliza la ceva antene ? Mai exact ce structura are ? Editat Septembrie 24, 2019 de grosu99 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Cel albastru cu verde ? ... Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 24, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2019 El este individul ............. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Are 3 fire de otel si parca 4 de cupru , rasucite impreuna . Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 24, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2019 (editat) Cam 1 mm in diametru sau mai gros ? Editat Septembrie 24, 2019 de grosu99 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 (editat) Fiecare conductor are in interior 7 fire blanc torsadate lejer , 3 din otel si 4 din cupru . Merge lejer pentru antene filare , e rezistent la tractiune din cauza celor 3 toroane de otel . Ma rog , asa era acu ' cateva sute de ani , cand am avut de - a face ( direct ) cu el . Editat Septembrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 24, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Multumesc de raspuns ! Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 (editat) Cele din cupru sunt de fapt un aliaj care se numeste cupru fosforos. Din cate imi amintesc... aproape 40 de ani Acele fire sunt foarte oteloase pentru diametrul sau si foarte rezistente d.p.d.v. mecanic. Nu ma refer la cele de otel pentru tractiune . Atunci, (in armata), am facut multe leziuni la degete in momentul in care primeam cablul de telefon pe care trebuia sa il conectez la statia de lucru. Cablu era adus de cei de la compania CLC ( Constructii Linii Cabluri). Colegii mei de la Telefonie pateau la fel....degete intepate.... Pentru vremurile apuse ...am comandat si eu un tambur. Asa ..de aducere aminte .. Editat Septembrie 24, 2019 de PINTI Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 (editat) ... si ce usturau intepaturile de la firele acelea! Apropo'... fir pentru antena radio filara de receptia sau emisie, din bronz fosforos - asa ii zicea atunci (acela multifilar neizolat) cum se gasea pe vremuri in comert, stie cineva daca si pe unde se mai gaseste? Editat Septembrie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 (editat) Am cca. 20m , folositi de mine acum mai bine de 40 de ani. Sunt stocati bine. Nu se vinde. Sunt dispus sa cumpar si eu, chiar si 100 de metri. Poate ne ajuta colegii cu ceva adrese de vanzari pentru acest produs . Editat Septembrie 24, 2019 de PINTI Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Eu n - am mai vazut de acum vreo 40 de ani . N - am cunostiinta sa existe pe undeva . Daca se gaseste , este sigur de import , fabrica romaneasca probabil nu mai exista de mult . Mi - amintesc ca originalul avea un strat foarte fin , aproape insesizabil , de ulei sau ceva ( alt ) produs petrolier , se vindea in colaci la magazinele radio - tv , nu la cele de componente . Acolo mai aparea litza Diamant , pentru scale . Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Acel cablu de antena l-am mostenit de la tatal meu. Nu stiu de unde si cand a fost procurat, atata timp cat eu aveam un an cand el a decedat intr-un accident de munca. Acum am 57. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Un prieten are 2 buc telefoane de campanie Nos,deocamdată nu vrea sa le dea.. :( Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 ATI - 52 , sau modele mai noi ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Nu știu, mi le-a arătat asa în fuga...... O sa ma documentez mai bine, cautam mașina de bobinat manuala, le are de la depozit vechi de apărare civila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum