Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

1 oră în urmă, vioara a spus:

...............

O ineptie, pe termen lung, lipsa securitatii inseamna perderi financiare si chiar pierderea suveranitatii.

Lipsă de securitate înseamnă să lași China să devină "atelierul lumii" și exact asta s-a întâmplat în ultimele decenii.

Dar problema e pe cale de a fi rezolvată,  atât America cât și Europa vor incepe să producă din nou în prima fază, vor produce "produse" ce țin de securitate națională apoi, incet-incet, și produse de larg consum. Cum era odată. 

Astfel încât chinezii vor fi puși "cu botul pe labe". Tot incet-incet. 

Lumea liberă conștientizează în sfârșit unde a greșit...

Link spre comentariu

Exact, atât America cât și Europa ar putea impune politici economice care să descurajeze importurile din China. Concomitent cu mutarea progresivă a producției în țări din UE și în SUA.

Acum 9 ore, maxente a spus:

Mi-e teama ca in lacomia dupa profit nu o sa vedem multe firme plecand din China.

Sunt convins că sunt lacomi, dar nu și idioți :rade:

Cu ocazia "iepidemiei", cei la care ne referim și-au dat seama că lăsând totul pe mâna chinezilor o vor lua în barbă pe termen lung. 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, modoran a spus:

Fac americanii si europenii produse de larg consum pe care nu o sa si le permita nimeni. 

Opinia generală (percepută de mine și de mulți  alții) e că omul de rând (consumatorul) ar prefera  să cumpere mai rar un "obiect/orice", dar acesta să fie de calitate, să-l folosească mai mult timp. În atare condiții nu contează că obiectul este mai scump.

Link spre comentariu

Sincer, ma indoiesc! generatiile de dupa 90 mai ales, nu prea mai au conceptiile ca mobila trebuie sa o lasi mostenire, o umbrela trebuie sa te tina toata viata, la fel si televizorul! vor sa vada meru ceva nou in jurul lor si sa faca schimbari cit mai des. asta de poate concluziona si vazind miile de containere cu marfuri si sutele de avioane cargo care pleaca zilnici din China, transportind desigur ''chinezarii''! din toate categoriile de pret!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, +_Florin_+ a spus:

Cu ocazia "iepidemiei", cei la care ne referim și-au dat seama că lăsând totul pe mâna chinezilor o vor lua în barbă pe termen lung. 

Aici e o cheste cel putin ciudata pe care eu nu o inteleg. Adica era nevoie de o pandemie sa ne dam seama ca am lasat in mana chinezilor toata treaba ?

Noi, de exemplu, cand a inceput circu asta, am constatat ca nu eram in stare sa face cacaturile alea de masti, adica nu procesoare sofisticate sau mai stiu e ce. La fel cu dezinfectantii aia, materia prima parca tot de prin China o luam, sau ceva de genul.

Editat de maxente
Link spre comentariu

E complicata treaba.

Au fugit acolo ca e ieftin si incet le-au oferit pe tava totul. Evident chinezul a facut tot ce a avut in putinta sa faca asta posibil.

Adica ii oferi forta de munca ieftina, cazarile doreilor chinezi la 2 pasi de fabrica, le interzici orice organizare de tip sindicat si la peste 50 oameni ai cel putin un securist care vegheaza ca politica aprtidului sa fie urmata.

De aici e clar ce a iesit.

Acu te poti reprofila dar nu asta e interesul. Adica de mergi in vietnam tot acolo ajungi in final.

Solutia e pt oricine sa isi dezvolte si propria economie, in punctele viabile. vb de alte tari, ca noi in ce stare sunetm nici la fund nu ne mai putem sterge.

In rest pe pandemia asta e china face tot ce poate sa iasa din tiparul de vinovat si sa incerce sa para salvatorii.

Link spre comentariu

Nu mai e China cum era acum 30 de ani sau cum ne inchipuim noi, cu femei pitice si cracanate. Salariul mediu pe economie a crescut, cred ca este peste 1000 de euro. China nu mai este doar producator pentru vestici este si o piata imensa de desfacere. A produce in China inseamna pentru unii sa si vanda acolo. O firma ca Boieng si-ar putea produce multe in sua, la cat costa un avion nici nu mai conteaza un million reducere.

Unii cred in povesti, ca daca pleaca firmele straine din china raman chinezii in fundul gol si se intorc la mancat gandacii de pe strada. Asia nu a prea stat pe loc si a investit mult mai mult in cercetare decat au facut-o americanii de exemplu. China, Coreea, Taiwan, japanii sunt lider in multe domenii. Culmea e ca vad o gramada de piese electronice la preturi bune si calitate industrial produse in India. Vin indienii asa usurel din urma si noi ne gandim ca-s tot in epoca de piatra.

Link spre comentariu

Mult iubiții conducători chinezi, comuniștii ăia împuțiți care sunt în fruntea statului pot îngropa China oricând, din cauza unui orgoliu imbecil, conducătorii chinezi au procedat ca sovieticii când a bubuit reactorul ăla, au mințit, uite că minciuna și orgoliul pe principiul "noi suntem cei mai buni" pot îngropa economia Chinei, au băgat planeta in carantină, cui mai vând ei dacă consumul a scăzut dramatic peste tot în lume? Piața lor fiind una imensă tot nu poate absorbi producția internă, am câțiva prieteni chinezi care nu au mai putut pleca din China, este deja jale în multe orașe, multe centre industriale sunt închise sau lucrează foarte puțin, bani nu prea mai au oamenii deci..... în lunile astea și în China a scăzut dramatic consumul. 

Cu închiderea unor centre de producție din China, ale unor multinaționale, nu se știe ce va fi, eu cred că nu vor pleca de acolo, chiar dacă se vor pune niște "sancțiuni" Chinei, cel mai probabil SUA va impune noi taxe vamale produselor made in China importante, este SUA o piață mare dar ca să îi încurce rău pe chinezi trebuie și alte țări să procedeze la fel. Chinezii au și ei în alte țări fabrici, că doar este globalizare. Mulți uită ceva, chinezii au n fonduri de investiții care au cumpărat multe mărci renumite, acum cu 5G Huawei face mare concurență producătorilor tradiționali de echipamente pentru date mobile și terminale, normal că lui Trump nu îi convine să le îngroape chinezii Motorola, politicienii din SUA sunt 0 barat fără susținerea marilor corporații americane. Huawei le suflă tare multora în ceafă acum, a ajuns un mare jucător pe piața telefoanelor, au luat o felie din tortul celor de la Samsung și IPhone, eu de cativa ani am numai telefoane Huawei, acum scriu de pe un P30 Lite, baietul și soția au IPhone, altă marcă chinezeasca care vine tare din urmă este Xiaomi. 

Vrem nu vrem..... acum toată planeta depinde economic de China, a cui este vina? Pai tot a marilor corporații, la pachet cu politicienii, care în disperarea după profit au mutat producția în China, după anii 80 China s-a ridicat mult, cred că nici nu visau ei să se ridice atât de mult, să nu mai vorbim de câtă tehnologie au cumpărat sau furat. Europa este adormită de peste 25 ani, populația mult imbatranită, demografie în scădere, statele europene dezvoltate preferă să țină pe ajutoare sociale mulți milogi, gândiți-vă numai câți migranți au plecat în vest din fostele state comuniste, milogii din vest sunt boieri și nu pot face anumite munci, unii o ard prin facultăți sau alte studii până la 30 ani și fiind obosiți de atâta învățat își iau un job pe la 35 ani. Două mari tari din Europa sunt pe copcă de ani buni, mă refer la Italia și Spania, nici Franța nu respiră lejer, norocul Franței este tot Germania, cu care are legături economice foarte mari, țări mici dar cu OO.... Austria și Olanda, țări moț Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda. Să vedem cum va supraviețui marea perfidă UK. 

Link spre comentariu

Treaba cu milogii eu o vad altfel.

In europa avem nivel de trai bun.

De ce eu ca om sa trag ca nebunu in jug?

Ce imi iese din asta? Ca nu iti face nimeni statuie.

Normal ca alte state semi sclavagiste sa ajunga din urma aceste sisteme, dar per total nu mi se pare vreun castig real.

Link spre comentariu

Principala problema cu China acum este ca se extinde si faptul ca si-a extins influenta inclusiv in UE dar si in Africa si America Latina. Detine mine in Australia si Mongolia dar se mai intampla ca australienii sa ii si critice pe chinezi, spre deosebire de restul. Sunt cateva tari africane care au datorie externa la China intre 70% si 117% din PIB, practic aceia vor juca dupa cum cer chinezii. Africa de sud are intelegeri comerciale prin care exporta Chinei minereuri si importa chinezarii.

Investitiile in porturi, COSCO a cumparat pachete majoritare de actiuni la porturi din Grecia (Pireus) si Belgia si pachete minoritare la multe alte porturi europene.

Chinezii detin pachete majoritare la cluburile de fotbal AC Milan si Atletico Madrid si pachete minoritare la multe altele.

Mai este si investitia in tehnica militara si deschiderea de noi baze militare in Pakistan si Djiboutti, extinderea marii teritoriale in zona South China Sea prin acele insule artificiale.

Probabil ati auzit de programul "made in China 2025" prin care guvernul chinez isi propune sa se reprofileze pe fabricare de echipamente avansate ( care aduc profit ridicat)  si sa renunte la "chinezarii" sau sa externalizeze productia in satelitii lor din Africa. Mai exact industria Chinei se va specializa pe ITC, solutii software, aparatura medicala, tehnica militara, energie nucleara, energie regenerabila, vapoare, locomotive etc. Asta dupa ce au copiat de au rupt.

Americanii ii acuza ca le-au copiat stealth fighter-ul F-22 atunci cand au lansat Chengdu J-20.

Modelul de avion comercial Comac 919 are foarte multe asemenari cu modele de la Airbus, chinezii l-au lansat la 8 ani dupa ce Airbus si-a deschis fabrica in China. Si Boeing au fabrica in China dar o folosesc doar pentru asamblare, elementele critice le fabrica in SUA pentru a preveni furtul de tehnologie, Airbus in schimb le-au dat toata tehnologia pe tava.

In prezent China colaboreaza cu Rusia pentru a fabrica un avion comercial widebody care sa concureze cu Airbus A350.

Cea mai mare ingrijorare este cresterea influentei asupra tarilor europene si atragerea inclusiv a Germaniei si Frantei in acorduri comerciale consistente (acorduri care fac Franta si Germania dependente de Beijing) dar si atragerea Italiei, Portugaliei, Greciei ( lista continua) in programul Belt and Road Initiative.

Cu atatea afaceri in vest nu ar fi surprinzator ca acestia sa isi doreasca sa isi consolideze si spionajul in tarile respective, la fel cum au facut cu sediul Africa Union din Addis Abeba.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări