maxente Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Acum 53 minute, cocochannel a spus: eu am 400 mbps pe cablu. Cam cat crezi ca mi-ar trebui ? Unde ai viteza asta mai exact, aici in Romania ? Eu am pana la 300mbps Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Acum 3 minute, maxente a spus: Unde ai viteza asta mai exact, aici in Romania ? Eu am pana la 300mbps Nope, Quebec (Canada). Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 (editat) 500 am eu . UPC ... , am mai pus capturi , intr - un topic pe care l - am deschis la Bodega , una din cele care s - au " casat ". Vreo 300 wireless ... , ca numai asa ma conectez . Din comoditate , ma plimb cu laptop - ul prin casa . Editat Septembrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 1 oră în urmă, Spitfire a spus: Logica elementara imi spune ca fiind pe un forum tehnic, ar fi cazul ca inainte de a scrie ceva, sa ne documentam macar pe wikipedia, sa vedem ce mama dracului e 5G-ul asta, cam care sunt parametri, ce spun inginerii de telecomunicatii, etc, altminteri ajungem sa vorbim de "viteza antelenelor" si de sotii, bugete, poate chiar de tunsul pisicii...poate asa , vedem ca una e fibra optica cu mediaconvertoare de max. 10Gbps la capete, vs. o retea 5G cu celula de 6-7km care e conectata la o fibra cu mediaconvertoare(vro` 244 la numar) de 40Gbps fiecare... https://en.wikipedia.org/wiki/5G https://www.huawei.com/minisite/hwmbbf16/insights/5G-Nework-Architecture-Whitepaper-en.pdf https://www.lifewire.com/5g-internet-wifi-4156280 Ou șet ! Trebuie sa recunosc ca am lipsit de la ora asta cu 5G, cred ca m-am dus cu ''băeții'' sa joc o bila sau ceva. Chiar m-as bucura sa vad atatea tronsoane de fibre (prin mediaconvertoare) infipte intr-o celula 5G pe la noi. Cred ca orange a ramas cam singur fara infrastructura de fibra. Astia parca mergeau pe fibrele altora. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 cable modem docsis sunt de genul 8x4, 16x4, 24x8, 32x8. maxim se pot atinge 10Gbps sau pe acolo, technologia exista, depinde cate canale bagi in coaxial si dowloadul e mai mare dacat uploadul, fata de fibra unde pot fi egale. eu cred ca in titlul se vorbea despre efectele antenelor 5G si a frecventelor folosite asupra sanatatii umane. Cam asta e discutia, sunt bani multi in joc si date oarecum putine. Aceeasi discutie e de ani asupra round-up -ului in agricultura sau mai nou a vapotarii de uleiuri volatile care condenseaza in plamani. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Acum 8 minute, cocochannel a spus: eu cred ca in titlul se vorbea despre efectele antenelor 5G si a frecventelor folosite asupra sanatatii umane. Cam asta e discutia, sunt bani multi in joc si date oarecum putine. Aceeasi discutie e de ani asupra round-up -ului in agricultura sau mai nou a vapotarii de uleiuri volatile care condenseaza in plamani. Eu cred ca mai e de curs apa pe Dunare pana o sa vedem 5G agățat pe stalpi. Link spre comentariu
Mitica M. Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Exact, o sa curga mult si bine pentru ca abonamentele pt. astfel de servicii nu vor mai fi asa mici (ca pt 4G de ex.) date fiind costurile implementarii ei. Asa ca o vom vedea probabil in orasele mari si cam atat. Cel putin Ro are si o retea de fibra destul de bine pusa la punct (upc, rds, telekom cu nextgen sau cine o mai fi acum dupa atatea revanzari). La noi, cred ca retelele de canalizare si apa potabila ar trebui sa ajunga la toata lumea si apoi sa ne gandim la 5G dar nah... Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 2 3 4 5 x G se refereau la mobilitate. Telefonie MOBILA. Ce avantaj aduce o viteza mare obtinuta doar stand pe loc, fata de un access point local tot fix si cablat ? La primul demo " semi-public " de 5g acu multi ani s-a folosit intre radio unituri un ghid de unda si atenuator...ca sa nu iradieze spectatorii nu de alta Vreti viteza aia SI in mers cu masina pe autostrada ... mai dureaza...un pic Link spre comentariu
vioara Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Din cauza atenuarii mari la frecvente peste 20GHz, base station-urile 5G vor fi instalate la distante mai mici una de alta si mai aproape de utilizatori, cum ar fi pe stalpii de iluminat, la cativa metri de trotuar. Un lucru e sigur de pe acum, iernile vor fi mult mai calde pe strazile oraselor cu acoperire full 5g Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 O fi treaba nasoala cu antenele astea, da sa vezi telefoanele ce o sa ne iradieze Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 (editat) Parca era Retea de telefonie mobila ? Astept cu nerabdare implementarea copiata de la masinute busitoare, sau troleibuz , cu un par si ceva in varf care sa se orienteze spre "linia de transmisiuni " pe 26GHz... really ?!... si la 23Ghz ca sa nu mai zic de 38, aliniezi parabolicele de te ia mama gaia si te rogi sa nu le miste vantul nici un cm pana le strangi suruburile... Vedere directa obligatoriu , daca sunt crengi le tai , scuturi frunzele din pomi, muti capitzele de fan de pe deal. Mobilitate de genu asta cumva aveau si ocnasii , mina era totusi destul de mare. Sau or sa implementeze in spectrul existent 800, 2.6 , etc si vor atinge (aproape) viteza unui 3g bun. Meerge la romani. Facebucu sigur merge. PS. Da am facut si una si alta si restu ce am mai povestit . Editat Septembrie 25, 2019 de bolek Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Acum 27 minute, maxente a spus: O fi treaba nasoala cu antenele astea, da sa vezi telefoanele ce o sa ne iradieze Nu vor fi bagate pe gat. Cine vrea cumpara, cine nu, nu cumpara. Daca vor fi naspa, nu vor fi cumparate. Parca seamana cu drobul de sare. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 O explicatie pretinenta. https://www.youtube.com/watch?v=Lsr2yyl31js Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) Proaspata , la obiect , ampla , detaliata , 2019 . Se baga cineva sa comenteze ? ... Ca sa verificam ce si cum , ca s - a invocat forum tehnic ( desi ne aflam la Bodega ) , si nu discutii cu neveste , tunsul pisicii ( unde o fi asta ? ) etc . Doar competenta si asimilatele sunt invocate . Vizat ( in principal ) e un anumit user , care explica peste tot moartea caprioarei etc . Daca nu se simte , il numesc eu . Ca mi - am facut temele ... Deci ? Editat Septembrie 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) La 24.09.2019 la 17:43, maxente a spus: Unde ai viteza asta mai exact, aici in Romania ? Eu am pana la 300mbps Digi (sau mai zis RCS & RDS) ofera pana la 1000mbps in Brasov si in localitatiile de langa, eu stau la 20km de Brasov intr-un "municipiu" neasfaltat si fara canalizare ( abia anu trecut au inceput sa sape si iei pt o teava de canalizare) da important e ca avem cablu cu 1000mbps. Eu am contract cu 500mbps mai mult nu imi trebuie oricum da am prieteni care si-au tras cel de 1000mbps si le merge cam cu 900mbps. Editat Septembrie 26, 2019 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Postări Recomandate