Vizitator sorep Postat Ianuarie 16, 2005 Partajează Postat Ianuarie 16, 2005 lucrez la un sisitem 5+1 pe tuburi. Am ales PCL86 pentru sateliti si as vrea recomandari pentru amplificatorul de woofer.Filtrul pentru joase este activ cu 6N1P. Link spre comentariu
overdrive Postat Ianuarie 17, 2005 Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 Ha Ha!Draguta idee!Eu mi-am facut ince de acum vreo 2 ani si am constatat cu surprindere ca placa mea audio desi era un audigy 1 gold nu datea ce ii trebuie la tuburi!Finalii erau prea buni calitativ si se simtea ca este ceva lipsa...Satelitii i-am facut cu PL84 in push pull si subul cu 2 x EL34 pe un traf de la o statie romaneasca Doina care s-a comportat surprinzator de bine.Mai pe scurt nu o sa ai basul acela care trebuie ptr 5.1. :wink: De ce?Nu avem noi difuzoare asa calitative precum finalele pe tuburi.Eu iti recomand sa iti faci subul cu ceva mosfeturi(vezi schema lui holton)care suna exceptional.Nu vreau ca la sfirsit sa fii dezamagit de proformantele subului daca nu ai un traf de iesire calitativ.Oricum bafta cu proiectul. Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 17, 2005 Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 Sa-mi dati si mie ceva indicatiuni de constructie. Vreau si eu de mult sa-mi fac asa ceva. Link spre comentariu
al_ex Postat Ianuarie 17, 2005 Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar nici o sursa de sunet 5.1 n-o sa aiba calitatea necesara unui sistem cu tuburi (cel putin una comerciala). Chiar daca decodorul e de super calitate (indoielnic), DVD-urile nu au calitate prea buna la sunet (nu se poate compara sunetul in nici un caz cu un cd). Totusi, as vrea sa vad un sistem 5.1 pe tuburi, sint curios cit de mare iese si citi kW consuma ;) Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Ianuarie 17, 2005 Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 Imi dau si eu cu parerea, nu dau cu parul... :wink: personal cred ca cele 5 canale nu au decat sa fie pe lampi, dar partea de ".1" (adica basul) e mai judicios sa fie cu tranzistori, din motivul lipsei iesirii prin transformator... Link spre comentariu
Vizitator sorep Postat Ianuarie 17, 2005 Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 Am facut probe cu amplif de woofer in trei var: pe un tda 1554, pe un amplif JVS 40W FET, pe o statie tehnoton 80W. Ultima suna onorabil.Traf-ul pentru woofer este chiar problema.In orice caz satelitii sunau bine. Chiar se aude altceva.Recunosc, afara de restaurarea unui radio RCA Victor din 1940 si un radio Kenwood auto 1951 nu am lucrat lampi pana acum.Oricum, renunt ireversibil la integrate in audio.Mai ales ca am gasit tuburi noi pentru sateliti.Pot face ceva cu PL36 sau cu PL519 pt woofer? (asta e dotarea) Link spre comentariu
overdrive Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 Daca tii neaparat...Uite eu am facut 2 trafuri ptr PL509 care suna bine.Am obtinut cam 50W sinus cu 2 PL509 negativate mai jos ca sa sune bine si la nivele mici.Am alimentat finalul la 420V si grila ecran la jumatate din potential.Daca vrei iti dau schema de final. Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 @sorep: imi arati si mie aparatele intr-o zi? Chiar sunt curios sa vad un radio auto de acum 53 de ani? Esti din Buc? Link spre comentariu
Vizitator sorep Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 overdrive as vrea schema respectiva daca se poate si detalii pt transformator. stiu ca e mult de munca dar o sa incerc sa le fac pe la o fabrica. ctereo sunt din buc si poate gasim timp (stau cam rau cu dinsul) detalii... e mult de spus pot trimite schema, carcasa este de calculator (cred ca provizoriu pana in termina un meserias ce l-am rugat), traf-ul de alimentare dintr-un Temp rusesc, satelitii sunt cu dif-uri de 8W - cutii facute de un tamplar, woofer-ul de 150W-25cm-60l cutia. traf-urile de iesire sunt facute dupa unul recuperat. in rest poate esti tu mai concret si imi spui ce te intereseaza. Lucrez si la indicatoare de nivel cu "ochi magic" Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 19, 2005 Partajează Postat Ianuarie 19, 2005 M-ar interesa si pe mine o schema de indicator de nivel cu ochi magic (pentru a da putina "culoare" amplificatorului meu cu tuburi). Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 20, 2005 Partajează Postat Ianuarie 20, 2005 @sorep: tel meu e 252.1350/0721.240.479 h 10-23. De obicei cand ma culc, inchid mobilul. Daca e deschis ma poti suna (chair si pe la 12 noaptea). Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Februarie 12, 2005 Partajează Postat Februarie 12, 2005 http://www.jogis-roehrenbude.de/ aici gasesti multe sch cu tuburi pt vumetre si nu numai.Site german...serios si de incredere. Bafta...george, [email protected]. Link spre comentariu
Vizitator sorep Postat Februarie 19, 2005 Partajează Postat Februarie 19, 2005 e gata! si e OK Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Februarie 20, 2005 Partajează Postat Februarie 20, 2005 sorep.....ia zi-mi l-ai facut pe cel cu BF245 pe intrare?? merge frumos? ca si eu il am in lucru.... Link spre comentariu
mariand Postat Iunie 11, 2005 Partajează Postat Iunie 11, 2005 Salut.Cum fac sa postez cateva poze aici?Vreau sa va arat cateva poze cu 5.1 realizat de mine pe tuburi.Pe sateliti am EL84 single iar pe bas 2xEL84 push-pull.Pe intrare am 3xECC83 cu filtre decat pe centru pentru medii si pentru bas.Fara corector de ton,decat volum pe fiecare canal.Si mai vreau sa va arat cateva poze cu un final de 500W realizat cu 6x811cate 3 paralel si apoi perechile de 3 puse push-pull. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum