djvas Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Plecand de la constructia amplificatorului SARA am realizat acest mic montaj pentru imperecherea tranzistorilor dupa Vbe. Proiectul NU este al meu , este luat de aici :http://musicfromouterspace.com/analogsynth_new/TRANSISTORMATCHER/TRANSISTORMATCHER.html . Eu doar am pus totul pe un PCB. Schema este cea de mai jos : Montajul final arata asha : Schema cere ca R4 si R6 sa fie in limita de 0.1% una fata de alta pentru ca tensiunile de +10 si -10 V sa fie cat mai apropiate. Am reusit sa obtin -9.9922 si +10.0040 Asta inseamna o diferenta de aprox 0.012% . Suficiet de bine zic eu. Autorul recomanda cam 1 min pentru stabilizarea masuratorii la fiecare tranzistor, eu am constatat ca dupa aprox 2min se stabilizeaza valoarea citita. Din pacate este de durata procesul de imperechere. Am testat niste BC-uri 550 si am obtinut urmatoarele : Concluzia este ca se pot imperechea tranzistori si dintr-un lot de 100 Buc... Nu trebuie avute "galeti" cum se zvonea pe la audio. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 La ce foloseste, in SARA, imperecherea NPN cu NPN si PNP cu PNP? Link spre comentariu
djvas Postat Septembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Probabil ca nu la mare lucru... dara daca se poate de ce nu. Si m-am gandit ca un astfel de montaj poate fi util candva asha ca l-am construit. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Cum facem sa-mi trimiteti si mie un cablaj? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum