Vizitator viobio Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 (editat) PP clasă A http://electronics-diy.com/class-a-push-pull-tube-power-amplifier.php Si încă un exemplu , amplificatorul pentru chitară VOX AC15 , am decupat doar partea etajului final . In zilele noastre este o adevărată isterie cu clasa A PP ,in lumea celor care ascultă muzică amplificată cu tuburi , din păcate aceste amplificatoare au mai multe " hibe " 1 sunt foarte scumpe , parerea mea că nejustificat 2 sunt cele mai energofage 3 tuburile finale se uzează cel mai repede , lucrind " in blană " tot timpul , indiferent de volumul la care se ascultă . Lumea ascultătorilor de muzică , cu pretenții , este plină de oameni care nu au nici un fel de cunoștințe tehnice și iau de bune orice specificații declarate de producatorii amplificatoarelor , de exemplu am vazut amplificator clasă AB declarat ca fiind clasă A , in plus .....unii dealeri mai bagă si din burtă clasa A , producatorul declară amplificatorul clasă AB si dealerul spune că este clasă A . Ca fapt divers , clasa A PP trebuie să fie cu negativare automată , nu fixă . Atașez și două poze cu interiorul amplificatoarelor I35 și DA30 de la Jadis , amplificatoare PP clasă A http://www.yarland.com/t-series/t88-p/ o firmă care produce amplificatoare bune pentru prețul cu care se vând , numai că o dau cu mucii in fasole cind declară puterile , 2X50w sunt neverosimili .....acceptam un 2X30....hai 2X 40w ( cind se " fumau " repede finalele . Despre conducția la 360 grade să vorbească altcineva .....am vorbit destul ...... Editat Septembrie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Acum 9 ore, Faust2018 a spus: Colegul care a deschis subiectul știe destule , numai că vrea să afle parerile celor de pe aici , mai pe românește face pe ..... Trebuie sa ii amintim atunci ca: Culmea prostiei este sa o faci pe-a prostul .... si sa ramai asa. Nu zice nimeni ca este interzis sa afli parerea celor de aici, insa putea sa o faca intr-un mod serios nu facand tot felul de afirmati cum ar fi: Citat Hai sa nu facem clasa A din orice. PP nu il voi considera clasa A niciodata Atat. Audiofilii trebuie sa inteleaga ca intreaga lor amplificare trebuie sa nu contina tranzistoare. Hai sa fiu eu cel prost Dar push pull nu e tocmai definitia clasei B? Cand vii si pui o intrebare sau faci o afirmatie gresita dar in mod civilizat, nu se va lua nimeni de tine ci vei primi raspunsul corect sau vei fi corectat (in cazul afirmatiei gresite). Daca insa o faci pe-a prostul si mai ales pe-a incapatanatu' (iti zic atatia oameni ca exista clasa A PP si iti prezinta dovezi dar tu continuii cu tampeniile) meriti o pauza ca sa te racoresti si sa nu mai enervezi colegii. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 (editat) Acum 7 minute, adrian_pic a spus: Trebuie sa ii amintim atunci ca: Culmea prostiei este sa o faci pe-a prostul .... si sa ramai asa. Nu zice nimeni ca este interzis sa afli parerea celor de aici, insa putea sa o faca intr-un mod serios nu facand tot felul de afirmati cum ar fi: Cand vii si pui o intrebare sau faci o afirmatie gresita dar in mod civilizat, nu se va lua nimeni de tine ci vei primi raspunsul corect sau vei fi corectat (in cazul afirmatiei gresite). Daca insa o faci pe-a prostul si mai ales pe-a incapatanatu' (iti zic atatia oameni ca exista clasa A PP si iti prezinta dovezi dar tu continuii cu tampeniile) meriti o pauza ca sa te racoresti si sa nu mai enervezi colegii. Eu nu ii dadeam pauză , chiar nu știu de ce a luat pauză , eu rămân la parerea că este cineva care activează pe aici , care vrea să ne " nerveze " un pic .Oricum .....din ce a scris ..... deține adevărul suprem , știe calea si drumul ...... Dacă mă înșel eu ......ar fi cool să ne pună o poză cu amplificatorul lui , dacă are așa ceva , tare sunt curios despre ce amp vorbește . De ce nu mută cineva acest subiect la secțiunea tuburi ? Editat Septembrie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Acum 7 minute, Faust2018 a spus: Eu nu ii dadeam pauză , chiar nu știu de ce a luat pauză Ca sa nu apara iar o cearta pe aici s-a decis (corect) ca 3 zile sa nu poata scrie vreun mesaj. De citit, poate citi nestingerit. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 (editat) Pauza a luat doar o zi - deocamdata. Si asta pt un post pe care l-am ascuns si care este un inceput de scandal sau o batjocura totala la adresa forumistilor. Postarea este oarecum o dovada in sprijinul ipotezei emise de Faust. Daca vreti il afisez dar va veti enerva si iarasi veti scrie 10 pagini (absolut inutil) dandu-i satisfactie. Si eu am suspectat o clona (veche, adica facuta din timp ) La sugestia lui Validae topicul este mutat la Sectiunea Incepatorilor. LE - postul ascuns a fost afisat odata cu mutarea topicului. Editat Septembrie 23, 2019 de Shambala Link spre comentariu
marius_amp Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 La 21.09.2019 la 17:06, asc444 a spus: Buna seara Aici e locul unde sunt multi competenti Asa e. La sectiunea asta, unde a ajuns acum subiectul tau, sunt cei mai competenti. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 Acum 22 ore, Shambala a spus: Pauza a luat doar o zi - deocamdata. Si asta pt un post pe care l-am ascuns si care este un inceput de scandal sau o batjocura totala la adresa forumistilor. Postarea este oarecum o dovada in sprijinul ipotezei emise de Faust. Daca vreti il afisez dar va veti enerva si iarasi veti scrie 10 pagini (absolut inutil) dandu-i satisfactie. Si eu am suspectat o clona (veche, adica facuta din timp ) La sugestia lui Validae topicul este mutat la Sectiunea Incepatorilor. Tare aș fi curios, să citesc postarea ascunsa, se poate pe privat, promit să nu mă mai implic în acest topic, nu o să mă enervez. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 (editat) La 21.09.2019 la 22:03, asc444 a spus: Minciuni Clasa A in pp nu exista Contratimpul finalilor ne duc direct in clasa B Asta e postarea....deci, ori omul are un fix pe creier şi pentru el clasa A înseamnă doar un tranzistor/tub, ori e un troll (adormit) care şi-a făcut cont mai demult şi acum a revenit în acţiune. Editat Septembrie 23, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 Acum 32 minute, validae a spus: Asta e postarea....deci, ori omul are un fix pe creier şi pentru el clasa A înseamnă doar un tranzistor/tub, ori e un troll (adormit) care şi-a făcut cont mai demult şi acum a revenit în acţiune. Mulțumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 (editat) Clasele de functionare sint definite clar in functie de unghiul de conductie al elementului (elementelor) active implicate. Nu se specifica pe nicaieri prin definitie ca trebuie sa fie doar un singur element activ sau doar doua sau mai multe. Singurul lucru clar specificat este unghiul de conductie care: la clasa A este de 360° la clasa B este de 180° la clasa AB este intre 180° si 360° la clasa C (emitatoare radio in general) <180° la clasa D (si multe alte variante derivate) este PWM cu filtru (sau nu) la iesire. la clasa G si H railuri de alimentare modulate la clasa Eeengine (Yamaha) derivata din clasele G si H railuri de alimentare modulate sursa PWM auto-oscilanta etc Editat Septembrie 23, 2019 de sesebe 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 1 oră în urmă, sesebe a spus: Clasele de functionare sint definite clar in functie de unghiul de conductie al elementului (elementelor) active implicate. Nu se specifica pe nicaieri prin definitie ca trebuie sa fie doar un singur element activ sau doar doua sau mai multe. Singurul lucru clar specificat este unghiul de conductie care: la clasa A este de 360° la clasa B este de 180° la clasa AB este intre 180° si 360° Daca citeste user-ul gedd clasificarea asta in functie de unghiul de conductie ... te-ai ars! Da am impresia ca ai noroc, personajul fiind = banned from this forum . Link spre comentariu
Vizitator asc444 Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 Clasa A. Inseamna sinusoida perfectă Asa trebuie sa fie clasa A Cum poti avea asa ceva daca nu single ended Nu se pot pune in paralel tuburi/tranzistoare? Si in incheiere. Ma piș pe avertismentul tau nimeni Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Da, da, și pământul este plat. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 @asc sa te iei de mana cu dl Olaru, e la fel de limitat ca tine. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 24, 2019 Partajează Postat Septembrie 24, 2019 Nu-l mai pomeni, că iar se întoarce.... Link spre comentariu
Postări Recomandate