Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A

Vizitator asc444

Postări Recomandate

Vizitator asc444

Buna seara

Aici e locul unde sunt multi competenti

Si vreau sa va intreb: exista sau nu clasa A in push pull. Pana la urma definitia spune ca cele doua tuburi lucreaza alternativ

Nu se creaza astfel distorsiunea ce ne duce in clasa B?

Multumesc.

Link spre comentariu

Daca vorbiti despre tuburi, ati gresit sectiunea si voi muta topicul.

Clasa A de functionare poate fi cu un singur element activ (Single Ended) sau cu doua (Push-Pull). 

Exista clasa A si in PP, fiecare element activ fiind generator de curent pt celalalt.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator asc444

Mmm. Nu e clar. Am citit ce s-a scris aici. La un moment s-a definit clasa A ca clasa in care finalii sunt atacati cu un curent constant

Nu conteaza ca in finali sunt tuburi sau tranzistoare

Dar push pull tradus din engleza poate fi doar clasa B

Link spre comentariu
Acum 27 minute, Shambala a spus:

Exista clasa A si in PP, fiecare element activ fiind generator de curent pt celalalt.

Conteaza unde este ales punctul de functionare - fix / numai in cl A sau daca "aluneca" si in cl B.

Daca nu citesti macar 2-3 ore 10-20 din linkurile pe care le-am pus inseamna ca degeaba le-am pus.

Nu ai cum sa tragi vreo concluzie corecta dupa 10 minute. (Sunt foarte multe de invatat.)

LE   -  Conteaza daca este vb despre tuburi sau despre tranzistori. Daca te intereseaza despre tuburi mut topicul si ramane treaba celor de acolo sa te lamureasca   :rade:

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator asc444

Push pull inseamna ca cei doi finali lucreaza alternativ. Adica intra in distorsiunea clasei B

Nu ma pricep. Se pot pune in paralel tuburile (tranzistoarele)

Dar push pull nu mai poate fi in clasa A

Single Ended. Au chinezii tuburi de 50 W

Link spre comentariu

https://www.digikey.de/-/media/Images/Article Library/TechZone Articles/2018/October/Simplify Portable Low-Power Audio Circuit Design/article-2018october-simplify-portable-low-fig1.jpg?ts=d9573877-639a-443f-bd18-0462c1dc8c85&la=de-DE

Push pull permite utilizarea pe rand a finalilor , odata primul ca amplif si al doilea ca load, apoi invers. La single ended , e doar unul care logic e amplificator si celalalt daca totusi exista si nu e vreo rezistenta acolo e evident load , si e preferabil sa fie folosit ca sursa de curent constant .

PP nu e neaparat clasa B, dar single ended sigur e doar A pt ca daca la un anumit nivel al sinusoidei dispare biasul nu mai iese semnalul pe iesire...

Link spre comentariu

asc444, daca nu te pricepi si intelegi nu insista cu afirmatiile.

Exista clasa A si in montaj PP .   Si cu tranzistori, si cu tuburi.   Punct, si fara comentarii.

Cum functioneaza si de ce este clasa A desi tu ai impresia ca nu e, deja este altceva.

Sunt numeroase explicatii (si bune si proaste) in linkurile pe care le-am pus - si pe care sincer, le puteai gasi si singur.

Daca colegii de forum vor, pot sa se chinuie sa iti explice.

Daca insisti cu afirmatii false, le voi sterge pur si simplu.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator asc444

Nu, dar am luat de cateva zile un amplif cu tuburi si in cartea tehnica scrie clasa A push pull. 

Leaga cei 2 finali cum vrei dar nu push pull

Ca se aude exceptional e altceva dar clasa A poate fi doar single ended

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări