yodus Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 (editat) Va salut, doresc sa inlocuiesc acest radio cu un altul cu android cumparat de pe un site china si nu gasesc schema pentru acest aparat. Cu adaptoarele venite in pachet nu cade pin pe pin cu ce am la masina.Mare parte din ele stiu ce reprezinta cum ar fi plusul de pe contact si celalalt permanent, negativul , usb-ul si butonasul de avarii, cele de difuzoare le pot descoperi usor insa nu stiu cele de CANBUS, iluminat etc.Poate cineva care are experienta cu asa ceva ma poate indruma. Multumesc mult!Atasez foto cu aparatul existent pe masina si cu cel cumparat. Editat Septembrie 21, 2019 de yodus Link spre comentariu
cristi_bv Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Pe mufa verde ai alimentari si difuzoarele,din cate vad ai difuzoare doar pe fata.Pe mufa gri ai un cablu ecranat cu 2 fire care se duce la microfon(indepartezi putin banda textila si il gasesti) si firul verde este SW-CAN.pe acest can se face comunicatia cu masina.o sa incerc sa iti gasesc si celelalte fire. P.s. negrul este masa Link spre comentariu
yodus Postat Septembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Multumesc mult de ajutor domnule Cristi_bv. atasez si celelalte mufe primite la aparatul nou.Pe majoritatea celorlalte mufe scrie ce reprezinta insa exista doua fire maro key1 si key2 care nu stiu unde ar putea fi cuplate sau poate nu trebuie si un conector indicat cu sageata care are trei fire si habar n-am unde ar putea fi cuplat. Link spre comentariu
cristi_bv Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Nu are manual de instalare?"Cutiuta" neagra ar trebui sa se ocupe de interfatarea cu masina.Daca alimentarile coincid si pe masina si in adaptor poti incerca sa o mufezi sa vezi ce face. Link spre comentariu
yodus Postat Septembrie 23, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2019 Nu dau chinezii manual, coletul a venit doar cu documentul de insotire a marfii, in interiorul lui nu exista nimic decat aparatul si cablurile. Le-am scris si au promis ca azi o sa ma contacteze.Ceva mai devreme mi-au trimis o poza cu noul cablu pe care o sa mi-l trimita, poza pe care o atasez, deci urmeaza sa-l primesc dupa cine stie cate zile. La prima vizualizare mi se pare ca una din mufe are mai putine fire, le-am spus asta si mi-au comunicat ca la acest aparat nu sunt necesare toate firele existente pe masina. Degeaba am schita lor pe aparat daca nu stiu schita de pe masina. mai jos e imaginea cu cablul care urmeaza sa-l primesc. Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 23, 2019 Partajează Postat Septembrie 23, 2019 Key 1 si key 2 sunt pentru comenzi audio de pe volan rezistive (Astra G). In cazul acesta, Astra K, raman neconectate. De comenzi se ocupa cutia maro (decodor canbus). "Acest conector, unde trebuie cuplat" ...cred ca este mufa Fakra pt antena GPS. Link spre comentariu
yodus Postat Septembrie 23, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2019 Intr-un final mi-a trimis si manualul, manual care aceiasi schita care o are si pe stik-erul lipit pe aparat. Mai jos am atasat si raspunsul lor pentru key1 si key2 instructions for android 9.0-1 New Picture.bmp Link spre comentariu
yodus Postat Septembrie 23, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2019 Acum 7 ore, fratello a spus: Key 1 si key 2 sunt pentru comenzi audio de pe volan rezistive (Astra G). In cazul acesta, Astra K, raman neconectate. De comenzi se ocupa cutia maro (decodor canbus). "Acest conector, unde trebuie cuplat" ...cred ca este mufa Fakra pt antena GPS. am aflat de la chinez, cica aia ar fi mufa de la lampa de avarii Link spre comentariu
yodus Postat Octombrie 12, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2019 nu am rezolvat nimic, am facut retur coletului. Link spre comentariu
cristi_bv Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Cel mai simplu scapi instaland navi original.Chinezariile sunt doar in teorie compatibile.Ai incercat macar sa o mufezi pe masina inainte sa o trimiti inapoi? Link spre comentariu
yodus Postat Octombrie 12, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Acum 2 ore, cristi_bv a spus: Cel mai simplu scapi instaland navi original.Chinezariile sunt doar in teorie compatibile.Ai incercat macar sa o mufezi pe masina inainte sa o trimiti inapoi? da am incercat si mi-a prajit o siguranta, lucru care mi-a pus capac.PS nici originalele nu au aceleasi mufe si nici dispunerea firelor nu coincid, ma refer bineinteles la intrarile canbus nu la cea de alimentare si difuzoare. Link spre comentariu
cristi_bv Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Corect,dar nu e foarte complicat.Pt.navi original ai nevoie de hmi(human machine interface), de silverbox(modulul radio) si display.Pt comunicare cu masina ai doar can in hmi si sw-can in radio.La sistemul original ai siguranta ca protocolul de comunicatie este ceea ce trebuie. Link spre comentariu
yodus Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 am trimis-o inapoi in CHINA si am cerut banii inapoi. La 12.10.2019 la 14:44, cristi_bv a spus: Cel mai simplu scapi instaland navi original.Chinezariile sunt doar in teorie compatibile.Ai incercat macar sa o mufezi pe masina inainte sa o trimiti inapoi? sa stii ca nici originala nu mi se potriveste la mufe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum