codrut Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 model:32LB55B mb:EAX65361505 panel:HC320DXN-VHHR2-51XX Am backlight si sunet ,dar nu am imagine.t-con-ul este pe display.Am 12v pe t-con ,dar pe integratul BD8174 nu am nici o tensiune,nu reusesc sa identific de unde vine tensiunea de 3,3 v care alimenteaza acest integrat. A mai intalnit cineva defectul? Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Se alimentează cu 12, 3.3 e una din tensiunile de ieșire. Am și eu unul în atelier, i-am schimbat și BD-ul, cred e defect în sticla Link spre comentariu
codrut Postat Septembrie 21, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Eu nu am decat 12v la intrare pe siguranta,pe bobina nu mai ajung 12v. Link spre comentariu
codrut Postat Septembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Am schimbat si BD8174,dar tot fara rezultat Link spre comentariu
Costica Tv Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 (editat) Integratul se alimenteaza cu 12v la pini 1, 2 si 40, posibil un scurt pe o tensiune de iesire si intra in protectie, verifica condensatori smd ceramici de la pcb-ul displayului, daca are t-con jos, desfa rama ecranului si verifica foliile SD cu atentie sporita. Editat Septembrie 26, 2019 de validae Link spre comentariu
Costica Tv Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Integratul se alimenteaza cu 12v la pini 1, 2 si 40, posibil un scurt pe o tensiune de iesire si intra in protectie, verifica condensatori smd ceramici de la pcb-ul displayului, daca are t-con jos, desfa rama ecranului si verifica foliile SD cu atentie sporita. Link spre comentariu
codrut Postat Octombrie 1, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2019 Am 12v si pe pinul 40.In momentul alimentarii nu apare nici o tensiune VGL,VGH etc Link spre comentariu
yokoono Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 Si pe VGL, VGH cam ce rezistente sunt fata de masa ?. Roaga-te sa fie un cond in scurt si nu panelul. Cu putin timp in urma am gasit o dioda cu rezistenta inversa. Daca ai curaj alimenteaza dintr-o sursa externa cu tensiune reglabila (curent 2-3A) railul VGH. Creste usor tensiunea fara sa depasesti cat zice fabricantul ca are VGH. Piesa defecta se va arde sau incalzi excesiv. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 (editat) 41 minutes ago, codrut said: Am 12v si pe pinul 40.In momentul alimentarii nu apare nici o tensiune VGL,VGH etc Ai verificat ce am spus mai sus? Editat Octombrie 1, 2019 de Costica Tv Link spre comentariu
codrut Postat Octombrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Am verificat prima dată Costică,ce ai spus tu. Link spre comentariu
iuliantv Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) eu zic ca e vre-un driver superior defect Editat Octombrie 2, 2019 de iuliantv Link spre comentariu
Costica Tv Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 On 9/21/2019 at 11:56 AM, YO9IGS said: Se alimentează cu 12, 3.3 e una din tensiunile de ieșire. Am și eu unul în atelier, i-am schimbat și BD-ul, cred e defect în sticla Mai ai tv-ul in posesia ta?, iti spun eu ce trebuie facut pentru rezolvare. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 (editat) On 9/21/2019 at 11:56 AM, YO9IGS said: Se alimentează cu 12, 3.3 e una din tensiunile de ieșire. Am și eu unul în atelier, i-am schimbat și BD-ul, cred e defect în sticla Prima data trebuie intrerupte traseele VGH_SLOPE si VGL spre ecran, daca apar tensiunile VGH_SLOPE si VGL, va rebui ca aceste trasee sa fie intrerupte si pe driverul lateral, aici e nevoie de o lupa puternica si de multa precizie, pentru ca sunt niste trasee foarte subtiri si apropiate, daca iti tremura mana si ai atins alt traseu, adio display!, daca ai reusit pana aici, nu ramane decat sa tragi doua sarme (de unde s-au intrerupt traseele spre integratul BD8174) la driverul lateral. La acest display HC320DXN-VHHR2-51XX defectarea (scurt pe sticla intre VGH si VGL) se datoreaza lipsei de izolatie(silicon) peste folie la lipitura pe sticla, nu e nevoie sa fie scurse lichide in ecran, e nevoie doar de putina umezeala/abur pentru a facilita scurt intre electrozi foliei la lipitura pe sticla, acum dupa ce ai facut aceasta operatiune si apare imagine ok, inseamna ca ai fost norocos, daca apare imagine negativata, dungulite verticale sau alte anomalii peste imagine, nu mai este cazul sa continui, pentru ca mai sunt si unele scurturi la alte folii SD....,eu zic ca merita totusi incercat chiar daca am avut eu ghinionul sa gasesc si alte scurturi la folii(imagine stearsa si negativata + 2 dungulite verticale)....Daca reusesti sa-l rezolvi cu imagine ok, trage-i un cordon subtire de silicon de la cap la cap peste toate folile SD la imbinarea pe sticla, asta daca vrei si ai chef, dar e bine pentru protectie pe viitor! Editat Octombrie 19, 2019 de Costica Tv Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Buna treaba, acum am doua cu acelasi defect, macar unu sa iasa. Merci Link spre comentariu
Costica Tv Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 (editat) 47 minutes ago, YO9IGS said: Buna treaba, acum am doua cu acelasi defect, macar unu sa iasa. Merci Pe driverul lateral e suficient sa intrerupi doar traseul(spre pcb-ul ecranului) VGH_SLOPE, are "distanta" mai mare intre trasee si e riscul mai mic sa atingi si alte trasee cu lama de cuter, pe cand la celalalt traseu VGL e riscul mai mare....doar la microscop optic sau o lupa puternica si un ochi bun..... Am uitat sa precizez, nu stiu daca BD8174 are protectie la scurt, eu am eliminat scurtul si nu au aparut tensiunile, abia dupa ce am pus alt BD8174 nou au aparut tensiunile DC-DC..... Editat Octombrie 19, 2019 de Costica Tv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum