Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare tuburi 6BQ7A OEM

carageae

Postări Recomandate

In urma discutiilor cu magazinul de la care am cumparat lampi, de aici:

https://www.elforum.info/topic/138906-group-buy-magazin-de-piese-din-belgia/page/2/#comments

am fost intrebat daca ma intereseaza si lampile astea, au peste 900 de bucati in stoc. Sunt in cutii OEM, am primit poza cu ele si cu eticheta de pe o cutie - probabil de 100 de bucati. Am pus un link mai jos, daca nu puteti vedea pozele scrieti-mi in privat.

https://www.irista.com/gallery/sorydpkucawe

Stie cineva ce producator pot avea? Ei au in stoc si lampi de producatori cunoscuti, dar probabil cand se vor termina - ca stocul nu e asa de mare - vor fi interesante si astea. Sau poate sunt chiar bune...din cate stiu faptul ca sunt asa, la gramada, pot fi pentru utilizare industriala si poate chiar mai bune decat alea vandute ca retail, NIB.

Link spre comentariu

E foarte dificil , pe vremuri era o nebunie cu stocurile ,multe firme cand aveau comenzi mari luau si de la concurenta si le remarcau ca sa indeplineasca comanda ,altii aveau facute inainte ,tot din acest considerent ,dar fara logoul firmei .

Dupa forma literelor si culoare poate fi  General Electric - livrau si la reselleri  ca ex Lindal  ,Brimar , Ei -Jugoslavia ( putin probabil )  dar totusi inclin spre Tronix , ei sunt singurii care aveau o linie sub tip .Nu este 100%......

acum depinde de pret , sunt de la 5 la 15 dolari sau euro tuburi de marca NOS .

Link spre comentariu

Tuburile 6bq7a sint tuburi  ce erau folosite ca tuburi de intrare la  selectoarele de canale in motaj cascod ..Am putea spune ca sint varianta mai slaba a tubului ecc88 ...a fost fabricat  si utilizat mai mult in SUA..si chiar si la noi intr-un TV  de productie mai timpurie, de licenta japoneza ?? , i-mi scapa acum numele televizorului.  Sint de zgomot mic si utilizabil in audio...Spor  la treaba..

Link spre comentariu
La 20.09.2019 la 20:39, tm07uxo a spus:

...a fost fabricat  si utilizat mai mult in SUA..si chiar si la noi intr-un TV  de productie mai timpurie, de licenta japoneza ?? , i-mi scapa acum numele televizorului.  

E vorba de tetelevizorul "Grigorescu", am avut unul.

Era echipat cu tuburi Toshiba. Fiecare tub avea două inscripții subliniate, în partea superioară a balonului. De exemplu, 6BX6 și EF80, 12BY7A și EL180, etc.

Încă mai am tuburile pe undeva ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Din partea mea poate sa fie si Africa de sud...daca sunt ieftine si suna corect, prea putin ma intereseaza ce scrie pe ele.

Cand o sa aud diferentele dintre TFK si Mullard, Philips sau alte marci serioase, poate o sa-mi stric banii si pe diferenta asta, pana atunci eu prefer sa ascult muzica pe ele, nu sa le admir scrisul...

Am primit doua exemplare si le-am dat unui prieten care le-a pus intr-un amplificator in loc de 6N1P si spune ca suna foarte bine.

Oricum, magazinul de unde le-am primit are inca stocuri de Mullard si Miniwatt...cand se vor termina alea, va reveni interesul si pentru cele de aici, care sunt cu sutele...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări