Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Barci si submarine

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Din această vară sunt posesorul acestei bărci cu 6 locuri , cumpărată cu încă trei prieteni , motor Honda 120cp .

O ținem la Murighiol , săptămâna viitoare facem prima iesire cu ea in Delta Dunării .

Permis pentru ea nu o să ne luăm ,  o să se plimbe doar prin delta , nu ne luam permis pentru că dacă nu cunoști bine canalele ....o faci muci , nu este vorba de rătăcit , nu știi pe unde sunt obstacole in apă , apa mică , cioate , etc , mai bine să o conducă cineva care circulă zilnic prin delta .

Va fi folosită pentru pescuit la răpitor , sunt bolnav ......

Investiția a fost de peste 5000 euro , anul viitor vrem să o facem mai estetică . 

received_454995651767882.jpg

received_381835919164039.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Buna idee!

Eu am una gonflabila din material foarte bun cu care am coborat de doua ori pe Timis de la Caransebes la Lugoj (aprox 50km pe apa) in doua zile cu popas peste noapte in cort...sunt peisaje fantastice pe apa, locuri unde nu a ajuns nimeni niciodata pe uscat.

Cred ca mai am si poze pe undeva.

Barca o am de vreo 8 ani, am dat 200 euro pe ea atunci, are si motor de 12V.....jucarie....dar pe lac merge. In schimb pe rau folosesc vaslele.

Link spre comentariu

Am doua barci, una construita de mine de mine prin metoda stitch and glue si o gonflabila cu chila rigida. Destinatia lor este delta, dar inca nu aubajuns acolo.

Cea construita are o poveste complicata., constructia a durat doar 6 ani si inca nu a ajuns pe apa....Am strans si cateva motoare, toate in doi timpi, doua de 25cp, doua de 29 cp, unul de 8.5 si unul de 4cp.

Construita:FB_IMG_15690528914255775.thumb.jpg.a5eb6893be3d7fac5d944996ef557244.jpg

Link spre comentariu

Arata bine! Ar trebui (dacă coca e gata) de dat la apa, măcar în ceva improvizat, sa nu fie surprize la " lansarea oficiala". 

P. S. - eu am avut mulți ani o pneumatica BP-6, de asalt. Am folosit-o de 3 ori, apoi din lipsă de timp și acțiune am făcut schimb cu altceva, cu un nene pescar, era incantat de ea. O are și acum, au fost de calitate. 

Link spre comentariu
Acum 52 minute, gauss a spus:

Arata bine! Ar trebui (dacă coca e gata) de dat la apa, măcar în ceva improvizat, sa nu fie surprize la " lansarea oficiala". 

P. S. - eu am avut mulți ani o pneumatica BP-6, de asalt. Am folosit-o de 3 ori, apoi din lipsă de timp și acțiune am făcut schimb cu altceva, cu un nene pescar, era incantat de ea. O are și acum, au fost de calitate. 

Este gata de mult, doar ca am tit neglijat sa cumpar remorca, ce-i drept nici nu am garaj, asa ca o tin la un prieten la firma.

Surprize nu pot fi pe apa, am proiectat-o intr-un sift specializat ce face si calcule hidrostatice si hidrodinamice.

Pneumatica o am la birou, impreuna cu unul din motoare. Este de prin '70, hypalon, baloane de 52cm, cred ca a fost ceva barca auxiliara, poate de salvare, pe un barcoi mai mare. Este portocalie, are 3.5 m si suporta mitor de 25cp.

Link spre comentariu

Ce e portocaliu , e de salvare . Culoarea e reglementata international , portocaliul e cea mai vizibila culoare . Cand am zis de o proba preliminara , nu m - am referit la navigabilitate , tinuta de drum etc . Doar la echilibru , simetrie laterala si  etanseitate . Chestii care tin de executie , pot aparea ( defavorabil ) la cel mai bine executat ( pe hartie ) proiect . Zic si eu , nu ca as dori .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 19 ore, gauss a spus:

Ce e portocaliu , e de salvare . Culoarea e reglementata international , portocaliul e cea mai vizibila culoare . Cand am zis de o proba preliminara , nu m - am referit la navigabilitate , tinuta de drum etc . Doar la echilibru , simetrie laterala si  etanseitate . Chestii care tin de executie , pot aparea ( defavorabil ) la cel mai bine executat ( pe hartie ) proiect . Zic si eu , nu ca as dori .

Portocaliul si faptul ca pe placuta de identificare nu exista serie m-a facut si pe mine sa ma gandesc ca este un lighean auxiliar, in plus, baloanele par putin supradimensionate pentru lungimea barcii (baloane de 52cm la o barca de 3.5m).

La cea construita, asa este, anumite comportamente nu le-am putut calcula/simula, nici macar nu stiu, ca nu este meseria mea. Spre exemplu, unghiul oglinzii a fost stabilit "ochiometric" ca la altele, distributia greutatii amenajarilor interioare nu a intrat la calcule pentru ca le-am inventat pe parcursul constructiei. Clar trebuie sa ajunga pe apa...Cu etanseitatea nu vor fi probleme, barca este construita din placaj de okume si este imbracata in rasina epixudica armata cu fibra de  sticla (3 straturi la exterior, 2 la interior), plus grund epoxidic si lac poliuretanic.

Link spre comentariu

Pai , toate bune ! Si vant din pupa ! M - am referit la ceva probleme ( sper sa nu fie cazul ) , niste amici au construit trei barci , nimic nu dadea de banuit . Numai ca rasina a lucrat reactiv , desi se intarise , s - a inmuiat ca o smantana ... , n - am mai vazut asa ceva . Si relativ greu de observat , dupa slefuire au dat cu vopsea adevarata , grund , amorsa si doua straturi . Au sesizat ca coca devenise cam elastica , se deforma etc . In fine ...

Link spre comentariu
Acum 2 minute, gauss a spus:

... Numai ca rasina a lucrat reactiv , desi se intarise , s - a inmuiat ca o smantana ... , n - am mai vazut asa ceva . Si relativ greu de observat , dupa slefuire au dat cu vopsea adevarata , grund , amorsa si doua straturi . Au sesizat ca coca devenise cam elastica , se deforma etc . In fine ...

Stiu fenomenul, am patit-o la o umplutura unde am am fortat polimerizarea la temperatura mica prin adaos de intaritor

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări