poiuyt Postat August 26, 2007 Partajează Postat August 26, 2007 Mi-am facut neste filtre active de curand pt un sistem 2.1.Problema apare cand bag ceva in priza sau aprind lumina mi se aude un pacanit urat in sateleiti si woofer si se aude urat de tot cu distorsiuni si foarte incet.Tre sa inchid statia si sa ii dau drumu din nou.Pentru alimentarea filtrelor folosesc un traf mic 9-0-9 V 400mA .Conzi de 1000mF 25 V punte si 2 conti de 100nF in pararel cu cei de 1000mF.Operational tl072.Schema e mai jos Link spre comentariu
George(sb) Postat August 26, 2007 Partajează Postat August 26, 2007 si eu am problema cu pacanitul, probabil se va rezolva dupa ce ii fac sursa stabilizata si il bag in carcasa; bassul il tai intre 80 si 120hz nu mai sus , distorsiunile nu stiu de unde pot aparea, evantual daca nu ai respectat schema sau ai folosit operationale "piscate" filtrul ala are sensibilitatrea destul de scazuta, trebuie sa ii pui un preamplificator dupa, daca il ataci cu semnal foarte mare e normal sa distorsioneze Link spre comentariu
poiuyt Postat August 26, 2007 Autor Partajează Postat August 26, 2007 deci dupa o oarecare variatie de tensiune la 220V aprind un bec ceva intra frigiderul in functiune in momentul ala imi pacane si incepe sa baraie dar pana atunci se aude totul perfect nu inteleg sa incerc sa schimb cipul nu cred ca e contrafacut alte idei sa pun un stabilizare sau ce sa fac ? sa schimb alimentarea? Link spre comentariu
mircea888 Postat August 26, 2007 Partajează Postat August 26, 2007 Conzi de 1000mF 25 V punte si 2 conti de 100nF in pararel cu cei de 1000mF.Operational tl072condensatorii de filtraj sunt cam mici, cred ca ai vrut sa zici 1000uF(micro nu mili), nu vei rezolva problema cu asta dar oricum ar trebui conzi mai mari. Link spre comentariu
George(sb) Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 doctore, iarasi aberezi, ce legatura are capra cu varza, omu se plange de pocanituri si distorsiuni si nici decum de gauri de frecventa Link spre comentariu
poiuyt Postat August 27, 2007 Autor Partajează Postat August 27, 2007 Chestia asta mi se intampla rar cand il apuca pe el .Adica merge bine totul este ok pana cand apare o variatie de tensiune la alimentare atunci incepe sa pacane si sa faca urat.Oare sa am vreo bucla de masa am cam multa firaraie. Link spre comentariu
rimache Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 Trece-i alimentarea de la 220 printr-un tor de ferita si ai sa scapi de pocnituri.Aseaza-i si firele. Matzaraia aduce intotdeauna tot felul de zgomote. Link spre comentariu
Alexxx Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 aproximativ aceeasi chestie o am si eu la un filtru de subwoofer, sursa de tensiune este stabilizata si aud (tot ce se intampla prin casa) Link spre comentariu
poiuyt Postat August 27, 2007 Autor Partajează Postat August 27, 2007 am rezolvat am gasit o mica imperfectiune pe cablaj ms tuturor celor care au postat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum