ssb Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 (editat) Buna seara Am un calorifer port prosop in baie si nu inteleg de ce nu are robinet de retur. L-au montat gresit? E un capacel din plastic si atat? poze mai jos Multumesc Editat Septembrie 18, 2019 de ssb Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Salut. Sub capac e un robinet cu cap imbus, cred ca de 8 mm. 1 Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Acum 4 minute, cipcirip a spus: Salut. Sub capac e un robinet cu cap imbus, cred ca de 8 mm. Multumesc! Intr-adevar. Am mai facut o poza. Cum imi dau seama daca e inchis Sau deschis? Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Pai invarti de el; intai in sensul acelor de ceas pentru inchidere apoi invers pentru deschidere. La deschidere fii prudent sa nu ramai cu el in mana... Normal, robinetul de pe retur e doar pentru izolare si echilibrare hidraulica. 1 Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Chiar acum, cipcirip a spus: Pai invarti de el; intai in sensul acelor de ceas pentru inchidere apoi invers pentru deschidere. La deschidere fii prudent sa nu ramai cu el in mana... Normal, robinetul de pe retur e doar pentru izolare si echilibrare hidraulica. Sunt zero in domeniu. Pozitia normala ar trebui sa fie “deschis”, nu? Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Logic, daca se incalzeste caloriferul, cu turul deschis, inseamna ca si returul e deschis. Baga un imbus de 8 si gadila-l. Daca nu ai, foloseste un surub M5 cu cap hexagonal si 2 piulite blocate pe filet, pe capat, si foloseste-l... Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Chiar acum, cipcirip a spus: Logic, daca se incalzeste caloriferul, cu turul deschis, inseamna ca si returul e deschis. Baga un imbus de 8 si gadila-l. Daca nu ai, foloseste un surub M5 cu cap hexagonal si 2 piulite blocate pe filet, pe capat, si foloseste-l... Caloriferul nu se incalzeste. Asta e problema, investighez ce poate fi. Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 (editat) Aşa cum este acum în poză, robinetul pare să fie deschis la maximum.Ca să fiţi sigur, rotiţi-l încă două ture spre stânga (sens antiorar).Vedeţi să nu fie cumva închis robinetul pe tur.Aţi verificat filtrele de pe tur şi retur să vedeţi dacă au strâns ceva depuneri ? Editat Septembrie 18, 2019 de validae Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Acum 2 minute, validae a spus: Aşa cum este acum în poză, robinetul e deschis la maximum. Si totusi nu se incalzeste deloc. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 A fost montat recent sau are ceva vechime ? Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Acum 5 minute, validae a spus: A fost montat recent sau are ceva vechime ? Acum 2 3 ani. Sunt zero in domeniu, nu stiu la ce filtre va referiti. acum nu e plina instalatia, sapt viitoare abia fac probe. Asta iarna nu incalzea deloc insa, si vreau sa remediez. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Căutaţi un instalator care să verifice instalaţia şi să facă probe de încălzire.Dacă aţi avut instalaţia goală sau parţial încărcată mult timp, e o gravă eroare, caloriferele oxidează în lipsa apei (contact cu aerul) şi va trebui făcută o procedură de curăţire a instalaţiei. Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 (editat) Acum 4 minute, validae a spus: Căutaţi un instalator care să verifice instalaţia şi să facă probe de încălzire.Dacă aţi avut instalaţia goală sau parţial încărcată mult timp, e o gravă eroare, caloriferele oxidează în lipsa apei (contact cu aerul) şi va trebui făcută o procedură de curăţire a instalaţiei. Doar in baie sunt probleme. In rest e bine. Probele de care spuneti se fac acum cand e goala instalatia, sau dupa ce se umple coloana si da drumul la caldura? Editat Septembrie 18, 2019 de ssb Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 Hai să ne înţelegem, aveţi încălzire prin centrală proprie, sau centrală de cartier ? Dacă aveţi centrală proprie, e greşit să ţineţi instalaţia goală, fiindcă asta duce la oxidarea caloriferelor metalice.Chiar şi inactivă, o instalaţie trebuie să fie plină continuu şi presurizată. Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 De cartier. Nu am centrala. Asteptam sa bage apa In tevile blocului saptamana viitoare. Scuze ca nu am lamurit de la inceput. Link spre comentariu
Postări Recomandate