Vizitator [sorin] Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Va salut si cer scuze daca va consum timpul cu aiureli. Am o problema cu boxele de mai sus: sunt cam mute intre 35 si 55 Hz. Este suparator si nu le ajuta compensarea din egalizor. Va intreb ce le-as putea face sa se auda si acolo, sa le pun un condensator nepolarizat (de cateva mii micro) in paralel pe unul dintre difuzoarele mari? Ca sa capete un varf de rezonanta electrica la 45 Hz. Multumesc anticipat pentru raspuns. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Dupa specificatii ar trebui sa coboare pana la 25 Hz. Nu e recomandat sa pui condensator asa cum spui tu. Ce amplificare folosesti ? Link spre comentariu
Vizitator [sorin] Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Boxele coboara pana pe la 30Hz in realitate. La 33Hz tuna si mai au un varf la 65Hz Am un amplificator in clasa A facut de mine si un modul in clasa D de 2X50W alimentat la 16V. Cel in clasa D se aude mai bine la bas si cel in clasa A se aude mai bine la inalte Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Alte boxe sau subwoofer separat. Orice le-ai face cu difuzoare de 6-7 inci nu poți obține un bas asa de jos la o calitate rezonabila. Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Acum 43 minute, razvan-l1 a spus: Dupa specificatii ar trebui sa coboare pana la 25 Hz. Cum ati dedus asta? Link spre comentariu
Vizitator [sorin] Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Am folosit un generator online de frecvente. Chiar daca boxele se lauda ca merg de la 25Hz, incep sa se auda de pe la 30Hz. Cu frecventa de rezonanta undeva la 33Hz unde chiar tuna! Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Urechile cind le-ai calibrat? Link spre comentariu
Vizitator [sorin] Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Urechile par ok, se comporta la fel cu cele ale cunoscutilor cu care am mai facut auditii si teste Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 (editat) Testul acesta nu prea valoreaza mai nimic iar comportamentul boxelor este destul de normal de la astfel de boxe. Un test corect se face intr-o camera anecoica (sau macar aer liber la minim 20m de orice corp vertical ce ar putea genera reflexii) cu microfon calibrat. Care-i graficul declarat de producator? Apropo, niste boxe care sa redea 25hz cum cred ca ai vrea tu costa de vreo 10 ori mai mult...... Editat Septembrie 16, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Producatorul asa spune : https://www.canuckaudiomart.com/details/649290823-canton-le-170-maple-excellent-condition/images/1291354/ Daca a mintit el , eu fac acelasi lucru. Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 (editat) Pai ei nu a mintit. Doar ca nu a spus totul. Acei 25Hz cel mai probabil sunt la -10dB. Editat Septembrie 16, 2019 de Haralambie Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Mai oameni buni, nu va mai luati dupa declaratiile alea. Cautati grafice clare pt SPL-ul boxelor. Banda de frecvente in cazul boxelor poate sa fie determinata la 3dB, 6dB sau 10dB. In general banda de frecvente este luata la 6dB sau in cazuri fericite la 3dB dar de fiecare data este specificat cit este atenuarea la capetele benzii pt care s-a facut determinarea. DACA nu este specificata atenuarea de la capetele benzii luata in calcul, in 99% din cazuri este o atenuare de 10dB. . Acest lucru se practica strict din considerente comerciale iar daca este luata in calcul o atenuare mai mica, 3dB sau 6dB, atunci sigur se specifica acest lucru. Aici aveti un calculator simplu pt a face conversia intre exprimarea in dB si exprimarea in raport direct al energiei (ceea ce percepem noi). Pt usurinta intelegerii: 3dB reprezinta injumatatirea energiei adica putere acustica la jumatate, 6dB reprezinta o reducere de 4 ori a puterii acustice, iar 10dB reprezinta o reducere de 10 ori a puterii acustice. Este nivelul la care inca se mai aude ceva - ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 (editat) Nu e biblie , dar in lipsa graficului folosim ce avem . Daca avem garficul se discuta altfel si cred ca nu toata lumea stie cum e la capele bezii reproduse . Evident urechea umana este logaritmica . Editat Septembrie 16, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Auzul Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 Am avut boxe de fabrică (bine, erau Eltax ce e drept, nu Canton) dar aveau 2 bași de 25 cm fiecare și nu coborau până la 25 de Hz... Așa sunt făcute boxele de fabrică... Cred că sunt acordate prea jos ca să redea cât mai mult din spectrul 20Hz-20KHz și pentru redarea lui cât mai liniară. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum