NICA Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Va salut , am început să adun materiale pentru a imi face un amestecator electric in cazan. Ce stiti despre viteza de rotație a acestui amestecator ? Cred ca o tură la 10 secunde ar fi suficient.Nu se oprește,se mișcă continuu si cam in 10 secunde parcurge o tură.De fapt acest razuitor/mestecau are două jumătăți si in acest mod fiecare parcurs se dublează. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Cauta un motoraș de la antrenarea farfuriei de la cuptoarele cu microunde. Se potrivește perfect. Link spre comentariu
NICA Postat Septembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Cazanul meu are 100 litri. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Asa, și ce-i cu asta? II mai pui un reductor și ai suficienta forță. Nu trebuie sa generezi un virtej în cazan, este suficient sa agiți puțin conținutul de pe fundul cazanului ca să nu se lipească Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Nu cred ca duce un motoraș de microunde, dar unul de ștergător de parbriz ar face treaba buna. Se poate varia în limite largi turația și are deja reductor pt putere suficientă. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 (editat) Știu pe cineva care a pus asa ceva la un cazan de vreo 40-60 litri și a mers foarte bine fără reductor suplimentar (dar ala folosit de el avea angrenajele metalice......). Editat Septembrie 15, 2019 de sesebe Link spre comentariu
NICA Postat Septembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Am motor , nu stiu ce turatie este necesară.. 5 , 10 , 20 rot/minut ? . Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Aici cu amestecatoarele e o adevarata teorie . 1 tura la 10 secunde mi se pare mai mult decat suficient . Eu am reductor de stergatoare de parbriz de raba (24 volti) merge de vreo 15-16 ani. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Acum 7 minute, NICA a spus: Am motor , nu stiu ce turatie este necesară.. 5 , 10 , 20 rot/minut ? . Nu cred ca e așa critica treaba, adică dacă nu ai 8,27 rot/min nu iese marfa bine. Mai contează și vâscozitatea amestecului, și tăria focului, deci dacă ai ceva plaja de reglaj, nu cred ca n-o nimerești pe cea bună. Asa cum la manual nu ai o turație fixă, tot asa și la electric va trebui sa te adaptezi, după ce vezi ce e în cazan. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 (editat) O metoda eficace contra lipirii particulelor solide (simburi) de fundul cazanului se depune un strat de 1-2 cm pietricele (fi 5-10mm) pe fundul cazanului , si nu se mai lipeste nimic. Editat Septembrie 15, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
deneinvins Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Turația nu e critică. 5 - 10 - 20 rotații pe minut, cu paletă dublă sînt suficiente. Motorul, chiar și cu reductor, va trebui să aibă forță. Amestecul din cazan conține fructe (se poate și altceva) și are un anumit grad de vîscozitate. Recomand folosirea agitatorului (la o turație mai mică) și atunci cînd se face ”a doua tură”, chiar dacă în cazan este doar lichid. Eu folosesc un motor de ștergător de automobil @Skoda100L din anul1995, alimentat între 7 - 14 V. Merge perfect. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 (editat) La limpezire(A 2 -a fierbere) daca continutul nu contine impuritati e o adevarata tampenie sa il agiti . Cei care producem aproape Industrial stim de ce. Editat Septembrie 15, 2019 de pop_ady44 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 La ''tistulit'' ( a doua fierbere) n-are ce se prinde, de fundul cazanului, pentru ca in cazan se pune doar primul distilat, care se distileaza a doua ora, rezultind adevarata palinca. Tăria pălincii o stabileste fiecare cum vrea. Un 54* e mai mult decit suficienta! Cine are gîtul ''tabacit'' o poate lasa si mai tare! Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Nostalgic a spus: O metoda eficace contra lipirii particulelor solide (simburi) de fundul cazanului se depune un strat de 1-2 cm pietricele (fi 5-10mm) pe fundul cazanului , si nu se mai lipeste nimic. Pe asta o s-o tin minte...n-o stiam. Eu le chinui cu motorasul de stergator de parbriz. Editat Septembrie 15, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
NICA Postat Septembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Este eficient dar trebuie să le arunci la fiecare distilare si e risipa daca le cumperi. Parca mai ieftin si sigur e cu razuitorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate