Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cazanul de tuica

Postări Recomandate

Va salut , am început să adun materiale pentru a imi face un amestecator electric in cazan.

Ce stiti despre viteza de rotație a acestui 

amestecator ? Cred ca o tură la 10 secunde ar fi suficient.Nu se oprește,se mișcă continuu si cam in 10 secunde parcurge o tură.De fapt acest razuitor/mestecau are două jumătăți si in acest mod fiecare parcurs se dublează.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, NICA a spus:

Am motor , nu stiu ce turatie este necesară..

5 , 10 , 20 rot/minut ?

Nu cred ca e așa critica treaba, adică dacă nu ai 8,27 rot/min nu iese marfa bine. Mai contează și vâscozitatea amestecului, și tăria focului, deci dacă ai ceva plaja de reglaj, nu cred ca n-o nimerești pe cea bună. Asa cum la manual nu ai o turație fixă, tot asa și la electric va trebui sa te adaptezi, după ce vezi ce e în cazan. 

Link spre comentariu

Turația nu e critică. 5 - 10 - 20 rotații pe minut, cu paletă dublă sînt suficiente.

Motorul, chiar și cu reductor, va trebui să aibă forță. Amestecul din cazan conține fructe (se poate și altceva) și are un anumit grad de vîscozitate.

Recomand folosirea agitatorului (la o turație mai mică) și atunci cînd se face ”a doua tură”, chiar dacă în cazan este doar lichid.

Eu folosesc un motor de ștergător de automobil @Skoda100L din anul1995, alimentat între 7 - 14 V. Merge perfect.

Link spre comentariu

La ''tistulit'' ( a doua fierbere) n-are ce se prinde, de fundul cazanului, pentru ca in cazan se pune doar primul distilat, care se distileaza a  doua ora, rezultind adevarata palinca. Tăria pălincii o stabileste fiecare cum vrea. Un 54* e mai mult decit suficienta! Cine are gîtul ''tabacit'' o poate lasa si mai tare!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Nostalgic a spus:

O metoda eficace contra lipirii particulelor solide (simburi) de fundul cazanului

se depune un strat de 1-2 cm pietricele (fi 5-10mm) pe fundul cazanului , si nu se mai lipeste nimic.

Pe asta o s-o tin minte...n-o stiam. Eu le chinui cu motorasul de stergator de parbriz.:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări