gauss Postat Septembrie 17, 2019 Partajează Postat Septembrie 17, 2019 (editat) Nu e nevoie sa ma rugati . Chiar imi face placere . Doar ca dureaza un pic , s - o caut ... , sunt la job , si s - a cam innegurat un pic ambientul . Dar nu ' i problema , vineeee ... P.S. - eu nu mai lipesc ( de lene si economie ) , rasucesc terminalele componentelor in mici manunchiuri , ca pe cozile la cirese , alea timpurii care se vand la trei bucati suta ! Editat Septembrie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2019 @gauss De ce sunteti asa de suparacios ? Schema de oscilator LC este acceptabila, insa am unele obiectii la partea de modulare. Eu as fi folosit "modulatie anodica" (in colector la un tranzistor cu sarcina LC) si un variabil cu doua sectiuni, una in circuitul LC al oscilatorului si a doua la etajul modulator, pentru eliminarea armonicelor. Sunt posibile multe abordari, in functie de cat de mari sunt pretentiile. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 17, 2019 Partajează Postat Septembrie 17, 2019 (editat) N - are armonici suparatoare . Credeam ca e evident , din topologia schemei . Si nu sunt suparacios . Eu am " frecat " schema destul . Am scris si de alt modulator ( in loc de schema cu operational , care are totusi iesire de sincro ) , dar nu cititi . Ca de obicei , e dialogul surzilor . Per ansamblu , mie mi - a iesit ceva . Bun , zic eu , pentru costuri si timpul alocat . Mi - am facut treaba ( cu succes , zic eu ) acasa , cu montajul , cand am putut l - am comparat cu scule mai scumpe ca toata scara blocului unde locuiesc . Ce spuneti dvs . e alta schema , nu ma asteptam sa aveti alta reactie . Ce posteaza altii e derizoriu , n' asa ? Nu - i problema , puteti sa va desfasurati ( si asta am scris ) . Nu e topicul meu , si discutia a deviat . Revista Elektor inca functioneaza , si are ceva staif , sigur va va intampina cu bucurie cu noua schema ( si considerentele de rigoare ) ! Mai bine mai tarziu , decat deloc . Editat Septembrie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2019 @gauss Ceva proiectat (gandit) de dumneavoastra nu ne prezentati ? Mai de finete. Schemele din Elektor le stiam, sunt la nivel de incepatori, cel mult mediu. Eu mai furam idei din Electronic Engineering, numere din anii '70 (din alea am avut la dispozitie). Mai puneti ceva in plus la schema din Elektor, perfectionati-o. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 17, 2019 Partajează Postat Septembrie 17, 2019 (editat) Pai am facut . Adica am perfectionat - o . Iar nu cititi . Mai sus , ca nu e Everest . Scheme originale , proiectate de mine , nu pun . Ca nu fac obiectul Elforum . E un topic unde am pus o placa , cu destule strangeri de inima . Ca asa - i tocmeala ( scrisa ) cu job - ul , eu inca nu m - am pensionat . Era o placa cu procesor , si altele . Proiectata si executata de la un cap la altul , fara soft . Debugging , etc . Am colegi mai tineri , si mai bine pregatiti pe linii de cod ( si cam atat , de multe ori ) , trebuie sa - si justifice si ei sumele de pe card . Alea mai vechi , de cand aveam sapca , le gasiti la Pitesti , la fondul arhivistic M.Ap.N . Daca vi se permite accesul , in baza aprobarii detinatorului legal si al certificatului ORNISS . Mai am si prin Tehnium , dar nu - s la nivelul dvs . De fapt niciuna nu e ... P.S. - schemele din Elektor ( de cand a aparut ) nu - s chiar de incepatori . Nici macar de nivel mediu . Cel putin unele . Ma rog , pentru mine . Au fost vocodere , sisteme de achizitie cu Z80 , analizoare de spectru , DAC - uri si ADC - uri etc . Ca RFG stia cu piesele radio , mai si producand din ele . Asa , doar de dragul inscriptionarii ? ... La dvs . se poate sa fie altfel , ca ati publicat tratate renumite , referinte academice , articole " cu rosu " indexabile , etc . Nu cred ca le stiati ( Elektor ) cand apareau , in anii '80 . E doar o lauda de - acu' . De ce ? Prietenii stiu mai bine ... Editat Septembrie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 17, 2019 Partajează Postat Septembrie 17, 2019 Revista ( dupa cum am promis ) . Enjoy ! ... Elektor pdf Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2019 @gauss Din comentariile de la diverse scheme puse pe elforum de forumisti, am tras concluzia ca n-ati fi chiar la nivel de proiectare si cercetare, doar de productie (dupa scheme gandite de altii). Nu am cum sa va cunosc in mod direct, sa va "brichisesc" putin pe teme de electronica. Asa ca, nu ma mai "speriati" cu laudele. Prea sunteti irascibil si incordat, probabil ca ati ramas cu sechele de cand va sufla Victoras (Stanculescu) in ceafa, la vechiul loc de munca. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 17, 2019 Partajează Postat Septembrie 17, 2019 (editat) Poti sa - l " brichisesti " p - ala micu' ... , cu comentarii , sau fara . Raspund la provocari , cand se intampla . Dupa cum vezi . In rest , nu - ti bate capu' . Sau bate - ti - l ... , ca nu ma pot ... in gusturile d - tale . Fii linistit , ca nu ma uit pe jos . E prea departe , nu - mi uzez ochelarii . Eu zic sa ramanem fiecare pe unde suntem , nu sunt invidios . E loc de la Dumnezeu pentru toti , nu cred ca ai ceva impotriva ! Sau nu ? ... Spor , numai bine si multa sanatate ! P.S. - ce mai stii de amicu' nostru comun Selena ? Ca aveti conturile deschise cam in acelasi timp ... , nu prea era invazie de useri noi in perioada aia ! Editat Septembrie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 inca o schema de oscilator cu o buna stabilizare a amplitudinii la iesire! a fost folosit la o binecunoscuta schema de analizor de antena, existind si o adoua versiune cu jfeturi in oscilator. ambele testatate de Je cu rezultate foarte bune. Nu am avut nici un merit in proiectarea lor, doar am lipit piesele pe cablaj! 1 Link spre comentariu
okean Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 La 17.09.2019 la 11:41, gauss a spus: Revista ( dupa cum am promis ) . Enjoy ! ... Elektor pdf Cu multumiri ! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Și eu va mulțumesc pentru interes! Ca idee, pregătesc o sarja mare de Elektor și alte reviste și materiale, pe care o voi posta în curând ( nu e prima oara), poate e de interes pentru cineva, lucru care m-ar bucura! 4 Link spre comentariu
okean Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 (editat) Elektor este o revista cu "staif " fara exagerari, schemele sunt functionale, cablaj, lista piese, sunt usor de pus in opera ! Asteptam "SARJA" cu interes ! L.E. ...sunt deja 27 de pasionati ! Editat Septembrie 19, 2019 de okean Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Acum 3 ore, RST a spus: Nu prea sunt bune ca varicap, curentul de pierderi e mult mai mare comparativ cu BB112 sau 1SV149, care se gasesc la un pret mai mult decat acceptabil. Cred ca ati remarcat ca tranzistoarele MP101 si MP103, la care m-am referit initial, sunt tranzistoare cu Si. Au curentul rezidual mic, comparabil cu al diodelor varicap cu aceeasi suprafata a jonctiunii. Chiar si jonctiunile p-n pe baza de Ge merg ca dioda varicap, daca la polarizarea lor folositi circuit cu rezistenta mica. Am prezentat o schema in acest sens. Diodele 1SV149 si BB112 costa mult mai mult decat tranzistoarele puse in discutie. Nu este obligatoriu sa folositi tranzistoare ca diode varicap, daca aveti sertarul plin cu astfel de diode. Insa este o optiune. 1 oră în urmă, okean a spus: Elektor este o revista cu "staif " fara exagerari, schemele sunt functionale, cablaj, lista piese, sunt usor de pus in opera ! Asteptam "SARJA" cu interes ! Cautati pe net cu eMule, sau cu utorrent. Sunt date multe, gramezi. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Acum 12 ore, Marele Savant a spus: inca o schema de oscilator cu o buna stabilizare a amplitudinii la iesire! Schema de oscilator RF cu etaj cu tranzistoare bipolare cuplate in emitor (structura diferentiala) este clasica, este utilizata in aproape toate circuitele integrate radio (TDA1046, TBA570, etc). Avantajul ei este ca limitarea nivelului oscilatiilor se face fara intrarea in saturatie a tranzistoarelor. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Dioda varicap BB112 si celelalte cu capacitate mare sunt realizate prin implantare ionica a impuritatilor. De asta au performante bune (Cmax/Cmin mare, Rs mica, Q bun). Dar si jonctiunile fabricate prin aliere au rezistenta serie scazuta si Q mare. Doar raportul Cmax/Cmin este mai mic. Eu am cumparat MP101 si MP103 la pretul unui BC... in capsula de plastic. Nu stiu cat ar costa (in ron) diodele varicap BB112, BB413, 1SV149, MVAM108 - MVAM125 etc. In cazul jonctiunilor de la tranzistoarele aliate sunt diferente mari ale capacitatii de bariera, de la un exemplar la altul. Este necesara sortarea. http://www.kitsandparts.com/varactors.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum