Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lubrifiere alternativa la masina de tuns

Vizitator

Postări Recomandate

In legatura cu necesitatea de ungere. Toti frizerii profesionisti, dezinfecteaza apoi ung cutitul masinii de tuns, inainte de fiecare tuns.

Intr-adevar cu "ulei special", dar mie nu-mi comvine sa cumpar un asa ulei cu 40RON+22RON transport...e cat jumatate din masina mea de tuns.

Deci eu consider ca fier pe fier are nevoie de o ungere, cat despre ungerea din par...apoi eu am parul cam uscat. 

Am folosit ulei siliconic prima data, ca asta am avut la indemana, si nu e deloc gros ceea ce am eu. La partea care angreneaza cutitul am pus vaselina siliconica. Scrie pe el ca ulei siliconic profesional, si e cam la fel de subtire precum uleiul de masina de cusut. As da fericit cu WD40, dar din experienta mea acesta e mai mult un solvent, decat sa unga. In plus are si parti dintr-un fel de plastic in miscare, sau care tine un fel de mic rulment pe acolo. De-asta am dat deocamdata cu ulei siliconic.

Poate o sa merg totusi pe ulei de masina de cusut. Observ ca sunt multe pareri, cam exact cum sunt si in capul meu...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu doar cu ulei de mecanica fina, pt masina de cusut (brother) am uns masina de tuns, dupa ce am terminat ce a venit in ambalajul original. In timp acel recipient e din ce in ce mai mic, din cate am vazut. Cu silicon n-am incercat,  mi-am dat doar o parere. Am avut mereu in casa din celalalt. Spuneam ca banui ca si WD 40 ar merge, pt ca si ala e destul de gras si subtire, si oricum ungerea se face de fiecare data cand o folosesc. Pe cutite sigur nu strica si vaselina, dar cu cat e mai vascoasa substanta aplicata pt ungere, cu atat se va lipi mai anapoda parul de cutite si in general de toate piesele unse.

Link spre comentariu

nu rade nimeni, doar ca eu n-am in casa lubrifiant Durex. ne place pe sec :))  

in fond ai pus ulei siliconic. eu am cumparat ulei ptr masina de cusut singer 3.40RON 20mL din dedeman si o sa folosesc de-asta.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
La 12.09.2019 la 21:48, Aw Genetix a spus:

As vrea o parere pentru lubrifierea unei masini de tuns (parul), alta decat cele  destinate direct.

• ulei siliconic subtire (TME)
  • ulei pentru mecanisme fine (gen masini de cusut)
  • ulei de cocos
  • ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • WD40
  • altul ?

Niste substante pentru ungere le puteti gasi aici.
https://carrusexpert.ro/categorie-produs/ceasornicari/consumabile/uleiuri-si-vaseline/

Editat de alcon
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări