Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lubrifiere alternativa la masina de tuns

Vizitator

Postări Recomandate

As vrea o parere pentru lubrifierea unei masini de tuns (parul), alta decat cele  destinate direct.

• ulei siliconic subtire (TME)
  • ulei pentru mecanisme fine (gen masini de cusut)
  • ulei de cocos
  • ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • WD40
  • altul ?
Link spre comentariu

Ulei mecanisme fine si cred ca si WD40 s-ar descurca. In nici un caz ulei comestibil, indiferent ca e floarea soarelui sau masline. In timp șiclește, se face ca o guma si blocheaza. Nu mai zic de miros. E cea mai mare gafa folosirea acestor tipuri de ulei pt gresarea mecanismelor fine (consider ca si masina de tuns are mecanism fin). Siliconicul (parere strict personala) mi se pare prea vascos pt scopul propus.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Aw Genetix a spus:

As vrea o parere pentru lubrifierea unei masini de tuns (parul), alta decat cele  destinate direct.

• ulei siliconic subtire (TME)
  • ulei pentru mecanisme fine (gen masini de cusut)
  • ulei de cocos
  • ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • WD40
  • altul ?

masinile de tuns se ung (ele singure) cu grasimea de pe par.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Sînt la a doua maşină de tuns Philips. Prima a ţinut 8 ani, au murit lagărele motorului, ulterior periile. Actuala are aproape 7 şi nu pare să dea semne de oboseală. Cert e că nu am uns lamele niciuneia dintre ele vreodată, ci doar excentricul care plimbă lama. Am folosit vaselină siliconică.

Link spre comentariu

Ulei de sarpe.

Daca este bun la sculele haudiofile atunci trebuie sa mearga si la masina de tuns.

Iar ca un plus, va incepe si masina sa sune mai haudiofil, cu o sensibila imbunatatire a imaginii scenice si o accentuare a micro-detaliilor, in alte cuvinte un sunet ce te va unge la suflet.

edit, la modul serios, procedati cu explica @gauss mai jos si totul va fi bine.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Daca este nevoie ( de obicei nu ) , ulei pentru mecanisme fine . Eventual ( dupa caz ) o curatire temeinica si spalare cu benzina ultrausoara ( nu solventi ) , la nevoie alcool tehnic sau izopropilic , prin pensulare sau imersie , uscare , urmata de gresare . Nu folositi ulei ( sau altceva ) in exces , face mai mult rau decat bine . Eventualul surplus se curata cu un servetel uscat curat , sau ce e ( similar )  la indemana . Textilele pot lasa scame , de evitat . Benzina sau alcoolul numai in spatiu liber , sau incaperi bine ventilate cu fereastra deschisa . Nu actionati electric masina aflata in procedura spalarii , sau demontata ( capace etc . ).

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu incercati cu uleiuri alimentare. Am incercat eu la o masina pe duca si in max un min se solidifica si blocheaza mecanismul. Nici cu ulei de in alimentar nu a functionat. Eu am folosit ulei pentru lant si furci de bicicleta la sprai . Probabil merge si wd40. Nu stiu cat de toxice sunt. Acum am luat o masina de tuns cu cap ceramic. Pana acum nu am uns-o dar a venit si cu borcanel cu ulei.

Editat de Mihai85
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări