Vizitator Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 As vrea o parere pentru lubrifierea unei masini de tuns (parul), alta decat cele destinate direct. ulei siliconic subtire (TME) ulei pentru mecanisme fine (gen masini de cusut) ulei de cocos ulei de masline ulei de floarea soarelui WD40 altul ? Link spre comentariu
YO9IBC Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 Ulei de arma Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 10W40. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 Ulei mecanisme fine si cred ca si WD40 s-ar descurca. In nici un caz ulei comestibil, indiferent ca e floarea soarelui sau masline. In timp șiclește, se face ca o guma si blocheaza. Nu mai zic de miros. E cea mai mare gafa folosirea acestor tipuri de ulei pt gresarea mecanismelor fine (consider ca si masina de tuns are mecanism fin). Siliconicul (parere strict personala) mi se pare prea vascos pt scopul propus. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 Eu n-am glumit cu 10 W40. Sau orice ulei sintetic de motor, din gama existentă. Nu se gumifică, nu miroase prea urât (oricum, nu mai urât decât uleiul de mecanisme fine). Cât despre calitățile sale in ce privește lubrifierea ... no comment. Vorbim despre o mașină de tuns. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Aw Genetix a spus: As vrea o parere pentru lubrifierea unei masini de tuns (parul), alta decat cele destinate direct. ulei siliconic subtire (TME) ulei pentru mecanisme fine (gen masini de cusut) ulei de cocos ulei de masline ulei de floarea soarelui WD40 altul ? masinile de tuns se ung (ele singure) cu grasimea de pe par. Editat Septembrie 12, 2019 de daniels Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 (editat) Masinile de tuns barba, parul, au in cutia originala si o sticluta cu ulei special pentru gresat. Editat Septembrie 12, 2019 de mac01 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 12, 2019 Partajează Postat Septembrie 12, 2019 Probabil colegul nostru a epuizat ori a pierdut sticluța, de aceea caută o alternativă. Eu mi-am spus părerea... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 Eu folosesc Petrol sau Wd 40 . Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 Acum 11 ore, edisitaru a spus: Ulei de arma Ballistol Link spre comentariu
-Atlas- Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 Buna Dupa ce s-a terminat uleiul din dotare,folosesc ulei pentru masina de cusut(mecanisme fine). Are deja cativa ani.Philips pe acumulator. Spor Alex Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 Sînt la a doua maşină de tuns Philips. Prima a ţinut 8 ani, au murit lagărele motorului, ulterior periile. Actuala are aproape 7 şi nu pare să dea semne de oboseală. Cert e că nu am uns lamele niciuneia dintre ele vreodată, ci doar excentricul care plimbă lama. Am folosit vaselină siliconică. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 (editat) Ulei de sarpe. Daca este bun la sculele haudiofile atunci trebuie sa mearga si la masina de tuns. Iar ca un plus, va incepe si masina sa sune mai haudiofil, cu o sensibila imbunatatire a imaginii scenice si o accentuare a micro-detaliilor, in alte cuvinte un sunet ce te va unge la suflet. edit, la modul serios, procedati cu explica @gauss mai jos si totul va fi bine. Editat Septembrie 13, 2019 de sesebe Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 (editat) Daca este nevoie ( de obicei nu ) , ulei pentru mecanisme fine . Eventual ( dupa caz ) o curatire temeinica si spalare cu benzina ultrausoara ( nu solventi ) , la nevoie alcool tehnic sau izopropilic , prin pensulare sau imersie , uscare , urmata de gresare . Nu folositi ulei ( sau altceva ) in exces , face mai mult rau decat bine . Eventualul surplus se curata cu un servetel uscat curat , sau ce e ( similar ) la indemana . Textilele pot lasa scame , de evitat . Benzina sau alcoolul numai in spatiu liber , sau incaperi bine ventilate cu fereastra deschisa . Nu actionati electric masina aflata in procedura spalarii , sau demontata ( capace etc . ). Editat Septembrie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
Mihai85 Postat Septembrie 13, 2019 Partajează Postat Septembrie 13, 2019 (editat) Nu incercati cu uleiuri alimentare. Am incercat eu la o masina pe duca si in max un min se solidifica si blocheaza mecanismul. Nici cu ulei de in alimentar nu a functionat. Eu am folosit ulei pentru lant si furci de bicicleta la sprai . Probabil merge si wd40. Nu stiu cat de toxice sunt. Acum am luat o masina de tuns cu cap ceramic. Pana acum nu am uns-o dar a venit si cu borcanel cu ulei. Editat Septembrie 13, 2019 de Mihai85 Link spre comentariu
Postări Recomandate