Vizitator Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Ai să fii uimit, dar din prostie dau cu toată nădejdea. Ori facem roșii ori nu mai facem. Problema e că nu se fac altfel și ajungi in situația să cultivi un lan de roșii și să culegi cinci găleți. Eu nu dau cu nimic pe ele și e mare loterie. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Acum 10 minute, MOD a spus: Ai să fii uimit, dar din prostie dau cu toată nădejdea. Ori facem roșii ori nu mai facem. Problema e că nu se fac altfel și ajungi in situația să cultivi un lan de roșii și să culegi cinci găleți. Eu nu dau cu nimic pe ele și e mare loterie. . Într-adevăr e mare loterie. Nici eu nu dau cu nimic pe ele, doar le-am pus pentru consumul propriu. Sunt mai mititele și urâțele, dar au un gust demențial comparativ cu ce se găsește în supermarket ori la samsarii din piețe. Pun o mostră mai jos, le-am cules în urmă cu 5 minute... Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Acum 19 minute, Ion_Bumbu a spus: Si dumneata crezi ca acele legume sint fara azotati sau insecticide??? Cum sa fie cu azotati si pesticide? Doamne fereste! Ei stau si le descinta la ceas de seara si, dimineata, le uda cu apa neinceputa... Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Grădina mea...câțiva metri pătrați....dar mănânc roșii sănătoase! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Acum 34 minute, +_Florin_+ a spus: . Într-adevăr e mare loterie. Nici eu nu dau cu nimic pe ele, doar le-am pus pentru consumul propriu. Sunt mai mititele și urâțele, dar au un gust demențial comparativ cu ce se găsește în supermarket ori la samsarii din piețe. Pun o mostră mai jos, le-am cules în urmă cu 5 minute... Mi-ai făcut poftă. Ale mele se fac că plouă Dă-mi adresa... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 @MOD, locația e la vreo 10 km vest de București. Stai liniștit, nici la mine nu s-au copt toate, am făcut ceva slalom pe "plantație" pentru a umple acel castron . Ca să vezi "realitatea din teren" : Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 A încercat careva soluția antimană cu lapte crud(1/5 cu apă)pe roșii!? Anu' trecut am stropit ardeii iuți de la geamul blocului și nu au fost probleme, anu' ăsta.... nu prea am mai avut timp. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Da, la mine s-a folosit aceasta solutie cu rezultate pozitive! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Eu le stropesc cam din 5 in 5 zile cu Sulf muiabil si Cupru si tot mai am probleme cu mana... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Am dat si eu cu lapte. Slabe rezultate. Mai aveam putin si storceam vaca pe rosii. Acum 42 minute, +_Florin_+ a spus: Ca să vezi "realitatea din teren" : Credeam da doar eu sunt pe saracie. Macar stau bine la dovlecei. Crastavetii sunt cam timizi dar am halit cativa. Fasole estem, a cules madam doua galeti. Ceapa se facu, usturoiul jale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 (editat) Dovleceii ( nu mai știu ce soi, era unul care se cățăra pe gard) merg și așa https://www.google.com/search?q=dovlecei+in+saramura&safe=strict&client=ms-android-lge-rev1&prmd=ivn&sxsrf=ALeKk01mb9bssvnR4TpIPyRExF3JyibMew:1595963439509&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi-oIuP0_DqAhUCSxUIHfEOBm8Q_AUoAXoECA0QAQ#imgrc=SKrVxUom_NkqkM Cu jumări în tigaie și pâine caldă Editat Iulie 28, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Dovlecii ii halesc pane cu usturoi. In rest, portionati si bagati la congelator pentru pus in ciorbe si alte mancaruri. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Dovleceii murati ii mancam "direct" facuti ciorba! Ma uit la "patratzelele" de gradini pe care le-ati pozat anterior...Am dat pe la un amic ce are cateva randuri de rosii la tara.Si rosiile lui,nestropite,sunt ca dintii babei...Pe ici colo cate una!S-a schimbat clima rau si se manesc.Multi mi-au zis ca daca nu ai solar propriu abia poti culege ceva...Unde naiba o sa ajungem?N-o sa putem manca decat cu prafuri? Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 (editat) Si cu pomii fructiferi e greu. Am un prun in curte...n-am mai vazut prune coapte la final de multi ani...se strica indiferent cu ce-l stropesc si cu ce-l tratez. La fel si un piersic...la inceput fructele par frumoase, dar n-apuca sa se coc...cad singure. Alt piersic a trait vreo cinci ani...si dintr-o data s-a uscat....iar pe timp de vara in zilele caniculare aveam grija sa le pun seara apa la radacina. Si soarele asta puternic ii arde... Am incercat zeci de solutii...degeaba... clima nu mai este pe placul lor. Sa nu mai vorbim de faptul ca sunt tot felul de zburatoare care intra in fruct si-l distruge. Editat Iulie 28, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 Rosiile mele tot nestropite si fara chimicale sunt si s-au rupt aracii. Nu am mai pomenit asa ceva, sunt rosiile calare una peste alta, nu pot sa le scot pe cele coapte de indesate ce sunt, nevasta a si taiat una verde din greseala. Zici ca au turbat toate anul asta. Insectele la fel, noroc ca mananca numai fasolea si zmeura. Link spre comentariu
Postări Recomandate