Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte II

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 3 minute, cloudy a spus:

Este ceva eco-friendly, Greta Thunberg like.

Iar esti pe campii... Noi vorbim de posibila inundare a vecinilor/ de fapt patania noastra si tu vii cu cu ale tale permanente. Ma mir ca nu ai spus ca de vina e votarea cu dosul a vecinei.

Link spre comentariu
20 minutes ago, dumitrumy said:

Iar esti pe campii... Noi vorbim de posibila inundare a vecinilor/ de fapt patania noastra si tu vii cu cu ale tale permanente. Ma mir ca nu ai spus ca de vina e votarea cu dosul a vecinei.

Domnule @dumitrumy
Observ că sunteți foarte decis în a utiliza cuvinte de bodegă la adresa mea, cum adică sunt "pe campii" ?
Particip la o discuție, am păreri, la fel ca si dvs.
Și nu pricep si altceva: "Noi vorbim".
Care "Noi" ? Pe cine reprezentați aici ?

P.S: Am impresia că faptul că v-am contrazis intr-un alt topic unde nu prea aveați dreptate în cele afirmate vă face să vă comportați așa.
Repet, "am impresia".

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 2 minute, cloudy a spus:

Care "Noi" ? Pe cine reprezentați aici ?

Cum care "noi"? Exact colegii care au raspuns la subiect! 

Daca dezvolti despre legatura intre Greta si inundatia din apartamentul meu, ma suspend singur 3 zile.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, cloudy a spus:

Și eu cunosc persoane care scot mașina de spălat din priză și inchid robinetul de apă pe perioadele când nu o folosesc.
Mai sunt și cei care scot din priză routerul internet, televizorul sau aparatul de radio din bucătarie.
Este ceva eco-friendly, Greta Thunberg like.

Nu e numai ECO friendly.....e si sanatos......sursele din aparatele actuale sunt pe comutatie si se duce condensatorul/oarele electrolitice ......saptamana trecuta am avut problema asta la masina de spalat Samsung de 8 ani si folosit mult sub medie....LCDul Panasonic scot 12 -20 re din priza cam o data pe saptamana ...are 10 ani si inca merge " ca nou "...

Link spre comentariu
7 minutes ago, dumitrumy said:

Daca dezvolti despre legatura intre Greta si inundatia din apartamentul meu, ma suspend singur 3 zile.

Aveți prea multe intervenții utile pe acest forum.
Mai bine mă opresc eu din a comenta pe seama robinetului de la mașina de spălat și a binefacerii scoterii zilnice din priză a aparatelor electrice.

Link spre comentariu

Să înțeleg că de vină pentru acea inundație ar fi mașina de spălat ? Sincer, nu am mai auzit chestia asta, dar știu că frecvent se fac inundații din cauză că unii lasă robinetele de la chiuvetă deschise atunci când văd că nu e momentan apă pe instalație (avarii de rețea) iar când vine apa, ei sunt fie plecați fie neatenți.

De închis apa la mașină se recomandă însă întotdeauna.

Link spre comentariu

Scosul aparatelor din priza, deși pare necesar, este o greșeală, mai ales cele mari consumatoare ce au ștecher cu contacte groase. Se uzează și lărgesc contactele iar cind este cerere de curent mare se vor supraincalzi.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, validae a spus:

Să înțeleg că de vină pentru acea inundație ar fi mașina de spălat ? 

Cuplarea mașinilor de spălat la rețeaua de apă se face cu racordul flexibil livrat de fabricant. De multe ori acel furtun lăsat în presiune, cedează și de aici inundația, mai ales daca nu e nimeni acasă să întrerupă alimentarea cu apă. Deci nu mașina de spălat e răspunzătoare de inundație ci acel racord, care cu siguranță e făcut în industria pe orizontala, cine știe de ce firmă ieftină. E incomod, dar e bine sa fie închis robinetul special montat pt mașina de spălat. Eu îl mai închid, nevasta niciodată. Dar e drept, la noi nu s-a întâmplat, dar am avut 2 vecini care au pățit-o. De scos din priza nici gând. Întrerupătorul mașinii întrerupe și faza și nulul, deci ar fi inutil.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, cloudy a spus:

și a binefacerii scoterii zilnice din priză a aparatelor electrice.

Eu ti-am vorbit mai pe direct pt ca sunt 99% ca esti un vechi forumist rebotezat. Te mai intreb o data: unde am am amintit eu de priza masinii de spalat? Uite postarea:

"

Postat 4 ore în urmă

Voi inchideti robinetul de alimentare masina spalat dupa fiecare folosire?"

Aaa... acum ca m-am autocitat vad ca nu a scris corect, unii prin robinet de alimentare pot intelege ca este vorba de comutatorul de retea.

Nu am fost inundat cu electroni ci cu banala apa rece.

Acum 15 minute, sesebe a spus:

Scosul aparatelor din priza, deși pare necesar, este o greșeală

Normal ca trebuia sa apari pe langa subiect, deschide unul cu scoaterea aparatelor din priza.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, sesebe a spus:

Scosul aparatelor din priza, deși pare necesar, este o greșeală, mai ales cele mari consumatoare ce au ștecher cu contacte groase. Se uzează și lărgesc contactele iar cind este cerere de curent mare se vor supraincalzi.

acum putem taia firul in 44.....tot asa putem spune ca daca nu scoatem din cand in cand alama se oxideaza ,nu face contact ca lumea si = se vor supraincalzi....

Link spre comentariu

Am promis domnului @dumitrumy că nu mai fac referire la robinetul de la mașina de spălat.

42 minutes ago, doru3160 said:

. E incomod, dar e bine sa fie închis robinetul special montat pt mașina de spălat.

Cu cel de la vasul de la WC ce facem ? Că tot flexibil este racordul.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Усилитель a spus:

acum putem taia firul in 44.....

Sau putem spune că există prize telecomandate, nu se mai lărgesc contactele...dar să vezi belea, că oxidează. Cum o dai, tot nu-i bun :rade:

Acum 2 minute, cloudy a spus:

Am promis domnului @dumitrumy

Cu cel de la vasul de la WC ce facem ? Că tot flexibil este racordul.

Nu, acolo am peste tot racorduri din cupru sau metalice gofrate. Nu am nicăieri în casă racorduri din cauciuc, cu excepția mașinii de spălat. De asta îl mai închid din când în când. Face bine și ca antiblocare.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări