Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte II

Vizitator

Postări Recomandate

Salut, am ocazia sa cumpar un laptop foarte ieftin dar are Linux pe el. Pe mine ma intereseaza in principal cele 3 programe de simulare (LTspice/ TINA /MicroCap) si Paint. Nu stiu daca pot pune cele 3 programe pe el. Sa instalez un WIN 11? Multumesc.

Link spre comentariu

Ar fi util să spuneți și ce model este, în funcție de asta se recomandă un sistem de operare cu care să funcționeze bine.Dacă e model vechi, atunci Linuxul era instalat tocmai ca să ruleze mai ușor, dat fiind că unele distribuții Linux au cerințe foasrte mici de sistem....

Link spre comentariu

Mai corect ar fi sa nu intrebi aici, ci sa cauti pe net specificatiile de la laptop si de la softurile respective - date oficiale, nu ce zice Mitica si Dorel.

La laptop gasesti clar daca este compatibil si cu ce versiune de Win.

La softuri - este interesant daca ruleaza numai pe Win sau au suport si pe Linux - asta este clar specificat pe site-ul oficial al respectivelor softuri.

Vezi ca daca laptopul este prea "slabutz" pentru versiunea de Win necesara poti cauta o versiune "tunata" din cele "light/lite/lightweight/tiny", care pot rula foarte bine pe sisteme cu performante reduse.

Link spre comentariu

Păi și nu ne spuneți totuși ce model este ? Cum scriam anterior, astfel putem să vedem cu ce Windows va rula decent.Oricum pe Linux e clar că nu îl veți folosi, fiindcă ar necesita instalat un WINE ca să ruleze aplicații Windows.

Link spre comentariu
Acum 13 minute, validae a spus:

Păi și nu ne spuneți totuși ce model este ?

Pai am zis sa o iau catinel, ca nu dau tatarii. Este un laptop pentru jocuri, pare foarte nou si de aceea nu m-am gandit la asa fineturi. Dupa masa am sa pun ce ati cerut. Nu  este nicio graba, puteti raspunde in pauza de tigara.

Link spre comentariu

note-adi.jpg

atest 6th Gen. Intel® Core™ i7 6700HQ processor
Windows 10 Home
Windows 10 Pro
Intel® HM170
DDR4-2133, 2 slots, Max 32GB
17.3" Full HD (1920 x 1080)
GeForce® GTX 970M
GDDR5 3GB
1 x 2.5" HDD + 1 x NVMe M.2 SSD by PCIe Gen3 X4 / SATA-SSD Combo
BD Writer / DVD Super Mult

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu
La 22.02.2024 la 16:47, roadrunner a spus:

scula serioasa, windows de oricare. (va fi foarte sub-utilizat pentru cele trei programe)

RR

Nu si Windows 11... e mult prea vechi procesorul.Insa pentru office/net e foarte bun si in 2024.

How old is i7 6700HQ?

The Intel Core i7-6700HQ is a quad-core processor based on the Skylake architecture, that has been launched in September 2015. In addition to four CPU cores with Hyper-Threading clocked at 2.6 - 3.5 GHz (4 cores: max. 3.1 GHz, 2 cores:

Does i7 6700HQ support Windows 11?
No, you cannot have Windows 11

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Am gasit telefonul unui "calculatorist" caruia i-am depanat tv-ul, i l-am dat la pranz si seara a venit cu WIN 11 pe el.

Forumul il vad "ingustat", literele sunt mai mici decat pe Acer Aspire 5742Z de pe forum. Trebuie sa mai invat comenzile, asa ca dupa o ora l-am trecut pe dreapta.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări