Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte II

Vizitator

Postări Recomandate

STOP joc!!! Nu doresc deloc sa dicut despre teste cu dreptunghiular! Este vina mea ca nu am specificat.

ISTORIC:

La un moment dat i-am spus lui SONIC:

Repet, din simularea in care am pus special curentul prin lampa, sarcina si primarul trafului, nu poti spune macar intuitiv care este explicatia pantei tensiunii pe sarcina? (deocamdata am pus fara reactie, o pot reface si cu reactie).

ASTA pt ca afirmase: 

Nimeni nu explica de ce palierul este înclinat la ieșire din amp...nu am văzut pe nimeni să facă referire la remanenta magnetica a miezului și că de fapt nu este o sursa smps unde miezul este "resetat".

DAR eu raspunsesem lui Marian:

Lampa controleaza in mod continuu curentul prin ea. Comparatia pe care incerci sa o faci cu sursele in comutatie este incorecta. Cum exista resetarea miezului la SE? Aici se poate face comparatie cu SMPS, dar doar din pct. de vedere al miezului. Adica ar fi o  echivalare cu flyback CCM unde curentul nu mai ajunge la zero. Dar comparatia se opreste aici, la flyback dioda redresoare face separarea intre cele 2 faze, la SE sarcina este in alternativ, lampa controleaza mereu curentul, indiferent de faza-mai exact indiferent de alternanta.

La afirmatia lui SONIC >>>nu am văzut pe nimeni să facă referire la remanenta magnetica a miezului<<< raspund ca simularile le fac cu miez ideal.

Si am facut noua simulare tot cu traf ideal si cu generator de curent ideal (am scos si lampa si MOS-ul) sa se vada ca palierul inclinat exista in continuare la frecvente joase.

Doar aceasta este tema, discutam fizic/ energetic/ sursist si nu audio/ muzical.

Link spre comentariu

Am sunat la spitalul mai apropiat pt programare chirurgie: poti sa lesini langa aparat, nu raspunde nimeni. Am ales unul mai din centru. Are programare online, am zis ca am intrat in randul lumii. Dar surpriza,  niciun loc disponibil in urmatoarele 2 saptamani. Variante? Clinicile particulare unde nu gasesti sub 350 lei un simplu consult. Am fost acum cativa ani la una unde consultul a insemnat doar explicatii despre cauzele durerii. Un sfert din salariu (e adevarat, lucram doar 6 ore).

prog.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări