Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte II

Vizitator

Postări Recomandate

Seamănă cu vârfurile de la stațiile de lipit fabricate de Tehnoton, parca SELT 32 le zicea. 

Acum 58 minute, dumitrumy a spus:

Ati intalnit asa ceva sau sunt atat de vechi incat nu pot fi identificate? 

Mai am doua funcționale, dar vârfurile sunt bricolate din bara din cupru, pe strung, nu am avut niciodată vârfuri de rezervă. Am avut rezistențe, dar și alea s-au defectat stand în sertare. Termocuplul înglobat, este de tip fier-constantan. Firul de fier este de 0,3mm și cam ruginește și se foarfecă fix la ieșirea din rezistența, făcând imposibila folosirea. Dacă as fi știut aspectul asta, le băgam terminalele în vaselina, dar când am aflat, era deja prea târziu. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mi-a adus cineva un proiector spart de la o masina accidentata. Pe radiator scrie 13,5V  33W-R-LHD. Am pus o rez. de 1R pe firul de plus si am alimentat la diverse tensiuni. Am obtinut acest tabel (tensiunea fara contact apoi cea dupa contact si curentul calculat):

led1-BGD.jpg

#####################################

Sper ca nu este alimentat direct de la baterie!

Link spre comentariu

Da, este cu LED. De aceea am pus tabelul, se vede ca la 11,88V consuma 260mA iar la 14,9V creste la 1,1A. Deci ar fi cam 15W la 14,4V cat ar avea max bateria. Adica jumatate din puterea scrisa pe radiator. Dar atunci cum ramane cu teoria ca un LED se alimenteaza in curent.

Link spre comentariu

pro1.jpg

pro2.jpg

pro3.jpg

######################################

EDIT: la 14,4V nu pot tine mana pe radiator in dreptul diodei mai mult de 2 sec. La 13,7V pot tine 6 sec. Radiatorul negru dupa 10 min abia se incalzeste, transferul este pe suprafata mica intre cele 2 radiatoare.

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Traducere din maghiara:

Este evident că putem șahmat cu turnul nostru, dar este posibil acest lucru în 3 mișcări dacă întuneric se apără bine? Dacă răspundem bine la această întrebare, am făcut deja un pas decisiv către gândul minunat de profund exprimat pe tablă.

sah1.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări