BRANCA Postat Iunie 30, 2022 Partajează Postat Iunie 30, 2022 Trebuie un doctor bun.Am un fost coleg de serviciu în Timişoara şi are probleme cu inima.I s-a dat un tratament de ceva timp iar de curând a început să aibă variaţii de tensiune.I-au făcut monitorizare de 24 ore a tensiunii,EKG,ecografie la inimă.I-au schimbat tratamentul şi acum e ok! Tot el mi-a spus că şi la tratamentul anterior a avut ajustări,inclusiv de doze,după ce-i prezenta doctorului simptome adverse... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 1, 2022 Partajează Postat Iulie 1, 2022 (editat) Am gasit sarcina si pt alimentatorul HP de 120W. Pe la 9A incepe usor limitarea (19V fata de aproape 20 in gol) iar la 9,7A iesirea coboara deja pe la 16V. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ 0,3R este o rezistenta de putere pusa in seroe cu sarcina ca sa pot masura curentul. ############################## EDIT: daca tot este prea cald sa ies afara, am mai masurat un alimentator HP de 120W (18,5V cu 6,5A pe eticheta). Daca primul intra in generator de curent, (cel putin pana scade iesirea la 16V) al doilea la 8A intrerupe alimentarea si incepe din nou ciclul de start reluat pana se micsoreaza sarcina. Producatori diferiti, filozofii diferite dar HP/ Compaq se pare ca doresc doar parametrii de pe eticheta asigurati. Editat Iulie 1, 2022 de dumitrumy Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 4, 2022 Partajează Postat Iulie 4, 2022 Alimentator HP de 90W. Are acelasi integrat de stabilizare ca si variantele de 65W si 120W, TSM103A. Am folosit ca sarcina "variabila" o rezistenta de resou de 2000W la 230V. Pinul 7 este pt protectie la supracurent si am facut un film cu tensiunea la acest pin functie de sarcina: Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 4, 2022 Partajează Postat Iulie 4, 2022 Inca un alimentator de 120W ratacit in sertare: Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 6, 2022 Partajează Postat Iulie 6, 2022 Cand o sursa are un integrat de comanda cu frecventa fixa se poate verifica ciclul de start inlocuind primarul trafului cu o simpla rezistenta. Daca tranzistorul de forta raspunde frumos se poate pune acea rezistenta in serie cu traful si nici dioda de pe iesire in scurt nu mai are cum sa puna in pericol montajul. Intelegerea formelor de unda din etapa 2 iti permite sa conectezi fara frica traful direct. Am cateva surse de monitor SONY cu TOP223 si am facut rapid niste teste. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 7, 2022 Partajează Postat Iulie 7, 2022 La 28.06.2022 la 16:39, BRANCA a spus: Tensiunea e "semi-bună",respectiv cea mică trebuie să fie jumate+ 1 din cea mare. orice medic care nu a facut facultatea la FF va spune ca aste e o aiureala din folclorul anilor 70! La 30.06.2022 la 15:08, Rammstein a spus: 107 73 este mică pentru un bărbat. medicii sint de alta parere! daca este in repaus este foarte buna! de aviator, cum se spunea ''pe vremea mea''! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 7, 2022 Partajează Postat Iulie 7, 2022 (editat) Acum 1 oră, Rammstein a spus: îți spune unu care a făcut vizita medicală opt ani la rand la Spitatul Militar, vizita medicală la centrul de aviație. Cind am nevoie in tara, si eu tot la institutiile pomenite de tine apelez. Care-i smecheria, sintem mai destepti sau ce? Editat Iulie 7, 2022 de Marele Savant Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 7, 2022 Partajează Postat Iulie 7, 2022 Si mie! moama ce smecheri sintem! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 7, 2022 Partajează Postat Iulie 7, 2022 Ramstein.Tradus pe "româneşte" propoziţia "acolo îmi place să fac vizita medicală" ar fi "acolo am pile"!Abia intri într-un spital oarecare dacă eşti din provincie... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 7, 2022 Administratori Partajează Postat Iulie 7, 2022 Va rog sa nu poluati si acest topic Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 8, 2022 Partajează Postat Iulie 8, 2022 (editat) Pentru verificarea unui TOP care are limitarea de curent independenta de componente externe se poate face si alt test de functionare. Se pune o sarcina care sigur duce integratul in limitare curent si se inlatura si reactia de tensiune si automentinerea. In ciclul de start de aprox 50mS se va vedea ca circuitul intern isi face treaba si va limita la valoarea data de catalog. Pt linistire totala se poate folosi un autotraf pt alimentarea la 120Vca si se pune in serie cu primarul o rez de 50-100R. Eu am alimentat la 150Vca si rez serie este de 56R. Rezultatul; $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Si evolutia iesirii cu 2 sarcini diferite: 3,3R si 2,2R Editat Iulie 8, 2022 de dumitrumy Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 24, 2022 Partajează Postat Iulie 24, 2022 Salut, ce copac este acesta? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 24, 2022 Partajează Postat Iulie 24, 2022 Multumesc, foarte ciudat cum a ajuns intre blocuri. O fi fost plantat intentionat de cineva ca avem un singur vecin gospodar dar care a plantat pomi fructiferi. Link spre comentariu
Postări Recomandate